Settelen for less: zou jij het doen?

Relaties door Karin
Je bent inmiddels al de 30 gepasseerd, maar nog steeds vrijgezel. En die biologische klok maar tikken? *tik tak tik tak*. Het zal toch niet zo worden dat je via een ommetje naar de spermabank alleen een kind op moet gaan voeden?
 
En dus sta je voor de vraag: ga je voor die lieve, betrouwbare man die je al jaren kent en die een geweldige vader zou zijn? Zonder dat je vlinders van hem in je buik krijgt? Of wacht je geduldig af tot de ware de hoek om komt kijken? Ook al weet je niet of je eierstokjes dan nog wel intact zijn?
 
Tegenwoordig leven we in een maatschappij waarin we alles perfect willen hebben: een goede carrière, een geweldige man, leuke vriendinnen en lieve kinderen. Veel meer dan ooit streven we naar een ideaalbeeld. Waar men vroeger tevreden was met een man die lief was en geld in het laatje bracht, zijn we daar nu allang niet meer tevreden mee. Hij moet intelligent, lief, ambitieus, slim, humoristisch en knap zijn. Daarnaast heb je een druk sociaal leven en een bloeiende carrière, dus je hebt niet alle tijd van de wereld om mister perfect te ontmoeten. En dus zit jij op je 30e alleen in je appartementje met je twee katten. 
 
En daarom heeft Els (45) destijds ?gesettled for less?, hoe lullig ze dit ook vindt klinken. ?Ik was destijds 25 - vroeger was dat oud om vrijgezel te zijn - en al mijn vriendinnen waren al getrouwd en hadden kinderen. Ik was bevriend met Ernst en hij was ook nog steeds vrijgezel. We waren niet verliefd op elkaar, maar hebben toen besloten om samen te trouwen; een soort verstandshuwelijk. Maar we zijn hartstikke gelukkig, we kunnen het heel goed samen vinden en hebben een gelukkig gezin met twee kinderen. Tegenwoordig moet iedereen het maar zo geweldig leuk met elkaar hebben en constant verliefd zijn en in vuur en vlam staan. Maar dat is gewoon niet realistisch. En als het dan even allemaal niet meer zo leuk is, dan wordt er gescheiden. Nee, ?prima? is ook gewoon goed. Wij zijn gelukkig. Niet verliefd, maar wel gelukkig.?
 

Dus hoe lang blijf je zoeken naar de ware? Geloof jij in het sprookje van Mr. Right? Aan hoeveel eisen van jouw eisenlijst moet hij voldoen? En wanneer heb je voor je gevoel gesettled for less? Als hij minder knap is dan je voor ogen had? Als hij lager geschoold is dan jij? Als je niet verliefd bent?

Marieke (28) is er in ieder geval duidelijk over: ?Hoe oud en eenzaam ik ook ben. Ik houd het simpelweg niet uit met een kerel waar ik niet verliefd op ben. Als hij een lager opleidingsniveau heeft dan ik van tevoren in gedachten had: prima. Als hij minder knap is dan ik wil: ook goed. Maar niet verliefd? Nee, dat kán ik gewoon niet. Dan maar eenzaam en kinderloos door het leven??

Zou jij kunnen en willen settelen for less als je graag een man en kinderen wilt, maar de ware niet kan vinden?