15 tekenen dat je perfectionistisch bent

Vrije tijd door Kimberly
Je bent een vrouw van de details en perfectionist is your middle name. Jouw dagelijkse routine bestaat uit rechtleggen, sorteren en opruimen. Toch? Check hier de typische tekenen dat je een rasechte perfectionistisch bent. 

Best lief dat je vriend de vaat wil afdrogen, maar stiekem weet je toch wel dat je jouw schattige servies een tweede ronde gunt. Herkenbaar? Wellicht herken je je dan ook in deze dingen! 

Of het nu om een boterkuipje of pindakaaspot gaat, je wilt de smeuïge substantie hoe dan ook zo min mogelijk aantasten. En mocht iemand anders dat wél doen… dan heeft-ie dat geweten ook! 
 


Een boodschappenlijstje schrijven is geen makkie! 'Borccoli' in plaats van 'Broccoli'? Huppaké, in de prullenbak ermee! (Ondanks die waslijst aan producten die er al stonden.) 

Dit geldt trouwens ook voor netjes schrijven. Een foeilelijk handschrift op een blanco blad? Nope, geen woorden voor. 

 
Als manlief zijn stinkende best heeft gedaan om het huis te stofzuigen en toch blijkt dat er nog een drietal pluizen onder de bank zweven, doe jij nog een tweede ronde zodra hij de deur uit is. Ach... wat niet weet, wat niet deert.
 
Een scriptie inleveren? Je doet eerst een halfuur over de lay-out voordat je aan het échte werk begint. Lettertype, tekstgrootte, -kleur en afbeeldingen worden nauwkeurig geselecteerd. 
 
Oneven getallen zijn your enemies. Zo neem je bijvoorbeeld víer snoepjes: twee rode, twee gele en je eet ze in de volgende volgorde: rood, geel, rood, geel. 
 
Argh! Je kan dus écht niet met een gerust hart op vakantie als je weet dat er nog een melkbeker in de vaatwasser staat. 
 
Je doet liever die ene opdracht in je uppie en góed, dan dat je ‘m aan iemand anders overlaat. 

Behalve jouw bureau, ziet ook het bureau van collega Colette er picobello uit. Zodra ze een bezoekje aan de wc brengt, sneak jij naar haar bureau om alles ietwat te ordenen. Opgeruimd staat netjes. 

 
Het radiovolume in de auto moet per se op 12. Want dat is je lievelingsgetal en bovendien brengt 13 ongeluk. 
 
Tranen met tuiten dit. 
 
Je kan dus écht niet met een gerust hart slapen als je weet dat er nog een paar stinksokken in de gang liggen. 

De kussens zijn afgestemd op de kleur van je kaarsen en jouw koffiemok matcht met je nagellak.  


Jouw AVG'tje ligt altijd gerangschikt op je bord. En eten doe je overigens ook liever in een bepaalde volgorde. 

Om 13:00 heb je een sollicitatiegesprek en ondanks het feit dat je binnen een halfuurtje op je eindbestemming bent, neem je toch 3 uur eerder de trein. You never know… 

 
Ben jij perfectionistisch? En heb jij nog typische tekenen?