Een hondenleven

Psyche & spiritualiteit door Jerney
Op zich vind ik het hele idee achter reïncarnatie niet bijzonder aantrekkelijk. Ik bedoel, wie weet was ik in mijn vorige leven een strontvlieg. Of Hitler. Dat is toch balen.
 
Maar misschien is er geen andere optie dan reïncarnatie ? wie zal het zeggen? ? dus heb ik alvast een lijstje gemaakt voor die luie vent daarboven. Het was even een middag diep nadenken, maar aangezien ?dinosaurus? blijkbaar geen optie meer is ? toch jammer ? heb ik voor een nog spannender leven gekozen: doggiestyle. Wacht, dat kwam er niet goed uit. Ik bedoel gewoon een hond. Niet iets achterwaarts.  
 
 
Leuke baas
Ik hoop wel te mogen aangeven dat ik door een leuke ?baas? wil worden geadopteerd. Niet eentje die me achterlaat aan een boom in het bos met de groet ?Toedeloe?. Dan wordt mijn nieuwe ik namelijk bijzonder pissed en aangezien ik in de toekomst een scherpe set tanden heb ? en hopelijk een agressieve pitbull ben ? zal ik zo?n baasje eens laten nadenken over waar hij beter zijn geld aan had kunnen uitgeven; mij of die vakantie naar Tahiti. 
 
Nee, ik wil gewoon zo?n luie hond zijn die werkelijk alles gedaan krijgt van haar domme-mensen-gezinnetje. Eigenlijk wil ik dus mijn eigen hond zijn: Bailey. Een ?boomer? ? geen idee welke idioot deze hondensoort heeft verzonnen ? die het leuk vindt om rondjes om de tafel te rennen, de vader van haar baasje chanteert voor kipfilet en gemiddeld twintig uur per dag slaapt. Een hond die het begrip ?hondenweer? niet snapt en ook weigert te begrijpen. Kortom: Meester der mens. Of nou ja, in ieder geval bij ons thuis en alle andere sukkels die tot het soort ?dierenliefhebber? behoort. 
 
 
Aan een kont ruiken
Daarnaast heb je als hond natuurlijk nog enorm veel andere voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld niet te betalen voor je eigen eten of de knipbeurt bij de trimster. Je zit vooraan bij elke film en natuurlijk het allerbelangrijkste: je kunt zomaar aan een ander zijn kont ruiken. Wie wil dat nou niet? Daarnaast hoef je alleen maar je zielige hondenogen te gebruiken voor extra stokjes, speeltjes en een levenslange slaapplek op het bed van je baas. Als het even meezit weet je die ook nog van het kussen af te schudden door gewoonweg je hele hondenlijf op haar hoofd te plaatsen. Nothing beats being a dog.
 
Indien ik echter al een hond in mijn vorige leven was en dit blijkbaar niet beviel, heb ik alvast nagedacht over reserveopties. Ik vind het namelijk klote als iemand anders alles voor mij bepaalt (begrijpt U de hint?). Ik ben er jammer genoeg na 48 uur Animal Planet nog steeds niet over uit. Werkelijk elk beest wordt aangevallen en aan stukken gescheurd. En dat vind ik dan toch niet zo uitnodigend. En een beetje eng eerlijk gezegd. 
 
Gelukkig ligt mijn hond tijdens deze sessies gewoon rustig op m?n benen te maffen. Zij hoeft blijkbaar niet na te denken over dit soort cruciale kwesties.
 
Wat een hondenleven.

 Lees ook de vorige columns van Jerney!



Jerney van Poorten - een 25-jarige in ontkenning - heeft een ?overdose? aan fantasie, een boel sarcasme en een afkeer voor mensen die altijd drie zoenen moeten geven.

Wekelijks schrijft ze op haar blog http://schrijftaal.blogspot.com over alles wat in haar ogen bijzonder interessant is. Zoals George Clooney of ruziën in bed. De columns zijn niet politiek correct, maar gelukkig ook nooit politiek: "Want dat is voor oude mannetjes met hangbillen."