Bitchfight in Tinderland: oprichter aangeklaagd

De maatschappij door Kimberly
Een handig tooltje om aan het dateverkeer deel te nemen: Tinder. En wie kent het niet? Ook jij hebt vast een paar mokkels weggeswipet. Of had je juist een match? Anyhow, een van de oprichters van de vleeskeuringapp is aangeklaagd. Huh?
 
Een voormalig topvrouw van Tinder, Whitney Wolfe, sleept een van de oprichters van de populaire datingsite voor de rechter. Marketingdirecteur Justin Mateen zou haar – in het bijzijn van anderen – meerdere keren een ‘hoer’ hebben genoemd, en ook zou hij haar zowel seksistische als racistische berichten hebben gestuurd, zo meldt DailyMail.    
 
Gat in de markt 
Een tijdje geleden, toen Tinder nog geen heuse hype was, droeg Whitney haar stokje over aan Justin. Hij mocht zich vanaf toen de nieuwe marketingdirecteur noemen, en samen met mede-eigenaar Sean Rad zouden ze zorgen dat Tinder een gat in de markt werd. En dat werd het. 
 
Compagnon Sean
Maar Whitney klaagt niet alleen Mateen, maar ook zijn compagnon Sean aan. Waarom? Hij zou degene zijn die haar naam van het oprichterslijstje heeft geschrapt, terwijl ze – naar eigen zeggen – vanaf het begin een belangrijke rol heeft gespeeld voor het bedrijf. Sean zou volgens Whitney geen vrouwennaam op de lijst willen hebben, omdat anders niemand de applicatie serieus zou nemen. (Ahum, dat doen we nu dus wel...)
 
Rellen
Toen Whitney haar klacht indiende, werd ze genegeerd, en ze zou zich volgens Sean aanstellen en te emotioneel zijn. Tinder echter laat weten de beschuldigingen serieus te nemen en heeft Justin op non-actief gezet. Doel bereikt? Nee hoor. De vakvrouw is nog niet klaar met rellen: ze eist ook nog eens een schadevergoeding vanwege misgelopen inkomsten. 
 
Wat vind jij? Whitney heeft de aanstelleritis of heeft ze gelijk?