Lifestyle / Sport & gezondheid
Sport & gezondheid

Blijf in beweging met de Garmin vívofit

Een horloge gebruiken we allang niet meer om alleen de tijd op te zien. Nee, het is een sieraad dat mag opvallen. En het is zelfs meer dan dát, want met de Garmin vívofit kun je bijvoorbeeld ook je stappen tellen én je slaapritme bijhouden.
 
Want hoeveel stappen zet je nou eigenlijk op een dag? Al die loopjes naar de wc en het koffiezetapparaat zijn er toch al gauw wat. En verbrand je daar nou eigenlijk ook calorieën mee of moet je toch maar eens gaan lopen naar het station in plaats van de auto te pakken?
  
Blijf in beweging
Om gezond te blijven is een beetje beweging op een dag wel nodig. Ook al zijn we liever lui dan moe, we moeten toch een keer van die bank af komen. Maar de stappen die je op een dag zet, zijn bij elkaar opgeteld toch ook wel wat waard. Misschien kom je eigenlijk al een heel eind of beweeg je juist zo weinig dat er gauw werk aan de winkel is.
 
Een activiteitsmeter is de oplossing. Het lijkt niets nieuws, maar dat is het wél in het geval van de Garmin vívofit. Je kunt er al je stappen, je hartslag en je verbrande calorieën op een dag mee bijhouden, maar dit technische hoogstandje heeft nog veel meer leuke foefjes.
 
Schaapjes en stappen tellen
Zoals je slaap bijhouden. Het zal je niet helpen bij het schaapjes tellen, maar de vívofit houdt wel bij hoeveel je slaapt en hoeveel je beweegt tijdens het dromen. En bang zijn dat de batterij leeg raakt, hoeft niet. De Garmin vívofit gaat een jaar lang (!) mee. Ook als je hem 's nachts gebruikt. 
 
Als de dag eenmaal is aangebroken, kun je voor jezelf een stappendoel opstellen om zo meer te gaan bewegen. Ideaal voor alle kantoormuizen onder ons en de anti-sporters. De vívofit verzamelt alle informatie over wat je activiteitenniveau is op het moment dat je begint en maakt voor jou een passend dagdoel. En als je deze haalt, kom je zo dichterbij een gezondere levensstijl.
 

Alles bijhouden op Garmin Connect
Wil je jouw voortgang bijhouden? Je kunt elke activiteit direct zien op de Gramin vívofit activiteitsmeter en als je je aanmeldt bij Garmin Connect, de bijhorende online fitness community, dan krijg je een compleet beeld van al je vorderingen. En heel leuk: je kunt meedoen aan allerlei online uitdagingen en virtuele badges verdienen. Zo blijf je in ieder geval gemotiveerd om in beweging te blijven!
 
Tot slot ziet de Garmin vívofit er ook nog eens mooi uit. Dat is natuurlijk ook belangrijk. Sportieve horloges zijn tegenwoordig niet meer weg te denken in modeland en dit prachtige exemplaar kun je dan ook overal mee combineren. Erg handig, ben je zowel fashionable als sportief. Enne, je kunt er natuurlijk ook gewoon de tijd op zien. Zou je bijna vergeten.

Testen
Komende maand zal de redactie van Ze de Garmin vívofit activiteitsmeter testen. Benieuwd naar het resultaat? Je leest het verslag binnenkort op Ze.nl!

Wat vind jij van de Garmin vívofit? Zou jij op deze manier een gezondere levensstijl aanmeten?