Lifestyle / Media
Media

Report: Première Hartenstraat

Een grote menigte had zich maandagavond verzameld in hartje Amsterdam. Daar ging de veelbelovende romcom Hartenstraat in première. Tout bekend Nederland was van de partij, en daar ging óns hart een tikkie sneller van kloppen. 
 
De film
In de straat der liefde - gelegen in De 9 Straatjes in Amsterdam - oftewel de Hartenstraat, lijkt het plotseling minder hartelijk als modieuze Katje een modezaak opent. Pal tegenover de zaak van Daan welteverstaan, een passionele kok. Het botert niet zo tussen die twee, en dat is een flinke understatement. Ze drijven elkaar tot het uiterste, totdat ze elkaar op het internet ontmoeten. De virtuele vonk slaat over en ze groeien dichter tot elkaar. 
 
De Ze’s Marleen en Kimberly spraken o.a. Georgina Verbaan, Gigi Ravelli, Benja Bruijning en natuurlijk de überenthousiaste Sanne Vogel, die met deze film haar regiedebuut maakte. De avond werd – hoe kan het ook anders – gepresenteerd door Dr. Love himself oftewel Robert ten Brink. Kortom: love hing in the air
 
V.l.n.r.: Gigi Ravelli, Susan Visser, Georgina Verbaan en Bracha van Doesburgh.

Ook waren Patrick Martens en Diva Mayday aanwezig op de rode loper. Of ze ooit een gekke digitale liefdesboodschap hebben ontvangen? Patrick niet. Mayday daarentegen: "Van types uit Ghana en Kameroen krijg ik regelmatig in het heel slecht Engels de vraag of we elkaar zullen ontmoeten. Maar dan denk ik: waar dan?! In Kameroen ofzo?"  


Ook Georgina krijgt veel liefdesboodschappen: "Mannen die met me willen trouwen of heel raar fruit met me willen eten." Maar welk type man past dan niet in haar (harten)straatje? "De meeste mannen niet. Ik word gewoon niet zo snel verliefd!"


Daten doet Gigi Ravelli het liefst met een lieve man met humor. Ondanks het feit dat ze regelmatig wat blunders begaat. Haar grootste dateblunder was dat ze in het verkeerde restaurant stond. "Oh en ik doe altijd alles op het laatste moment", bekent de actrice. 


"Schap na schap, kijken of 'ie je nog steeds volgt, lijkt me vele malen leuker dan online daten", antwoordt Terence Schreurs op de vraag of ze liever haar Mr. Right ouderwets in de supermarkt ontmoet of online. Op het internet krijgt ze vaak opvallende liefdesboodschappen. Van huwelijksaanzoeken tot mannen die precies konden vertellen waar ze wanneer was. "Achteraf bedenk ik me dan: oh my god, dat klopt! Daar was ik op dat moment. Heel eng af en toe." 

 
De cast van Hartenstraat


We vroegen Benja Bruijning of hij liever iemand ouderwets in de supermarkt ontmoet of via online daten. "Dan ga ik voor ouderwets in de supermarkt. Ik maak liever geen profiel aan, in de supermarkt bén je al een profiel." Wie er in zijn hartenstraatje past? "Ik heb één hele specifieke vrouw, en dat is Anna Drijver." Zucht... Mr. Perfect. 


"Ik heb weleens dates gehad waarvan ik dacht: oh jezus, ik wil zo snel mogelijk naar huis. Maar het allerergste wat ik heb meegemaakt is dat ik een date had met - wat ik toen niet wist - mijn overbuurman. Vervolgens nam ik de telefoon niet op, terwijl 'ie recht door het raam naar mij kon kijken en dus zag dat ik dat met opzet deed", vertelt Bracha, één van de hoofdrolspeelsters. Ai...


Een typische afknapper voor Egbert Jan Weeber? "Iemand kan heel irritant zijn of uit d'r bek stinken, maar waar ik echt op afknap is oppervlakkig gedoe. Als ze een opmerking maakt over mijn sportsokken bijvoorbeeld."
 
De film 
Hartenstraat, het regiedebuut van Sanne Vogel, is een romcom die zich afspeelt in De 9 Straatjes in Amsterdam. Haar inspiratie haalt ze voornamelijk uit haar eigen leven. "Want die lijkt soms op een romantische komedie." Het is dus een échte feel good comedy en bovendien bomvol - knappe - BN'ers.


Hartenstraat draait vanaf donderdag 13 maart in de Nederlandse bioscopen. Kijk op de website voor meer informatie.