Seks & relaties / Zij/hij
Zij/hij

Een relatie met een kleine man: go or no go?

Reageer 0
Ze zouden een grote penis en een enorm sexappeal hebben én geweldig zijn in bed? Maar ondertussen steek jij wel met kop (en schouders, in sommige gevallen) boven hem uit. Kleine mannen! Je lover is kleiner dan jij: kan het?

Lengteverschil in relaties is helemaal niet ongewoon. Het is lastig om te bepalen hoe vaak ?extreem lengteverschil? precies voorkomt omdat daar geen duidelijke definities over bestaan, maar uit onderzoek is wel gebleken dat vrouwen, over het algemeen, vallen op mannen die groter zijn dan zij. Onderzoekers van de Universiteit van Groningen kwamen tot de conclusie dat de gemiddelde vrouw, in de ideale situatie, een partner wil die ruim 20 centimeter groter is dan zij.

Maar gevoelens kun je niet tegenhouden en verliefd worden op een kleinere man kan zonder meer gebeuren. Denk maar aan de (ex-)koppels Jamie Cullum en Sophie Dahl, Keith Urban en Nicole Kidman, Tom Cruise en Katie Holmes, Nicolas Sarkozy en Carla Bruni of Claudia Schiffer en Matthew Vaughn. Een hele lijst, waarmee aangetoond wordt dat het helemaal niet ongewoon is om als vrouw groter te zijn dan je vent. Toch is dit maar bij minder dan 1 op de 10 stellen het geval! Vooral vrouwen blijken eisen te stellen aan de lengte van hun partner. Voor mannen maakt het minder uit.

Voordelen
Natuurlijk is het een fabeltje dat kleinere mannen per definitie een grotere penis hebben ? hun geslachtsdeel lijkt optisch hooguit groter dankzij hun kleinere lichaam. Maar andere voordelen hebben deze ?mannetjes? wél. Uit onderzoek blijkt dat een man met een langere vriendin meer kans loopt om door zijn partner bedrogen te worden. Hij zal er daarom alles aan doen om zijn lief bij zich te houden en hun relatie voor de buitenwereld te beschermen. Hij geeft haar extra aandacht, is attent, zorgzaam en liefdevol. Dit alles om zijn vriendin bij zich te houden. Daarnaast schijnt het in de natuur te zitten: grotere mannen hebben een hogere testosteronspiegel, waardoor ze in principe dominanter en overspeliger zijn, en daardoor minder geschikt als betrouwbare basis van het gezin en als vader.

Kelly (28) heeft een relatie met Joey, die een halve kop kleiner is dan zij. ?Ik vind het eigenlijk helemaal niet erg?, zegt ze. ?In het begin had ik er wel wat moeite mee, maar dat was meer omdat ik bang was voor stomme reacties. Ik ben zelf wel vrij lang, maar heb altijd langere vriendjes gehad. Toen ik merkte dat eigenlijk niemand een probleem maakte van ons lengteverschil, deed ik dat ook niet meer. Joey vindt het niet erg. Hij heeft alleen liever niet dat ik ook nog hakken draag, maar dat deed ik eigenlijk toch al nooit.?

Nadelen
Toch kan het ook een groot dilemma zijn, voor beide partijen, wanneer je als vrouw boven je man uittorent. Net als dat je vriend het vervelend kan vinden als jij degene bent die het meest verdient, als jij beter kan klussen of vaker sport dan hij. ?Haantjesgedrag? zullen sommige dames het noemen, maar beeld jij je deze situatie maar eens in: de kans is aanwezig dat jij als grotere liever geen hakken draagt om niet nóg groter te worden. Daarnaast hebben wij vrouwen vaak in ons hoofd dat onze man ?later? groot en sterk is en ons in zijn armen kan nemen, dat hij een man is waar wij bij kunnen wegkruipen als we warmte en veiligheid zoeken. En dan is die man opeens twee koppen kleiner dan jij. Of hij is alleen in staat om tegen jouw tepels aan te hijgen als jullie seks hebben. Is dat wel zo relaxed?

De vriend van Nathalie (26) is ook kleiner dan zij. Zij heeft er wel een probleem mee. ?Ik voel me best een beetje ongemakkelijk als ik in de stad naast hem loop?, zegt ze. ?Gewoon slungelig en groot. Ik probeer altijd een beetje lager te staan dan hij. Het voelt gewoon niet fijn. Hij daarentegen heeft er weinig moeite mee, hij vertelt me vaak dat kleine mannen andere kwaliteiten hebben en dat er veel kleine mannen zijn die veel bereikt hebben. Ik heb er nooit iets van gezegd, maar leuk is anders. Goed in bed is hij overigens wel... Mijn ex was een stuk groter, maar kon er ook veel minder van, haha!?

Zou jij er moeite mee hebben als je vriend kleiner is dan jij? En waarom wel of niet?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 15 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Didi

  Ik zou toch graag een langere man willen gewoon om het feit dat je als hij zijn armen om je heen slaat je er dan zo lekker in kan wegkruipen.
  Ik vind trouwens zeker dat uiterlijk telt want dat is toch het eerste wat je ziet. Hierbij sluit ik niet uit dat ik op een kleinere man verliefd kan worden.

 • glitterxx

  ik heb een vriend die ongeveer een halve kop kleiner is en ik heb er geen moeite mee!! hij is super lief zoals al is aangegeven. ik draag overig toch geen hakken want ik ben al 1.78m.

 • marilyn

  Zelf heb ik nooit een vriend gehad die kleiner was dan mij maar ik zou er absoluut geen moeite mee hebben als dat wel het geval zou zijn! Als er sprake zou zijn van echte liefde en het zou lichamelijk ook klikken... waarom niet? Hooguit zou ik minder snel schoentjes met hoge hakken aantrekken... hi, hi, hi!

 • Limoentje

  Al ruim 2 jaar ben ik samen met mijn vriend die toch echt wel een kop kleiner is dan ik ben. Voor ik een relatie met hem kreeg riep ik altijd dat ik een langere vriend wilde. Dat bleek een moeilijke opgave met mijn 1.86m. In het begin was het even wennen om samen over straat te lopen, maar nu ben ik het gewend.
  En dat hij kleiner is, geen probleem, het is het innerlijk dat telt!

 • Anika

  Ik begrijp de angsten niet. Wat is er in godsnaam mis met een fuckable mannenlichaam dat kleiner is dan jezelf? En wanneer het mannenlichaam het omhulsel is van een prachtige ziel dan maken de afmeting toch niet uit?

 • Anoniem

  ik ben zelf al 1.84 ofzo en ik had laatst een scharrel van 10 cm kleiner... nou das echt niks voor mij... doe mij maar zon grote brede vent haha!

 • Theresa

  Ik ben zelf vrij klein dus alle mannen zijn groter dan mij.
  Ik heb nu een vriend (die dus ook groter is) die kleiner is dan de gemiddelde lengte van een man, maar ik vind het wel fijn.
  Ik voel me soms net Snooki en Jionni. Haha!

 • asian

  ik vind dat je vriend grote mag zijn dan jou, hihi dat is fijner vind ik zelf persoonlijk ahah maar al te lang is ook alweer niet goed.

 • Eef

  Mijn vriend is even groot als mij -we zijn beiden 1,67m. Dit vind ik soms wel jammer, doordat ik meestal hoge hakken draag (8tot12cm) In het begin dat we een relatie hadden, droeg ik meestal platte schoenen of hele lage hakjes, speciaal voor hem. Maar hier voel ik mij dan niet echt prettig bij, dus had ik besloten om nu gewoon te dragen waar ik zin in heb. Voor de rest heb ik nergens geen problemen mee dat we de zelfde lengte hebben.

 • Kim

  Mijn huidige vriend is een stuk groter dan mij.
  maar mijn ex was juist kleinder dan mij. Ik kan me er niet druk om maken. als je maar gelukkig bent met elkaar

 • Anoniem

  Ik heb een vriend die veel groter is dan mij. Dit vind ik prettig want dat voelt erg veilig

 • Anoniem

  Ik heb heel lang een kleinere vriend gehad en had er net als Nathalie best wel problemen mee eigenlijk..
  Ik heb nu een vriend die langer dan mij is en ik voel me zo toch wel echt een stuk fijner moet ik zeggen.

 • lenielovesyou

  ik heb een superlieve vriend ! hij is inderdaad wat kleiner als mij.. ik ben zelf rond de 1.80 en hij 1.74. dus ik kan de hakjes wel vergeten :P maar voor mij maakt het niets uit, het innerlijk telt!

 • suzeke

  Bij mij zal het zomaar niet gebeuren dat ik een relatie krijg met een kleinere man. ikzelf ben 1.57m. groot/klein, en over het algemeen zijn de meeste mannen toch een stukje groter. mocht ik toch ooit een kleinere man treffen, zou ik daar geen probleem mee hebben. misschien dat ik het alleen maar leuk vind, dat ik een keer groter zou zijn;)

 • Chantal

  Ik zou heel graag willen zeggen dat het geen big deal is, maar ik ben zelf nog nooit gevallen op een man die kleiner is dan ik ben.

  Dat is niet discriminerend bedoeld, maar de aantrekkingskracht heb ik gewoon nooit gevoeld bij kleinere mannen. Misschien dat je toch stiekem een bepaalde voorkeur hebt?

  Mijn vriend is ongeveer 15 cm groter dan ik ben. Dat vind ik erg aantrekkelijk. Iemand uit mijn omgeving (ze is zelf vrij klein) heeft een vriend die 35 cm langer is dan zij! Dat is ook niet altijd handig!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen