Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

Mannen op stiletto?s zamelen geld in!

Mannen die zeuren dat je door moet lopen als je op 15 centimer killerheels loopt: de horror. Snappen ze dan niet wat voor een hel dat is? De heren die meededen aan Walk a Mile in Her Shoes weten nu eindelijk hoe het voelt...

Het evenement - georganiseerd door the Domestic Violence Resource Center - wil hiermee aandacht genereren voor het feit dat één op de vier vrouwen huiselijk geweld ervaart bij haar vriend of man. Verontrustende cijfers dus... Dit jaar vond het evenement voor de vijfde keer plaats in het Candese Toronto. Er waren dit jaar bijna 1000 wandelaars, in de leeftijd van 11 tot 70 jaar. Voor alle leeftijden dus! De bedoeling is dat de mannen de wereld vanuit het oogpunt van de vrouw zien en het is een leuke en grappige ervaring om de verschillen tussen man en vrouw te ontdekken, aldus Daily Mail.

Jaja, het leven van een vrouw gaat niet altijd over rozen...

Organisatoren van het evenement hebben de kandidaten gelukkig wel gewaarschuwd: ze moesten genoeg pleisters meenemen. Maar sommige mannen deden extra hun best en maakten hun outfit wat vrouwelijker, door middel van kousen of handtassen. Toeschouwers namen uiteraard foto’s van de voorbij waggelende mannen op hakken. Want ja, de mannen moest toch wel zo’n 1,5 kilometer zonder kleerscheuren zien te overleven. 


Zien we daar toch nog een stiekeme glimlach? De fleurige kousen maken het in ieder geval helemaal af!
 
Deze groep mannen probeert te balanceren, wat een skills!
 
Het doel van dit jaar is om meer dan € 90.000 in te zamelen voor verschillende fondsen die helpen om mannen en jongens de ernst te laten inzien omtrent geweld tegen vrouwen in Canada.
 
Bekijk hier de video en kijk hoe de mannen op hakken lopen!

Andrew Kinnear, een van de deelnemers, loopt voor de vierde keer mee aan Walk A Mile in Her Shoes. “Ik doe mee omdat ik me niet kan voorstellen dat de vrouwen in mijn omgeving emotionele of fysieke mishandeling meemaken. Daarnaast wil ik ook een positieve invloed op mijn zoon zijn.”

Wat vind jij van dit liefdadigheidsevenement?
Beeld: Getty