Scapa Sports in de winter

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Het oergevoel van Scapa Sports: sport als inspiratie, vertaald naar een casual en klassevol beeld. Scapa Sports 'Sports' brengt de klassiek geworden items van voorheen in een geactualiseerde en herwerkte versie terug, in de kleuren zwart, navy, grijs, bruin, gecombineerd met fellere tinten. De collectie is niet strikt opgedeeld in een mannen- en vrouwenafdeling. Het uniseksgevoel overheerst, hoewel alle items in mannen- en vrouwenmaten te verkrijgen zijn. De kleding van het 'Sports' segment zijn heel goed te combineren met het 'Fashion' segment doordat ze dezelfde kleurtonen hebben.


Klik op de thumbnails voor een grotere foto.

Een regelmatig terugkerend motief binnen deze collectie is het klavertje vier, uitgewerkt in verschillende materialen en bevestigd aan/op de kledingstukken, of verwerkt in de grafiek van de bedrukkingen. Het klavertje vier is geen lukraak gekozen symbool, maar staat voor de waarden die Scapa Sports 'Sports' onderschrijft: sport, natuur, spiritualiteit, geluk,...

De nadruk bij deze collectie ligt op polo's, T-shirts, sweaters en rugbyshirts. Prints en symbolen uit het archief, verwijzend naar de polosport en -competitie, worden herdacht en herwerkt tot frisse, actuele designs, aangevuld met nieuwe pictogrammen en slogans. Nieuw bijvoorbeeld zijn de patchworks van vlaggenafbeeldingen of strepen waarin de Scapa Sports-vlag is verwerkt.

Het tricot brengt voornamelijk truien met jacquards of borduursels die verwijzen naar het logo van Scapa Sports, cijfers, schilden en/of polo-grafiek. Vanzelfsprekend is Scapa Sports 'Sports' een all round-collectie: jassen, parka's, duffelcoats, blazers en cabans zetten de gekende stijl van Scapa Sports verder, met hier en daar een update en nieuwe details.