Recept: Kokoslolly?s

Eten door Priscilla N.
Ben jij ook ontzettend gek op kokos en witte chocolade? Dan moet je deze kokoslolly’s zeker geproefd hebben! Ze zijn heel eenvoudig te maken en vallen bij het hele gezin in de smaak.
 
Geen gedoe in de keuken, want deze kokoslolly’s zijn in een handomdraai gemaakt. De heerlijke, luchtige cake in combinatie met een laagje witte chocolade en geraspte kokos is om te smullen. Ook heel fijn: je hebt er helemaal niet veel voor nodig!
 

Benodigdheden
  • Homemade mix voor halfvolle cake
  • Een zakje Conimex geraspte kokos
  • Twee bakjes Dr. Oetker Chocodip wit
  • Houten ijsstokjes (of Xenos-satéprikkers met handvat)

Bereiding
  1. Klop de cakemix en 150 ml water 3 minuten lang op middelmatige snelheid in de mixer. Verwarm ondertussen de oven voor (heteluchtoven 145 graden, gasoven stand 2-3).
  2. Vul een vierkante bakvorm van 24 cm met het cakebeslag en bak dit 55-65 minuten goudbruin in de oven. 
  3. Laat de cake even afkoelen en snijd hem dan in stukjes (ongeveer 10 vierkante tot rechthoekige stukken). Om kruimelen tegen te gaan, kun je de stukjes cake een uurtje in de vriezer leggen. 
  4. Haal de stukken na een uur uit de vriezer en steek er houten ijsstokjes of satéprikkers in. Bij gebrek aan ijsstokjes zijn er hier satéprikkers gebruikt. Om ze steviger te maken, zijn er per stukje cake 2 satéprikkers aan elkaar geplakt met plakband (zie je bijna niets van). 

Versiering
  1. Haal het deksel en de folie van het bakje chocodip af en verwarm het in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing. Als de chocolade vloeibaar is, kun je de stukjes cake ermee gaan bedekken. 
  2. Doop de cake vervolgens in een bakje met kokos of strooi de kokos over het stukje cake heen. Je hoeft de achterkant in principe niet te doen (zo kun je hem nog makkelijk neerleggen), maar dit kan wel. Op de foto zie je dat de stukken best groot zijn, maar het is verstandiger om ze wat kleiner te maken. De stukken cake worden na het versieren erg zwaar en dan kunnen ze naar de onderkant van het stokje glijden. 
  3. Als de stukken cake helemaal droog zijn, kun je er een plasticje omheen doen (Xenos Cakepop-decoratieset) en deze afsluiten met een wit strikje. Ga je ze meteen eten? Dan kun je de strikjes meteen om de stokjes heen doen. 

Ook leuk!
Je kunt de lolly’s ook een andere vorm geven, zoals een heel klein vierkantje of een hartje. Let er wel op dat je de stukken cake niet te groot (lees: zwaar) maakt. 
 
Geen zin in gedoe met stokjes? Snijd de cake dan in stukjes, doe er een eetlepel chocolade overheen en rol ze in het bakje kokos. Laat ze even drogen, doe er een strikje omheen en zet ze op tafel!