De leukste runs van deze lente!

Sport & gezondheid door Linda van D
De winter is achter ons en dat betekent voor velen dat de hardloopschoenen het daglicht weer te zien krijgen. En dan moet je natuurlijk wel ergens voor trainen… Dit zijn de runs die je deze lente en zomer echt niet mag missen.
 
Smoesjes als sneeuw en ijs hebben we deze winter sowieso niet kunnen gebruiken om niet hard te lopen. Maar nu de temperaturen steeds hoger worden, is ook de kou geen reden meer om niet te gaan lopen. Toch meer motivatie nodig? Deze wedstrijden zorgen er wel voor dat je begint met trainen!
 
The Color Run
Haal je witte kleding vast uit de kast, want de hype van vorig jaar komt ook dit jaar naar Nederland. Tijdens de ‘Happiest 5k on the planet’ kom je bij elke kilometer in een zone van gekleurd poeder terecht. De run wordt gevolgd door een feestje met dj en natuurlijk… nog meer kleur! Snelheid maakt helemaal niet uit, dus ook als je pas net bent begonnen met lopen, kan je je opgeven voor The Color Run. Het is niet voor niets een fun run: als rennend over de finish niet meer gaat, dan maar dansend! Het kleurenfestijn vindt dit jaar plaats op 31 mei in Amsterdam.
 
 
Ladiesrun Rotterdam
De Ladiesrun in Rotterdam is al jaren een bekend begrip onder vrouwelijke hardloopsters. Duizenden vrouwen finishen hun race elk jaar in Ahoy Rotterdam. 1 juni is het dus weer tijd om je knalroze hardloopkleding aan te trekken. We raden je wel aan je pumps thuis te laten als je een persoonlijk record wilt lopen. Reken op hoog oplopende temperaturen, die door de sfeer in en rondom Ahoy helemaal goed gemaakt worden. Helaas zijn de 5 kilometer en de 10 kilometer al uitverkocht, maar gelukkig heeft de Ladiesrun sinds dit jaar een nieuwe afstand: 7,5 kilometer. Inschrijven voor deze afstand kan nog, maar wees er snel bij.
 
We Own The Night 10km Women’s Run
Nike heeft inmiddels wel bewezen toffe runs te organiseren. Na het grote succes van vorig jaar komt Nike ook dit jaar weer terug met We Own The Night, een 10-kilometerloop voor vrouwen in het donker. Dit jaar komt We Own The Night op 7 juni naar Amsterdam. Route, locatie en evenementenprogramma zijn nog even geheim. Vorig jaar verlichtten duizenden vrouwen het Westerpark met afsluitend een optreden van Eva Simons, dus dat belooft wat voor dit jaar! Er wacht geen medaille op je bij de finish, maar van te voren krijg je wel een gaaf shirt. Ook gaat een deel van je inschrijving naar een goed doel. Wil je het wat avontuurlijker aanpakken? Sla Amsterdam dan over en ga voor We Own The Night in Londen, Parijs, Milaan of Berlijn!
 
 
Utrechtse Meidenloop
De Utrechtse Meidenloop is er voor lopers op alle niveaus. Of je nou 3, 5 of 10 kilometer gaat lopen, deze vrouwenloop dwars door het centrum van Utrecht belooft weer een feestje te worden. Met als hoogtepuntje van het parcours natuurlijk dat je zo onder de Dom doorloopt! Zondag 29 juni is het zover, inschrijven voor alle afstanden is nog mogelijk. Vergeet je roze kleding niet…

Voor welke run ga jij je inschrijven?