Mama / Zwanger
Zwanger

Hoe merk je dat je zwanger bent: 7 tekenen dat je zwanger bent

Reageer 0

Zwanger of ongesteld? Veel zwangerschapsklachten lijken op die van een menstruatie. Daarom zou het kunnen dat je het niet door hebt, als je zwanger bent. Daarom deze 7 tekenen dat je zwanger bent!

Want veel tekenen die op een zwangerschap duiden, lijken ook erg op de klachten die je tijdens je menstruatie hebt. Dus ben je nu zwanger of ongesteld? Toch kan het zijn dat je wél zwanger bent, en dat kun je merken. Er zijn namelijk verschillende tekenen dat je zwanger bent.

Hoe merk je dat je zwanger bent #1: Gevoelige borsten
Heb je gevoelige borsten en voelen ze anders aan dan normaal? Dan is dit een grote aanwijzing! Normaal gesproken zijn onze borsten wat gevoeliger tijdens een maandelijkse periode. Maar als je ongesteldheid maar uit blijft én je borsten zijn gevoeliger dan anders, is het misschien verstandig om een testje bij de drogist te scoren en het zekere voor het onzekere te nemen.

Hoe merk je dat je zwanger bent #2: Badkamerbezoekjes
Ren je om de vijf minuten naar de wc omdat je zo nodig moet plassen? Ach, waarschijnlijk weer een blaasontsteking, het is tenslotte weer herfst, dan heb je daar vaker last van. Nou, misschien is het wel wat anders. Als je zwanger bent, komt het namelijk vaak voor dat je in het beginstadium veel plast. Probeer in ieder geval wel gewoon goed te blijven drinken en als er niks verandert, zul je inderdaad moeten nagaan of je niet zwanger bent. 

 

Hoe merk je dat je zwanger bent #3: Hormonen

Niet elke zwangere vrouw heeft standaard last van ochtendmisselijkheid. Het kan ook zijn dat je overdag heel duizelig bent of bijna flauwvalt. Ook dit kan een teken zijn van zwangerschap. En ja, ook de hormonen spelen een grote rol. We zijn onze woedeaanvallen en huilbuien ondertussen al wel gewend, tijdens onze time of the month vooral. Waar je het ene moment nog rustig voor de tv zit, kun je je vriend wel afschieten als hij vraagt hoe je dag was. "Gaat -ie nu opeens interesse tonen, net nu ik eindelijk voor de tv zit. Laat maar hoor!" Dus... Misschien toch maar eens even nagaan of je niet overtijd bent?

Hoe merk je dat je zwanger bent #4: Moe en lusteloos

Zucht... Je hebt de hele dag al koppijn en bent niet vooruit te branden. Het voelt eigenlijk als een gewone ongesteldheid, maar toch heb je er normaal gesproken niet zo'n last van. Vermoeidheid en koppijn kunnen natuurlijk voortekenen van een griepje zijn, maar ook van een zwangerschap. Houd het dus goed in de gaten!

Hoe merk je dat je zwanger bent #5: Kramp

Net als tijdens je menstruatie kun je bij een zwangerschap natuurlijk ook kramp krijgen. Het voelt alsof je elk moment ongesteld wordt, maar het kan ook zijn dat je de bevruchte eicel voelt, die zich nestelt in de baarmoederwand. En je baarmoeder moet zich natuurlijk voorbereiden op een baby, vandaar die kramp...

Hoe merk je dat je zwanger bent #6: Opgeblazen

Ook eentje in de categorie 'menstruatie-kwaaltje', want een opgeblazen gevoel, dat kennen we allemaal wel. Als je meer last van progesteron hebt, wordt je spijsvertering namelijk vertraagd waardoor je buik nogal opgeblazen is. Dit stopt normaal gesproken wel als je ongesteld wordt. Als dit niet zo is, dan weet je (misschien) genoeg...

 

 

Hoe merk je dat je zwanger bent #7: Cravings

Dat zwangere vrouwen altijd zin in augurken hebben, hebben we nou wel gehoord. Toch zit er wel een kern van waarheid in, want mommy to be's grijpen nou eenmaal liever naar een XXL-chocoladereep in plaats van naar een geitenkaassalade met extra rucola. 

Hoe merk je dat je zwanger bent #8: Zwangerschapstest

Zwangerschapstesten zijn tegenwoordig voor 99% betrouwbaar. Om de kans op een betrouwbare uitslag te vergroten wordt er aangeraden om de test in de ochtend te doen en om genoeg urine te gebruiken. En wat de meeste vrouwen toch wel doen: meerdere tests kopen. Gewoon, voor je eigen bevestiging: dan weet je zeker dat je goed op de hoogte bent en kun je de test (mocht je dat willen) elke vijf minuten herhalen. Heb je een heel licht streepje op de test en twijfel je? Dan is het verstandig om nog een weekje te wachten. Dit komt namelijk omdat de waarde van het HCG-hormoon te laag is en dan hoeft het niet per se een zwangerschap te betekenen. Een licht streepje kan ook betekenen dat je te vroeg in de cyclus hebt getest. 

Ben je zwanger en kun je wel wat tips over je voeding gebruiken? Lees dan hier verder voor wat je moet doen én laten!

Zou jij het merken als je (onverwachts) zwanger bent?

 

 

Bron: 1, 2, 3

 

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er is 1 reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst

  • Anne-Bob

    Oh mijn god... van dit artikel in combinatie met de dingen die ik je ziet in 'I didn't know I was pregnant' word ik toch wel zenuwachtig :P Haast al die klachten heb ik regelmatig, maar word nog wel ongesteld... het zal wel niets zijn ;)

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen