Met je vriendinnen op vakantie: zo houd jij het leuk!

Reizen door Marleen_S

Dat hotelletje aan een uitgestrekt wit strand is al geboekt. En met je beste vriendin wordt het vast een droomvakantie. Of niet? Ze.nl geeft tips om te voorkomen dat jullie elkaar op dag één al in de haren vliegen.

 
De keuze om deze zomer met je vriendinnen erop uit te trekken, was snel gemaakt. Ook de locatie van het hotel was geen moeilijke keuze. Maar nu de vakantie nadert, begint het toch aardig te kriebelen. Want straks lig je daar twee weken alleen bij het zwembad omdat je voortdurend knallende ruzie hebt. Met de volgende tips wordt het gegarandeerd een feest! 

 
Maak afspraken
Natuurlijk wil je lekker wegkwijlen bij het zien van alle mooie plaatjes in het vakantieboek. En uiteraard proost je even op de aankomende vakantie! Alleen is het wel verstandig om daarna samen met je vriendin(nen) even rond de tafel te gaan zitten. Want als je ?wel ziet wat er gebeurt? dan kun je voor veel verrassingen komen te staan.
 
Handig is bijvoorbeeld om te weten wat iedereen te besteden heeft. Want als de één op een houtje moet bijten en de ander met geld loopt te smijten, dan stapelen de irritaties zich gauw genoeg op. Leuk is het misschien niet, maar je weet wel waar je aan toe bent. Bespreek wat je maximaal wilt uitgeven en wat je het liefst met je zuurverdiende geld wilt doen. En maak tijdens de vakantie een soort huishoudboekje. Hartstikke burgerlijk enzo, ja ja, maar zo zie je wel waar je geld naar toegaat en is het niet ineens weggevlogen!
 

Nee, nee en nog eens nee

Zeg niet overal gelijk nee op. Ook al lijkt het je drie keer niks om die plaatselijke rommelmarkt te bezoeken. En krijg je de kriebels bij het idee dat je een museum moet bezoeken. Wie weet verbaas je jezelf en vind je het hartstikke leuk! Ook als je honderdduizend procent zeker weet dat je die bananenboot niet overleeft, doe het dan voor je vriendin. Zo kan jij ook aan jouw vriendin vragen of zij met jou alle souvenirwinkeltjes langs wil gaan, ook al haat zij shoppen.
 
Summerlove
Ja, als je beiden vrijgezel bent, dan is een vakantie de ideale plek om jullie Don Juan te ontmoeten. Maar als zij single is en jij niet, maak dan duidelijke afspraken over hoe jullie dit gaan regelen. Want er zal ongetwijfeld een avond komen waarop ze haar tijdelijke ware liefde graag mee naar ?huis? neemt. Leg uit waar je bang voor bent en wat je echt niet leuk zal vinden. En wees op jouw beurt ook sociaal: hang bijvoorbeeld niet elke dag met je lover aan de telefoon!
 
Op de dansvloer
Na een dagje strand is het heerlijk om een dansje te wagen in een foute discotheek. Maar eenmaal binnen hebben jullie allebei je ogen gericht op dezelfde local. Ai. En met haar charmes heeft zij hem zo om haar vinger gewonden! Laat je avond hier niet door verpesten. Misschien heeft hij wel een hele aantrekkelijke vriend. En anders laat je haar deze ?nemen? en heb jij eerste keus op de volgende avond!


Als het echt niet lukt?

Heb je van alles geprobeerd, maar wil je nog steeds op dag drie zo snel mogelijk naar huis? Spreek dan af om ieder je eigen gang te gaan. Maak van die laatste paar daagjes het allerbeste en zorg dat je in ieder geval samen eet of ontbijt. Zo kun je al je avonturen nog in ieder geval met elkaar delen.
 
Zie je het toch niet zitten en zijn de twijfels te groot? In het ergste geval kun je gewoon nog 'nee' zeggen tegen de vakantie. Zorg dat je een annuleringsverzekering afsluit als je hier bang voor bent en zeg tegen je vriendin(nen) eerlijk dat je het toch niet zo ziet zitten. En liever nog jaren vriendinnen, dan dat de vriendschap voor eeuwig verpest is.

Heb jij weleens dikke ruzie gehad op vakantie met je vriendinnen?