Seks & relaties / Relaties
Relaties

Flirten terwijl je een relatie hebt: go or no go?

Reageer 0
Een knipoogje naar de leuke barman of een speelse glimlach naar die knapperd bij de bushalte. Onschuldig flirten of een beginnende vorm van vreemdgaan? Want als je een relatie hebt, is het dan oké om buiten de deur te 'snuffelen'?
 
Als vrijgezel zijn er geen grenzen als het gaat om het versieren van mannelijk schoon. Het wordt zelfs een beetje van je verwacht. Want alleen als je een relatie hebt, moet je je koest houden. Of toch niet? Want hoe vaak hoor of zie je wel niet je bezette vriendin een wel heel gezellig praatje maken met een leuke jongen in de kroeg? Moet je haar dan terugtrekken of gewoon laten gaan?

 
Voor of tegen?
De meningen zijn sterk verdeeld als het gaat om flirten terwijl je een relatie hebt. De één vindt het bijvoorbeeld een teken dat je relatie niet goed is als je dit doet. Want als je gelukkig bent in de liefde kijk je toch niet meer om naar andere mannen? Een ander vindt flirten weer een vorm van vreemdgaan, want daar begint het allemaal mee. Toch kan een beetje flirten je relatie wel spannend houden. Want als jouw lover ziet dat andere mannen je wel zien staan, dan is er ergens wel een gevoel van trots dat hij zo?n leuke meid aan de haak geslagen heeft. En mocht hij jaloers worden, ach... een beetje jaloezie is juist een teken dat je geliefde je dierbaar is!
 
Aan de andere kant kan onschuldig knipogen altijd leiden tot meer. Want hoe duidelijk je ook kenbaar maakt dat je een partner hebt, als het flirten omslaat in gevoelens voor een ander is het oppassen geblazen. Want wat doe je dan? Kap je het contact af of kun je dan alsnog blijven flirten? De meesten zullen zeggen van niet. 


Dat flirten wel degelijk onschuldig kan zijn, beaamt Marlies (21). Mits je duidelijke afspraken met jezelf maakt. ?Ik heb al jaren een geweldige relatie met mijn vriend. Wij zijn hartstikke gelukkig en hebben nooit - even afkloppen - problemen. Toch hebben we, omdat we beiden student zijn, allebei nog ons eigen leven. Hij gaat avondjes stappen met zijn vriendengroep en ik ga lekker met mijn vriendinnetjes uit. Dit vinden we allebei heerlijk, geen drama tijdens het stappen. En we weten allebei van elkaar dat we tijdens een avondje uit weleens wat flirten. Niet schandalig veel, maar ik waag weleens een dansje met een andere jongen. En mijn vriend flirt op zijn beurt weer met meisjes, zodat zijn vrijgezelle vrienden diens vriendinnen kunnen versieren. En ik ben eerlijk als ik zeg dat ik het geen probleem vind dat hij dat doet. Ik hoef het alleen niet te zien. Stiekem ben ik toch trots dat ik het vriendinnetje ben van een ?gewilde? man. Zelf ga ik ga nooit te ver in mijn ogen. Mijn grenzen zijn duidelijk: gezellig kletsen en dansen, allemaal goed. Zodra hij vraagt om mijn nummer of handtastelijk wordt, dan haak ik af en vertel ik dat ik bezet ben. Meestal druipen ze dan af, wat ik prima vind. Kruip ik lekker ?s avonds tegen mijn vent aan. Ik blij, hij blij, en weer een leuke avond genoteerd.?
 
Maar als je partner en jij geen afspraken hierover hebben gemaakt, kan je dan nog steeds flirten? Want als de één het wel doet en de ander niet, dan doe je het toch ergens stiekem. En als hij (of jij) er dan achter komt dat je vrolijk aan het lonken bent, is een ruzie niet ver weg.


Soms zou je het wel willen, flirten terwijl je een relatie hebt, maar gebeurt het nooit. Het is dan niet een kwestie van niet kunnen, maar de boot onbewust afhouden. Daar kan Lisa (26) over meepraten. ?Mijn vriend is redelijk jaloers. Er hoeft maar iemand naar me te kijken, of hij houdt me al dicht tegen hem aan. Ik vind dat niet erg, hij slaat er gelukkig niet in door. Alleen vind ik het toch wel vleiend als een man een praatje met me aanknoopt. Of dat ik iets voor elkaar krijg  - extra korting bijvoorbeeld - doordat ik lief naar de verkoper lach. Het echte flirten kan ik dan weer niet. Als ik op een feestje ben, zie ik mannen weleens naar me kijken. Of ze gaan op de versiertoer en stappen op me af. Ik  klap op zo'n moment altijd dicht en kap het direct af. Dat komt ergens ook wel omdat ik me al schuldig voel tegenover mijn vriend als een man alleen al kijkt. Het idee dat hij zou flirten met een andere vrouw vind ik verschrikkelijk. Dus doe ik het zelf ook niet. En bovendien zit ik niet te wachten op ruzie als ik het wel zou doen. Ik ben toch een bezette vrouw."
 
Wat vind jij? Flirten tijdens je relatie: go or no go?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 14 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Sinner

  Ligt er toch aan hoor. Ik doe het wel eens, maar niet in zijn bijzijn. Het is voor mij meer van: 'Ik lig nog goed in de markt, ik heb het leuk en gezellig, maar ik slaap wel naast mijn eigen vent.' Ik zou het ook niet leuk vinden als hij flirt in mijn bijzijn. Ik trek wel grenzen. Het mag niet te intiem worden, dan ben ik weg ook.

 • Anoniem

  @Theresa dus je vindt het niet erg dat vrouwen tegen je vriends penis aan schuren. Waarom hij met ze wil zoenen is omdat hij opgewonden wordt. Ik zou helemaal gek worden als mijn vriend dat deed.

 • Theresa

  Ik weet dat mijn vriend met andere meisjes schuurt.
  Hij zegt ook tegen mij dat ie zich wel moet inhouden om niet met ze te gaan zoenen. grrr
  Naja ik zeg dan altijd als jij ze lekker wilt zoenen doe je dat, maar dan ben ik weg. - en ik kom overal achter.

 • Anoniem

  Ik vind de lijn tussen "een gezellig praatje" en "flirten" ook heel dun. Wanneer is het nou flirten? Ik vind dat een praatje en een dansje moet kunnen. Maar bij handtastelijkheden en flirterige(of zelfs vunzige) opmerking haak ik meteen af.

  Ik moet wel zeggen, sinds mijn vriend met één of andere snol stond te zoenen, heb ik liever niet meer dat hij praatjes maakt met andere meiden. Hij bedoelt er verder niks mee, maar hij is een beetje oblivious. Dus als hij heel dronken is en op zn smoel gepakt wordt, laat ie dat blijkbaar toe. (verder hebben we het uitgepraat en heb ik besloten dat 4 jaar relatie belangrijker is dan 1 avond met iemand anders zoenen. Maar ik kan niet slapen als ik weet dat hij stappen is - maar dat gebeurt gelukkig bijna nooit)

 • xLinda

  Dan is ook weer de vraag: wanneer is een gezellig praatje maken flirten? Wanneer ik sta te praten met iemand die ik niet ken (wat overigens weinig voorkomt omdat we een gezamenlijke vriendengroep hebben en dus vrijwel nooit apart uitgaan) maak ik meteen duidelijk dat ik een vriend heb. Maar dan kan ik nog wel gezellig praten over studie en interesses etcetera. Ik vind dat je flirt wanneer je de ander bewust het idee geeft dat er meer is dan alleen een gezellig praatje. Dansen gaat sowieso te ver, dat is geen flirten meer.

 • Daniëlle

  Flirten is ego strelen zoals Belize ook al aangeeft. Aandacht/waardering van iemand anders dan je lief is, naar mijn idee, gewoon fijn. Een goede ego boost kan geen kwaad.

 • Corine79

  flirten is bepaald geen 2de natuur voor mij... ik vind ook niet dat ik die grens bewust moet opzoeken...
  overigens is mijn vriend wel een flirt, en ik vind het dan best wel kwetsend als ie een andere vrouw ophemelt...
  voor mij dus een no go

 • limchick

  moet "je geliefde je dierbaar is" niet zijn; "je je geliefde dierbaar bent" ? anders is dat toch helemaal niet logisch dat je geliefde jaloers is? ja sorry xD

  maargoed, back on topic. ik vind dat flirten moet kunnen, zolang het daarbij blijft. ik flirt met anderen, maar dat doet mijn vriend ook, en daar heb ik geen problemen mee. Zou anders best hypocriet zijn.

 • Snoessepoess

  Een beetje vleien/flirten, dat echte onschuldige, geen probleem. Maar als mijn vriend met een wildvreemd wijf staat te dansen, dan heeft hij een groot probleem :').
  Zou mijn vriend niet doen en ik zelf ook niet andersom.

 • Anoniiempje

  Denk dat iedereen dit bewust of onbewust wel doet. Hoef het van mijn eigen vriend ook zeker niet te zien en ga zelf ook niet op andere mannen in.

 • Karin

  Ik vind het prima als mijn vriend een beetje flirt, ik doe het zelf ook weleens. Maar ik heb hetzelfde als Belize: ik vind het zo lullig als ik dan na een halfuur moet zeggen dat ik helemaal niet vrijgezel ben... Dus meestal houd ik het toch wel op afstand.

 • Belize

  Een beetje is ok. Nothing is better then the feeling your wanted zullen we maar zeggen. Flirten is ook een beetje je eigen ego strelen.

  Een lach of dergelijke kan ermee door, maar ik flirt in een relatie heel weinig. Ik vind het vooral sneu voor de vrijgezel waarmee je flirt want die kan soms hele andere verwachtingen hebben.

 • Xandra

  "En mijn vriend flirt op zijn beurt weer met meisjes, zodat zijn vrijgezelle vrienden diens vriendinnen kunnen versieren." Heeft hij dat zelf bedacht?

 • fashionableeightees

  Oh een klein beetje moet wel kunnen.....;-)

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen