Lifestyle / Sport & gezondheid
Sport & gezondheid

Vrouwen met een sixpack: hot or not?

Reageer 0
Mannen met een sixpack zijn hot. Dat is een feit. Over vrouwen met een sixpack wordt nog weleens anders gedacht. Ik wil een sixpack, maar is dat sexy of is een zacht buikje mooier? 
 
Waarom ik een sixpack wil
Sit ups, crunches, planking en tuck jumps: het zijn een aantal van de oefeningen waar ik mezelf dagelijks mee martel om een sixpack te krijgen. Veel vriendinnen vragen zich af waar ik al die moeite voor doe. Simpel: omdat als ik oud en uitgelubberd ben, ik wil kunnen zeggen dat ik een sixpack had toen ik 23 was. Ik weet niet of het me ooit gaat lukken – chocolade is gewoon te verleidelijk – maar ik waag een dappere poging. 

Zo denken vrouwen
Als je een sixpack wilt, dan zul je er hard voor moeten werken. De mensen die regelmatig een sportschool bezoeken weten dat. Suus (25) zegt: “Ik vind het niet heel mooi en ik weet dat het bijna onmogelijk is. Ik vind het wel heel mooi als je ziet dat een buik getraind is, maar dus niet zoals een sixpack.” Attie (20) is het met haar eens: “Als ik denk aan een vrouwensixpack, denk ik aan een vrouw met echt een zieke sixpack. Dat vind ik niet mooi. Een getraind lichaam vind ik mooi, maar je kan ook overdrijven.” Oké, hen heb ik dus niet aan mijn kant staan,  maar hoe denken mannen hierover?
 

Mannen uit de sportschool
Ik had even een goede motivatie nodig om nog door te gaan met mijn sixpacktraining, dus ik wist precies wie ik om zijn mening moest vragen. Robert (30): “Ja, dat vind ik heul sexy! Zoals dat meisje van Bodyrock.” Hij bedoelt één van mijn favoriet trainsters Lisa-Marie. Mèn, wat zou ik graag zo’n buik als die van haar willen hebben! Maar zoals Suus al zei: dat is bijna onmogelijk, want daar moet ik ook een streng dieet voor volgen. En lekkere dingen laten staan, is absoluut niet mijn sterkste punt.

Niet alle mannen zijn fan
Al snel kom ik erachter dat niet iedere man een fan is van een echte sixpack. Ferdi (30): “Ik ben fan van sportieve vrouwen en een sixpack kan daar een resultaat van zijn. Plat is sexy, maar ik ken ook een  marathonloopster die zwaar afgetraind is. Dat is weer iets te droog. Trainen is yay, droog niet per se. Dat zie je ook terug bij de billen en borsten.” Duidelijk: een platte buik mag, als ik mijn vrouwelijke vormen dus maar niet verlies. 

In the end
Zelfs na deze gesprekken, wil ik nog steeds een sixpack. Al is het maar voor één keer in mijn leven. Toch denk ik dat ze wel een punt hebben: een afgetrainde buik is mooi, maar je moet niet op een bodybuilder gaan lijken. Dat gaat ook ten kosten van je billen en borsten en die willen we natuurlijk vrouwelijk houden.

Hoe denken jullie over vrouwen met een sixpack?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 10 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Jumboxl

  Een echt strakke sixpack bij een vrouw vind ik niet echt mooi.
  Een vrouw moet er op letten dat ze haar mooie vrouwelijke rondingen behoud.

 • Anne-Bob

  Geweldig! Een sixpack krijgen is ook mijn doel, maarja er is altijd nog chocola en lekker eten dat in de weg staat... ooooit!!!
  Ik vind zelfs de onderste foto's nog wel mooi, maar een heel bodybuilderlijf staat me wel tegen. Ik hoef niet per se iedere spier afgezonderd te zien en aderen die als kabels over je heen lopen ;-)

 • Daiss

  de bovenste foto's vind ik wel mooi. gewoon mooi subtiel gespierde vrouwen. die onderste twee vind ik te getraind voor mijn smaak. en wat mannen vinden? tjah, ik vind het vooral belangrijk dat ik blij ben met mijn lichaam. dan is de man dat vaak ook.

 • Daniëlle

  I love it! KIll body here I come!
  Helemaal droog zoals bodybuilders vind ik niet mooi, maar er fit uitzien is gewoon super sexy.
  TJa het vergt wel wat effort m.b.t. eten

 • Qwerty

  Beetje gespierd kan heel mooi zijn, maar een sixpack vind ik helemaal niet mooi. Bij mannen vind ik het al niet mooi, dus al helemaal niet bij vrouwen :)

 • Loesje

  @Anoniem.

  Cheyennex heeft het over de MEESTE mannen. Dus niet over ALLE mannen..;)

 • Cheyennex

  Ik vind het niet mooi, ik vind het iets typisch mannelijks. Ik zeg dit niet omdat het me zelf nooit zou lukken, want ik denk dat ik als ik het echt graag zou willen best zou kunnen (ik ben soms heel goed gemotiveerd om sommige dingen te doen en ik ben heel slank). Ik vind de foto's van de bovenste twee wel mooi, maar misschien nog net iets te gespierd. De meeste mannen vinden dit eigenlijk niet sexy. Het is niet realistisch om het in de sportschool te gaan vragen, want de meeste mannen krijgen door intensief trainen een muscle-obsession. Wel vind ik het heel gezond en dat is voor mij een reden om het wel te waarderen, maar zelf zou ik er nooit aan beginnen. Lichtelijk gespierd, nog ietsje minder dan de bovenste twee, zou ik wel mooi voor mezelf vinden.

 • Anoniem

  Die van Stephanie Davis (rechtsboven) vind ik prachtig! Ik werk ook naar zo iets toe.

 • Meadow

  GEWELDIG!
  ik had altijd een 4 pack. dat kleine beetje buikvet weigerde te verdwijnen.
  Nu ben ik zwanger en kan ik het helemaal wel weer vergeten!

  Maar die onderste 2, vind ik echt lelijk, veel te droog! Bah

 • Chantal

  Het is inderdaad heel hard werken! Op de juiste manier eten en flink trainen. Wat de vrouwen op de bovenste foto's hebben vind ik echt ontzettend mooi. Daar ben ik ook naar toe aan het werken.

  Vrouwelijke bodybuilders vind ik inderdaad wat minder mooi..

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen