5 work-outs voor tijdens het tv kijken

Lichaam door Kimberly
Met de vakantie in aantocht moeten we er toch echt aan geloven: De Bikini. En omdat we nog steeds niet fit for summer zijn, maar chocoladevretend op de bank hangen, gaan we nu toch echt aan de slag. Voor de tv. 
 
De motivatie om niet elke avond naar een reep te grijpen is er. Wat enkel nog ontbreekt is de motivatie om zwetend in de sportschool te zwoegen. Want ohmygosh, er staan te veel leuke tv-programma’s in de gids. Daarom verzamelden wij leuke én effectieve work-outs voor tijdens het drama tussen Maxime en Janine. 
 
Touwtjespringen 
Wat je nodig hebt is – how surprising – een springtouw, eventueel een sportmatje en een blèrende Nina Sanders. Ready? Go! 
Work-out
1 minuut met twee voeten over het touw springen. Je springt één keer per draai. 
1 minuut rennen op de plek terwijl je het touw blijft doordraaien.
1 minuut de zogenaamde jumping jacks (zonder touw!). Dit zijn de sprongetjes die je maakt terwijl je afwisselend je benen en armen gespreid en gesloten doet. 
1 minuut springen over het touw, wederom met twee voeten en dit keer opgetrokken knieën tijdens de sprong.
1 minuut zijwaarts springen, let wel op dat je je voeten bij elkaar houdt.
1 minuut springen op één voet, om en om! Wederom één sprong per draai.
1 minuut rennen op de plek en draaien met het touw (dit kan in een 8-patroon).
1 minuut jumping jacks zonder touw.
1 minuut touwtjespringen met twee voeten, één draai per sprong.
1 minuut touwtjespringen met twee voeten, één sprong, twee keer draaien.
Waar het goed voor is: kuiten, dijen, schouders, rug, armen én – oh happy day – buikspieren. 


Dippen
Door te dippen train je je triceps. Je triceps bevinden zich aan de achterkant van je bovenarmen. Een welbekende opslagplaats voor vrouwelijk vet (kipfilets!) en daarom is het best belangrijk om de triceps te trainen. Het enige wat je nodig hebt is een krukje. 
Work-out
Ga op het krukje zitten, schuif vervolgens naar voren terwijl je handen – op schouderbreedte – grip hebben op het krukje. Zet je voeten stevig neer, zorg dat je tenen naar het plafond wijzen, buig je ellebogen en laat jezelf beheerst zakken. Kom weer omhoog en herhaal dit vervolgens meerdere keren. 
Waar het goed voor is: kipfilets! 
 
Squats
Wie nog nooit van squats heeft gehoord, heeft klaarblijkelijk onder een steen geleefd. Squats zijn namelijk helemaal hip and happening. Waarom? Omdat de oefening het vet rond de benen en billen verbrandt. En als kers op de taart traint het ook de spieren voor een stel killerlegsHere we go
Work-out 
Hoe je deze oefening uitvoert? Te beginnen met een goede startpositie. Je begint vanuit een rechtstaande positie met je voeten iets wijder dan je schouderbreedte. Houd je handen gestrekt vooruit en je rug recht tot lichtelijk hol. Zak vervolgens langzaam door je knieën totdat je dijen horizontaal staan. Tijdens deze beweging blijf je altijd vooruit kijken! Probeer deze positie ongeveer 5 seconden vast te houden ga dan weer langzaam omhoog. Herhaal deze oefening meerdere keren. 
Waar het goed voor is: benen en bootylicious billen. 

 
Forward Lunges
Nog eentje voor tijdens RTL Boulevard. En, hij ziet er makkelijker uit dan dat-ie is. Om de oefening zwaarder te maken kun je gebruik maken van gewichtjes. 
Work-out
Sta rechtop met je voeten op heupbreedte en je handen op je heupen. Stap vervolgens voorwaarts met je rechterbeen en zak langzaam naar beneden totdat je rechterknie in een hoek van 90 graden gebogen is. Het is de bedoeling dat je achterste knie net niet de grond raakt. Duw jezelf vervolgens terug naar de startpositie en herhaal de oefening met je linkerbeen. 
Waar het goed voor is: voor een stel killerlegs
 
Seated Rotation
Benodigdheden: een sportmatje en uithoudingsvermogen. Want toegegeven: de Seated Rotation vergt uithoudingsvermogen. 
Work-out
Ga op de grond zitten met je benen vooruit. Je knieën zijn iets gebogen en je hielen til je een paar centimeter boven de grond op. Leun ietwat achterover in een hoek van 45 graden en span je buikspieren aan. Strek je armen uit (voor je borst) en houd je handpalmen tegen elkaar. Langzaam draai je je bovenlichaam naar rechts, vervolgens weer terug (pauze), en naar links. Herhaal deze oefening meerdere keren. 
Waar het goed voor is: de buikspieren. 
 
Welke oefening ga jij uitproberen?