Een derde vrouwen praat liever met huisdier dan met lover

Psyche & spiritualiteit door Kimberly

Jouw huisdier is jouw beste maatje. For sure. Uit onderzoek blijkt dat we álles met ‘m bespreken: geheimen, problemen, stress en zelfs advies. Een derde van de vrouwen praat zelfs liever met haar huisdier dan met haar lover. Huh?
 
Maar liefst 219 uur per jaar spenderen baasjes aan een goed gesprek met hun huisdier. Joekel is een waar vertrouwensperso- ehh... dier, en dingen als problemen op het werk, financiële zorgen, diepste geheimen en zelfs advies over het liefdesleven worden uitvoerig besproken. 

 
S.O.S Stressvolle baasjes 
Hondenbezitters praten zo’n 36 minuten per dag tegen hun viervoeter en kattenbazen een minuutje of 28, zo meldt DailyMail. Een derde van de vrouwen en meer dan een kwart van de mannen geeft aan dit te doen omdat het helpt zijn of haar gedachten op een rijtje te zetten, ook bij het nemen van (belangrijke) beslissingen. Het recente onderzoek heeft aangetoond dat katten en honden daadwerkelijk hun stressvolle baasjes kunnen helpen, en 41% van de dierenlovers zegt dat hij of zij inderdaad liever zijn of haar problemen deelt met Bobo de kat dan met een echte adviseur. 19% van de vrouwen geeft zelfs toe dat ze regelmatig haar hond of kat om advies vraagt. “Joek, wat zeg jij? Mijn zebrajurkje of bloemetjesrok?” - “Woef!”

 
Roet in het eten 
39% van de vrouwen en 24% van de mannen in een relatie beweert dat ze meer tijd doorbrengen met Joekel dan met hun liefje. Een op de drie vrouwen praat liever met haar hond dan met haar lover. Eh, say what?! Niet heel verwonderlijk dus dat 10% van de koppels hun relatie verbrak omdat Joekel roet in het eten gooide. Een woordvoerder van het onderzoek zegt: “Ons onderzoek heeft aangetoond dat in veel huishoudens een huisdier een belangrijke rol speelt. Huisdieren bieden gezelschap en onvoorwaardelijke liefde. Ze kunnen hun baasje helpen en kalmeren met stress of angst. De band is hecht en intiem en ze bespreken belangrijke zaken het liefst met hun beste maatje.”

Even heel eerlijk: deel jij jouw diepste geheimen met jouw viervoeter?