Lifestyle / Reizen
Reizen

ZeReist: Ontdek de prachtige Algarve met Eliza was here


Je kunt natuurlijk een all inclusive vakantie boeken naar Albufeira waarbij je elke dag aan het zwembad zit met je plastic hamburger en het hotel alleen uitgaat om de lokale disco onveilig te maken. Of je gaat met Eliza op vakantie.
 
Want zodra je ergens in je twintigerjaren student af bent en elke dag richting kantoor hobbelt om vervolgens om 5 uur je computer weer af te sluiten, ben je het stadium zuipvakantie wel een beetje voorbij. Tijdens jouw vakantie wil je ontspannen, uitrusten van die stressvolle baan en quality time met je lover, aangezien je hem minder ziet dan je collega’s (maar echt, bizar toch?). Ook kun je wellicht een wat luxere vakantie betalen dan een busreis richting Blanes in een vervallen appartement. Tijd om je zuurverdiende centen eens goed te besteden aan een fijne, relaxte vakantie dus! Karin deed dit, samen met reisorganisatie Eliza was here. De bestemming? De Algarve in Portugal.
 
Morning run with a view...
 
De accommodatie
Als er één reisorganisatie is met fijne accommodaties is het Eliza was here. Bij Eliza kun je altijd een accommodatie verwachten die kleinschalig is en ver van het massatoerisme ligt. Zo mocht ik slapen in Quinta do Mel. Collega Claartje van Vrouwen.nl en ik werden ontvangen door een erg vriendelijke eigenaar die ons wegwijs maakte in de villa. De villa bestond uit slechts vijf hotelkamers, hoezo heerlijk rustig?! Gelukkig is de accommodatie wel van alle gemakken voorzien: een fijne kamer, (privé)zwembad, een restaurant waar heerlijke tapas wordt geserveerd en elke ochtend staat er een goddelijk ontbijt voor je neus. (Dat je overigens mag oppeuzelen in het zonnetje met een uitzicht over het mooie Portugese landschap. Een betere start van je dag kun je écht niet wensen.) De hotelkamers zijn erg leuk ingericht: het heeft de sfeer van een oude boerderij. Daarbij zijn het de kleine details die je verblijf zo leuk en aangenaam maken: elke dag staat er namelijk een thermoskan met verse thee voor je klaar en zelfgebakken koekjes. Hoe lief! Daarbij is het personeel zeer vriendelijk en behulpzaam. Tip: Quinta do Mel verhuurt ook fietsen. Maak een leuke fietstocht door de prachtige omgeving. Fiets bijvoorbeeld langs het strand over de kliffen, aanrader!
 
De accommodatie: Quinta do Mel
 
Voor- hoog- of naseizoen?
Het fijne van Quinta do Mel is, dat ook als je in het hoogseizoen hier verblijft, de accommodatie en de omgeving altijd rustig zal blijven door de kleinschaligheid en de afgelegen locatie. Wil je veel ondernemen? Ga dan in het voor- of naseizoen in verband met de aangename temperaturen. Eind maart is het namelijk al een fijne twintig graden en kun je zelfs ’s ochtends nog een fijne hardloopsessie op het strand houden zonder afgevoerd te worden in verband met een vochttekort. Vind je het lekker om met een bruin kleurtje terug te komen en wil je iets iets meer aanspraak? Ga dan rond juni, juli en augustus. Jersey Shore-teint gegarandeerd!
 
Als je een stukje gaat mountainbiken in de omgeving, kom je op dit soort plekjes. Wow!
 
De omgeving
Zoals ik al eerder zei, is de Algarve een prachtige omgeving om op vakantie te gaan. Quinta do Mel ligt op een locatie waar je perfect kunt hardlopen, fietsen en wandelingen maken door de natuur. Omdat de locaties van Eliza altijd afgelegen liggen, krijg je standaard een huurauto bij je vakantie. Zo kun je heerlijk cruisen door het mooie landschap van Portugal en kun je eenvoudig ook eens een bezoekje brengen aan steden en restaurantjes in de buurt. Binnenkort verschijnt er een artikel met alle must do’s in de Algarve!

Eliza was here
Wil je een kindvriendelijk appartement met peuterzwembad of wil je in alle rust samen genieten met je lover? Eén ding heb je in ieder geval altijd bij de hand en dat is je eigen huurauto. Die krijg je er namelijk standaard bij als je je vakantie boekt bij Eliza was here
 
Wat zo leuk is aan Eliza was here, is dat je hier de meest unieke vakantieadresjes vindt zonder enorm veel toeristen om je heen. Als je vakantie hebt, wil je natuurlijk in alle rust kunnen genieten. Van Griekenland tot Italië en van de Canarische Eilanden tot Ibiza: er zijn nog genoeg onontdekte vakantieparadijsjes!
 
Krijg jij ook spontaan zin om een vakantie te boeken? Kijk op de website van Eliza was here voor de laatste aanbiedingen.