Go Outside: 4 actieve vakanties op een rij

Reizen door Redactie Ze.nl
Zon, zee en strand heb je afgelopen zomer al gezien en een romantisch weekendje met je man kan altijd nog. Dus? Tijd om echt even weg te zijn van alles: duik de natuur in en geniet van adembenemende uitzichten met deze vakanties!

Met actief bedoelen we natuurlijk niet dat je dag en nacht met opa Harry bergen aan het beklimmen bent of uitputtende fietstochten moet maken met paps en mams. Boooring! Wat we wél bedoelen is dat je vooral kunt genieten van veel natuur, ongedwongen kunt gaan en staan waar je wilt en (eventueel) iets actiefs kunt ondernemen! Daarom hebben we vier van zulke vakanties op een rij gezet.


Lanzarote

Lanzarote is een streek in Spanje en valt onder de provincie Las Palmas. Het is een eiland dat bruist van de activiteiten. Voor diehard sporters is Lanzarote the place to be, omdat het eiland dankzij de passaatwind een van de beste plekken is om te kite- of windsurfen. Naast surfen kun je er ook nog andere watersporten uitoefenen. Zo kun je op veel stranden zeilboten huren, zijn er diepzeevistochten te boeken of kun je parasailen! Ga je liever voor iets minder extreems? Ook dan heeft Lanzarote genoeg te bieden: twee golfbanen met prachtig uitzicht op de oceaan, verschillende duiklocaties en je kunt het landschap ook te paard of te mountainbike ontdekken. En na een actief dagje kun je heerlijk de spa in duiken of (als je spierpijn enigszins meevalt) een rondje over de boulevard lopen... Op zoek naar een heerlijk rustig hotel om optimaal te kunnen ontspannen na een drukke dag? Ga bijvoorbeeld naar Villa's Susaeta!

Karpathos

Dit eiland ligt in het zuidoosten van Griekenland, tussen het eiland Rhodos en Kreta in. Het eiland is niet zo populair onder jongeren, omdat mensen er vooral komen voor hun rust en om de natuur in te trekken. De kenmerken van Karpathos? Een afwisselend natuurlandschap, stille strandjes en veel dorpjes met kleinschalige land- en tuinbouw. En wat je er zoal kunt doen? Verschillende bootexcursies, een wandeltocht naar bijvoorbeeld Piles, een jeepsafari, maar ook voldoende watersportactiviteiten. Zo kun je bootjes of kajaks huren en heb je zelfs de kans om dolfijnen te zien! Enthousiast geworden? Misschien is dit paradijsje wat voor je. Oja, wil je uitgebreid gaan winkelen, lekker uit eten, naar de haven of een drankje doen? Dan moet je in de hoofdplaats Pigadia zijn, want daar vind je de meeste toeristen in dit gebied. Je kunt ernaartoe fietsen, maar ook makkelijk de auto pakken. Bij Jiba krijg je die er namelijk standaard bij!


Sicilië

Sicilië is een Italiaans eiland dat tegen de neus van de zogenaamde laars aan ligt. Het eiland heeft een erg gevarieerd landschap met veel rotsen, kliffen, bossen en heuvels. In het bos kun je met gemak een wandeling maken, want het is er over het algemeen niet zo druk. Je kunt op eigen houtje gebieden verkennen, maar er worden ook genoeg excursies georganiseerd. Ook zijn er verschillende natuurreservaten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je een dagje ontspannen? Bezoek dan een van de stranden in Balestrate. Je vindt hier tevens een haven en vele gezellige restaurants en winkeltjes. Kortom: er valt hier genoeg te beleven! Wil je op een bijpassende locatie verblijven? Bekijk deze verblijfplaats dan eens. Dit is een soort gerenoveerde boerderij en dat zorgt voor een prachtig en idyllisch plaatje! Daarnaast is het verblijf midden in Sicilië gevestigd.

Madeira

Madeira is een Portugees eiland in de Atlantische Oceaan en ook hier kun je het hele jaar door allerlei activiteiten doen. Het eiland staat niet voor niks bekend als 'drijvende tuin'. Je vindt hier namelijk een adembenemend landschap. Het eiland is dan ook erg geliefd onder wandelaars en dan niet alleen door de natuur, maar ook door de prachtige bloementuinen. Wil je iets meer actie? Dan kun je ook hier verschillende watersporten beoefenen, zoals scubadiving en diepzeevissen. Gezellig met zijn tweetjes weg? Misschien is deze romantische accommodatie wat! Het wordt beheerd door een echtpaar en heeft een prachtig uitzicht op het dorpje Arco de São.


Jiba
Het klinkt natuurlijk allemaal perfect, zo'n (zon)vakantie, maar echt genieten doe je pas als de reis en het verblijf goed geregeld is. Bij Jiba kun je nu heel makkelijk je hotel of appartement uitzoeken per categorie: Like Home, Go Outside, Romance en natuurlijk Beach Life. Vooral in de Go Outside-categorie vind je genoeg gave - niet suffe - doevakanties inclusief huurauto!

Kun jij na deze mooie plekjes ook niet wachten om een vlucht te boeken naar een tropische plek of luxe hotel? Neem dan een kijkje op Jiba.nl en boek - nu het nog kan - gauw je vakantie!