Geheime liefdes: ?Ik heb een relatie met de ex van mijn moeder?

Relaties door Marleen_S

Yasmin is de beste vriendinnen met haar moeder. Alles kan ze met haar bespreken. “Maar wat er nu is gebeurd, dat zal ik haar nooit kunnen vertellen. Dat breekt haar hart.” Yasmin is namelijk verliefd. Op de ex van haar moeder.

 
“Mijn moeder en ik wonen al jaren samen met elkaar en we vonden het daarom eens tijd worden om het huis te laten opknappen. Maar ik had nooit gedacht dat toen de aannemer voor de deur stond, mijn leven radicaal zou veranderen.”

Een goed bod

Na het huis te hebben bekeken, deed de aannemer een goed bod om het huis te verbouwen. Na een dag wikken en wegen besloten Yasmin en haar moeder het te doen. “De aannemer, ik noem hem maar even F., kwam niet veel later met een aantal mannen bij ons thuis klussen. Na een aantal dagen hard werken, begon er iets op te bloeien tussen F. en mijn moeder. Ze vonden elkaar steeds leuker, maar het leeftijdsverschil zat mijn moeder niet lekker. F. was namelijk twaalf jaar jonger. Hij vond het niet erg, maar mijn moeder wilde alleen vrienden blijven. Na wat aandringen, ging ze er toch in mee.”
 
“Toen we twee dagen later met z’n drieën in de stad liepen, kwam F. ineens naast me staan. Hij zei iets wat ik totaal niet zag aankomen. Namelijk dat hij geinteresseerd was in mij! Hij zei dat hij graag zou willen dat ik wat ouder was, of hij wat jonger. Ik schrok me kapot en keek gelijk om me heen of mijn moeder dit had gehoord. Gelukkig stond ze naar een etalage te kijken en had ze niks door.”
 
Hij hield mijn moeder voor de gek
Yasmin negeerde zijn opmerking, maar kookte binnen van woede. “Hij was de vriend van mijn moeder! Hoe kon hij zoiets zeggen? Vanaf de dag dat hij kwam klussen verbleef hij al in ons huis. Ik vond dat helemaal niet leuk, vooral omdat ik wist dat hij mijn moeder voor de gek hield.” Na die ene opmerking liet F. steeds vaker merken wat hij voor Yasmin voelde. “Hij is 35 jaar, maar een ontzettend knappe en gespierde man. En ook nog eens heel sympathiek. Het voelde aan de ene kant goed wat hij deed. Hij gaf me aandacht op een manier die ik nog nooit eerder had gekregen. Alles deed hij om de glimlach op mijn gezicht te behouden. Ik voelde me vertrouwd bij hem, maar ik was tegelijkertijd heel boos. Hij was niet eerlijk tegenover mijn moeder en mij. Dus sprak ik hem erop aan.”

“Ik vertelde hem dat hij zich moest aanpassen en herinnerde hem eraan dat bij ons was voor mijn moeder. Niet voor mij. Hij zei op zijn beurt weer dat hij wist dat het slecht was wat hij deed. Hij bood zijn excuses aan, maar zei ook dat hij er niks aan kon doen dat hij me leuk vond. En het voelde voor mij ook alsof we elkaar al jaren kenden. Maar zijn bekentenis dat hij alleen in huis bleef vanwege mij vebaasde me. Wat moest ik hier nou mee?”
 


Na twee weken hem te hebben genegeerd, begon Yasmin F. stiekem met de dag leuker te vinden. “Maar het kon en mocht niet. Wat als mijn moeder erachter zou komen? Ze zou zo teleurgesteld zijn in mij. Ik zou uit huis gegooid kunnen worden, mijn familie zou me niet meer accepteren en bovenal zou het mijn moeder intens verdrietig maken.  

Een punt achter de relatie

“Na het opknappen van het huis bleef F. nog een maand bij ons thuis. Dat was een moeilijke tijd. Het was gezellig in huis, maar de reden waarom ik het gezellig vond, stoorde me. Ik had hem dagelijks dicht bij me en kon altijd in zijn mooie bruine ogen kijken. Maar ik kreeg hartkloppingen van het idee dat hij mijn moeders vriend was. Verschrikkelijk."

"Mijn moeder en F. sliepen altijd apart, op aandringen van F. Mijn moeder vond dat maar vreemd en wilde koste wat kost de relatie redden. Hij besloot uiteindelijk om er een punt achter te zetten. Ik vond dat zo zielig voor haar, want ze was ontroostbaar.”

F. vertrok diezelfde dag nog uit huis. Hij kreeg een eigen huisje en sindsdien komt Yasmin elke week bij hem langs. “Hij had het heel goed bij ons. We kookten voor hem, verzorgden hem en hij voelde zich thuis bij ons. Voordat hij bij ons introk had hij het slecht. Hij had vaak geen geld en zijn vorige huis was een bouwval. Maar zijn liefde voor mij was groter dan het goede leven dat hij had bij ons thuis en dat raakte me.”
 


Toekomst

“Mijn liefde en respect voor hem (en dat van hem voor mij) is heel groot. We hebben allemaal mooie plannen. We willen trouwen en een eigen gezinnetje beginnen als het kan. Maar dat zal moeilijk worden. De relatie zal niet worden geaccepteerd door mijn familie. Hij is vijftien jaar ouder dan ik en daar komt bij: hij heeft wat met mijn moeder gehad.”
 
Yasmin wil het niets liever dan het allemaal aan haar moeder vertellen. “Maar dat is geen optie. Ik zou willen zeggen dat het me spijt, maar ik kan er niks aan doen dat ik verliefd ben geworden. Ik zou wel willen schreeuwen: ‘Hier heb ik ook niet om gevraagd!’, maar het heeft geen zin. Ik heb geen idee wat ik moet doen.”

Heb jij een relatie (gehad) met bijvoorbeeld je leraar, de vader van je beste vriendin of je neef? Wil jij jouw Geheime Liefde met ons delen? Mail dan naar karin@ze.nl.
 
Lees ook de vorige edities van Geheime Liefdes!