ZeTest: het Nintendo-spel Tomodachi Life - 5 fijne gametips

Media door Kimberly

De afgelopen weken heeft Kimberly quasi non-stop gespeeld op de Nintendo 2DS. Zij mocht hierop het spel Tomodachi Life uitproberen waarin ze samen met haar liefste collega’s op het zonovergoten Ze-eiland vertoefde. En? Watskebeurt?

Ben je nog niet op de hoogte van Tomodachi Life? Dan even in het kort: Tomodachi Life is een nieuw Nintendo-spel waarin jij je eigen wereld kan creëren. Op het eiland staat één appartement waarin jouw zelfgecreëerde personages – met eigen looks, karakter en zelfs aangepaste stemmen – wonen en leven. Daarnaast zijn er ook nog een tiental andere gebouwen op jouw eiland. Te denken aan een supermarkt, kledingzaak en uitkijktoren. Alle activiteiten en situaties zijn mogelijk en geen game-dag is hetzelfde. Jíj speelt de hoofdrol, en jíj bepaalt het spel. Word je een rockster of toch liever een getrouwde huismoeder? It’s up to you!


Echter zijn wij Ze’s geen fanatieke gamers. Tijd om te spelen? Dat hebben we niet. En een nieuw leven creëren? Yeah right. Maar Tomodachi Life heeft onze gedachtes stiekem een beetje veranderd. 

Watskebeurt?

Voor degenen die onZe vorige artikelen wél hebben gelezen, weten jullie wellicht dat er veel vriendschappen zijn gesloten, nieuwe gebouwen zijn gebouwd en er een nieuwe man in het spel is, genaamd Channing (Tatum, ja). Trouwerijen en kinderen? Dat was helaas nog niet van toepassing in ons spel. Maar daar kwam al snel verandering in…




V.l.n.r.: De Mii's waren zo blij dat we een level up gingen, we gaven KimZe een rap cadeau, de Concert Hall werd geopend en KimZe zong "Livin' the Dream" met haar achtergronddanseressen KarinZe, MarleenZe en FleurZe. 
 

We hadden verwacht, of eigenlijk gehoopt, dat Marleen en Channing zouden trouwen. Maar in plaats van Marleen, was het de buurvrouw van Kim die er vandoor ging met Channing. Ze was smoorverliefd en vroeg ons om hulp: hoe moet ze het aan Channing vertellen? Op welke plek? Bij de fontein of toch op de uitkijktoren? Verder werd er met nieuw mannelijk schoon veel getrouwd, werd het Ze-eiland zowat volgebouwd met meer nieuwe gebouwen zoals een Concert Hall (woohoo!) en ontstond er een semi-babyboom. Bij elke baby werd ons een keuze voorgelegd: de jonge inwoner op het Ze-eiland op reis laten gaan? Of krijgt hij een eigen kamer in het appartementencomplex net zoals de andere Mii’s? Wij kozen er meestal voor om het jonkie op avontuur te laten gaan. Dit betekent dat hij niet meer zal terugkomen, maar in plaats daarvan andere eilanden gaat bezoeken. Na een tijdje zal er een camping openen op het eiland en dat is het moment dat er reizigers langs kunnen komen. Hoe gaaf!

5 fijne game-tips 

Helaas zit het tikken over Tomodachi er voor Ze weer op. Maar voor jou hebben we nog vijf fijne tips in petto. Heb jij de Tomodachi-smaak te pakken? Let dan op het volgende:

  1. Bij elke game zit een code voor een gratis welkomstversie van de game. Let wel: dit is een uitprobeerversie en geen volledige versie van de game. Geef deze aan een vriend of vriendin die in het bezit is van een Nintendo 3DS of 2DS en laat hem of haar het spel gratis uitproberen.
     
  2. De Ze-redactie vindt het het allerleukst als er minstens 7 Mii-personages in het spel zitten. Dit maakt het spel levendiger en nóg echter. Wij adviseren dan ook om een lookalike van je vriendin, buurvrouw, neef of collega aan te maken, want dan kan het spel pas écht beginnen.
     
  3. Laat je baby-Mii op avontuur gaan in plaats van een kamer in het appartementencomplex. Zo kunnen ze andere spelers bezoeken. 
     
  4. Door de Street Pass-optie aan te zetten (schuifje aan de rechterkant) heb je de mogelijkheid om ook andere fanatieke Tomodachi-spelers tegen te komen. Extra leuk is het dat je zomaar een cadeautje van andere spelers kunt ontvangen! Dit gebeurt zodra je de haven hebt vrijgespeeld, dus dat moet wel eerst gebeuren.
     
  5. Oh eneh… sla het spel altijd op! Dat wilden wij nog weleens vergeten en dat betekent dat alle gegevens (lees: geld, gebouwen, vriendschappen etc.) als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Zoals gezegd, het Tomodachi-avontuur houdt hier helaas voor ons op. Heb jij een Nintendo 2DS of 3DS? Dan is het spel Tomodachi Life zeker een aanrader. Het is een perfect spelletje voor deze zomer op bijvoorbeeld het strand of in de auto. 

Wil je meer weten over het spel? Ga dan naar de website