Musthave: de Little Black Dress!

Mode & trends door Xandra
Het klinkt misschien wat gemakkelijk, saai of helemaal niet hip, zo'n zwarte jurk, maar toch is de Little Black Dress hét kledingstuk dat iedere fashionista in de kast moet hebben. Ik zocht een aantal exemplaren voor je uit.

De Little Black Dress is niet zomaar een kledingstuk. Het is de favoriet van mode iconen als Audrey Hepburn, Grace Kelly en Marilyn Monroe. Het jurkje heeft zelfs zijn eigen Wikipedia-pagina! Ieder zelfrespecterend label heeft wel één LBD (de afkorting van Little Black Dress) in de collectie. Niet gek, want sinds Coco Chanel het pareltje in 1926 introduceerde in de Amerikaanse Vogue is het de favoriet van iedere fashionista.

Combineren
De populariteit van de LBD is makkelijk te verklaren, veelzijdigheid is het codewoord hier. En keuze misschien ook wel. Het zwarte jurkje kan goedkoop, simpel en casual zijn, maar net zo makkelijk heel duur, complex en ontzettend chic. Het is maar net hoe je het combineert.

Zo kun je het exemplaar dragen met alleen een mooie parelketting en een paar chique pumps; sexy en sophisticated. Maar het kan ook een stuk creatiever, er zijn tal van andere opties. Wat dacht je van een paar felgekleurde sleehakken en een leuk sjaaltje, een gekke, grote ketting met bijpassende armband of een leuk riempje om de taille? Met de Little Black Dress is alles mogelijk, juist omdat het jurkje zelf zo ontzettend simpel is.

Soorten
Toch heb je niet alleen opties qua accessoires en schoenen. Ook de LBD zelf is in de meest uiteenlopende stijlen verkrijgbaar. Net als bij andere kledingstukken is het ook hier belangrijk dat je kiest voor een modelletje dat goed bij je figuur past. Want ook al slankt zwart af, een strakke pencil dress in een dunne stof is echt geen goed idee als je een flink maatje meer hebt. Geloof me, ik kan het weten.

Wat wel een goed idee is voor de ladies met een maatje meer, zijn de bovenstaande jurkjes. De strakke bovenkant zorgt ervoor dat de goed gevulde boezem goed uitkomt. En dankzij de wijd uitlopende rok die eraan zit hoef je niet meer de hele avond je buik in te houden of je druk te maken over benen die nog groter lijken als je op een stoel gaat zitten. Heb je ook wat stevige bovenarmen, dan zijn mouwtjes een goed idee.

Strak, simpel, maar vooral heel erg sexy. Het is ?if you got it, flaunt it!? met dit modelletje. Je ziet precies wat je in huis hebt. Misschien niet voor iedereen een optie, maar als je het kan hebben: zeker doen. Degenen met een wat minder grote voorgevel kunnen misschien een push-up bh gebruiken om het geheel op te vullen. En vergeet niet: met corrigerend ondergoed kun je een hoop verhullen.

Ook bij een Little Black Dress kun je spelen met details. Veel kant, een leuk randje of het peplum model dat op dit moment helemaal in is onder de modebloggers. Zo kun je met alleen een zwart jurkje heel goed je eigen stijl laten zien, ook zonder accessoires.

Welke LBD is jouw favoriet?
________________________________________________________________________________________

Xandra (22) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.blogspot.nl, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.
 
Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.