Recept: Salade met gerookte zalmforel

Eten door Kimberly
Het kwik stijgt, het is langer licht en iedereen is happy. Waar we het over hebben? Over de zomer natuurlijk! En daar horen heerlijke, vernieuwende recepten bij. Move over stamppotten, maak plaats voor een frisse salade!

Bij zomerse temperaturen heb je geen zin in een prakkie warme aardappelen. Laat staan dat je er trek in hebt om uren te zwoegen in de keuken. Deze salade is – met een opgebakken stokbroodje – een ideale oplossing.

Wat heb je nodig?

(voor 4 personen)

  • 400 gr. aardappelen, gekookt in de schil
  • 200 gr. veldsla
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 el. mosterd
  • 1 el. yoghurt
  • 1 zalmforel, gerookt
  • 6 el. olijfolie
  • 6 el. frambozenazijn
  • een snufje zout en peper

Hoe maak je het?
  1. Snijd de aardappelen in stukken van 1-2 cm.
  2. Maak de dressing: meng olie, azijn, mosterd en yoghurt in een kom. Breng dit op smaak met wat zout en peper.
  3. Voeg de aardappel toe. Tip: doe dit als ze nog warm zijn. De dressing wordt dan door de aardappelen opgenomen.
  4. Maak ondertussen de forel schoon. Ontvel deze en haal het vlees van de graat.

Serveertip: met een opgebakken broodje of als bijgerecht bij de barbecue. 



Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.