De 10 beste films van deze zomer

Media door Madelon
Filmliefhebbers hebben komende zomer niets te vrezen. Met films als After Earth en The Hangover Part III is het geen straf om je vakantie in de bioscoop door te brengen! Ze.nl selecteert de 10 beste, nieuwste films.

The Great Gatsby (nu in de bioscoop)

In het voorjaar van 1922 verlaat de schrijver Nick Carraway (Tobey Maguire) het Midwesten en verhuist naar New York City. Hij jaagt zijn eigen American dream na en neemt zijn intrek in de buurt van de mysterieuze, altijd feestende miljonair Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio), zijn nicht Daisy (Carey Mulligan) en haar man Tom Buchanan (Joel Edgerton), een adellijke rokkenjager. Zo wordt Nick in de fascinerende wereld van de superrijken gezogen en wordt hij getuige van obsessie, waanzin en tragedie.


The Hangover Part III (nu in de bioscoop)

Deze keer is er geen huwelijk. En dus ook geen vrijgezellenfeest. Er kan niets misgaan, toch? Wanneer Alan (Zach Galifianakis) na de dood van zijn vader door een diep dal gaat, is de 'Wolfpack' het enige wat hij nog heeft. Het gezelschap komt samen wanneer ze door een zaak uit het verleden achtervolgd worden. Maar Las Vegas is slechts één van hun stopplaatsen...


Fast & Furious 6 (nu in de bioscoop)

Dom (Vin Diesel), Brian (Paul Walker), en de rest van het team hebben $100 miljoen overgehouden aan hun succesvolle overval in Rio de Janeiro. Ze zijn nog steeds voortvluchtig en wonen nu verspreid over de hele wereld. Hobbs (Dwayne Johnson) is een internationale criminele organisatie op het spoor onder leiding van Owen Shaw (Luke Evans). Wanneer Hobbs ontdekt dat Doms doodgewaande voormalige vriendin Letty (Michelle Rodriguez) de rechterhand is van Shaw, schakelt hij de hulp in van Dom en zijn team. Ze reizen af naar Europa om in de straten van Londen de strijd aan te gaan met deze meedogenloze criminelen.


After Earth (nu in de bioscoop)

Duizend jaar nadat catastrofale gebeurtenissen de mens gedwongen hebben om de Aarde te verlaten is Nova Prime de nieuwe thuishaven van de mensheid geworden. De legendarische general Cypher Raige keert terug huiswaarts na een lange dienst. Hij is vervreemd geraakt van zijn gezin, maar is klaar om zijn vaderrol voor zijn dertienjarige zoon Kitai op zich te nemen. Wanneer een asteroidestorm het vaartuig van Cypher en Kitai beschadigt, maken ze een noodlanding op de voor hen onbekende en gevaarlijke Aarde. Terwijl zijn vader op sterven ligt in de cockpit, moet Kitai op vijandig terrein op zoek gaan naar hun reddingsboei. Al zijn hele leven lang wilde Kitai een soldaat zijn zoals zijn vader. Nu krijgt hij zijn kans.


Despicable Me 2 (vanaf 26 juni in de bioscoop)

Gru (Steve Carrell), het duivelse meesterbrein, is terug en heeft zijn leven gebeterd en drie kinderen geadopteerd. Samen met zijn assistent en de kinderen beleven zij een nieuw avontuur, waarbij de Minions weer voor de nodige problemen zorgen. Een paar Minions zijn aan het lanterfanten wanneer ze een geluid horen buiten. In eerste instantie blijkt het een kat te zijn die ze bang maakt, maar vervolgens worden ze ontvoerd door een mysterieuze kracht.


Man of Steel (vanaf 20 juni in de bioscoop)

De jonge verslaggever genaamd Clark Kent (Henry Cavill) zwerft de hele wereld over om verslag uit te brengen over verschillende nieuwsonderwerpen. Wanneer hij wordt gedwongen om zijn geheime krachten te gebruiken om te hulp te schieten bij een crisis in West-Afrika, keert hij terug naar zijn geboortedorp Smallville om meer te weten te komen over zijn afkomst en hoe hij als held ter wereld is gekomen.


Star Trek into Darkness (nu in de bioscoop)

Star Trek into Darkness

volgt de bemanning van de Enterprise, als zij terug naar de Aarde worden geroepen. Daar ontdekken ze dat een niet te stoppen terreurbeweging binnen de Starfleet de vloot heeft vernietigd, samen met alles waar zij voor staat. Als gevolg daarvan verkeert de wereld in staat van crisis en moet Captain Kirk (Chris Pine) een klopjacht leiden op de verantwoordelijken. Hij blijkt daarbij nog een persoonlijke rekening te moeten vereffenen. Kirk leidt zijn team door een wereld die meer weg heeft van een oorlogsgebied, waarbij vriendschappen verscheurd zullen worden en offers gemaakt moeten worden voor de enige familie die Kirk nog heeft; zijn bemanning.


Monsters University (vanaf 10 juli in de bioscoop)

Mike Wazowski en James P. Sullivan zijn een onafscheidelijk paar, maar dat was niet altijd het geval. Vanaf het moment dat deze twee monsters elkaar tegenkwamen, konden ze elkaar niet uitstaan. Monsters University opent de deur naar hoe Mike en Sulley hun verschillen overwonnen en elkaars beste vrienden werden.


The Lone Ranger (vanaf 8 augustus in de bioscoop)

John Reid (Armie Hammer) is een man van de wet die zich heeft omgevormd tot The Lone Ranger, de gemaskerde legende van rechtvaardigheid. Samen met zijn Indiaanse compagnon Tonto (Johnny Depp) bestrijdt hij hebzucht en corruptie. Beide onwaarschijnlijke helden zullen ook met elkaar moeten leren samenwerken.


White House Down (vanaf 12 september in de bioscoop)

Het Witte Huis in de Verenigde Staten wordt overvallen en bezet door een gevaarlijke paramilitaire groep. Een agent van de geheime dienst, John Cale (Channing Tatum), krijgt de belangrijke en zware taak om het leven van de Amerikaanse president te redden.

Maar deze zomer staan er nog veel meer grote releases op je te wachten? Movies.com heeft een allesomvattende trailer gemaakt waarbij maar liefst 27 nieuwe films aan bod komen. Kijk en geniet!


fout in embed: media provider niet ondersteund

Voor welke film ren jij deze zomer zeker naar de bios?