15 tekenen dat je een slechte vriendin bent

Relaties door Marleen_S
Je vindt jezelf de leukste vriendin ter wereld voor je vriend. Hij mag zich in zijn handjes knijpen met jou! Je bent tenslotte slim, knap en lief. Maar euh... is dat ook wel echt zo eigenlijk? 

Je vergeet z'n verjaardag nog nét niet, maar als Facebook niet bestond... Oei, je hebt nog weleens het een en ander goed te maken met vriendlief. Hij draagt je op handen, maar jij wil nog geen sok voor 'm opruimen. Een slechte vriendin? Je begint er langzaam op te lijken...
 
… waar je eerst alleen zeurde over zijn slingerende onderbroeken, vraag je nu, nee, eis je nu dat er geen spoortje ‘man’ meer door het huis is te bespeuren. Alle mannelijke geur-, kleur- en smaakstoffen moeten weg!  
 
… na vijf jaar verkering weet je eigenlijk nog steeds niet hoe hij zijn koffie drinkt. Of waar hij allergisch voor is. Of wat zijn lievelingskleur is.
 


… je ligt nog net niet in zijn kofferbak met de buurman als hij even naar de supermarkt gaat, maar je checkt wel tot op de allerlaatste app zijn telefoon. Jaloers much?
 
… je ‘vergeet’ al een paar maanden zijn lievelingsbroek te maken, omdat je het ding afzichtelijk vindt en stiekem hoopt dat hij het snel vergeet.
 
… dat hij die langverwachte promotie heeft gekregen ontgaat je volledig. Jouw kledingcrisis/scheurtje in je nagel/barst in je telefoon was even iets belangrijker.
 
… op jouw verjaardag draait het allemaal om jou, jou en ja, jou. Op zíjn verjaardag moet je echt ontzettend je wenkbrauwen laten harsen bij de schoonheidsspecialiste. Ach, hij vermaakt zich wel, toch?
 
… je vraagt al niet eens meer of hij zijn rotzooi achter z’n bevallige kont opruimt, je beveelt het hem gewoon. Schreeuwen, het liefst met een megafoon. 
 
… terwijl hij keurig met zijn mond dicht samen met jou GTST kijkt, brandt de hel los als hij Studio Sport wil kijken als jij dat dus even net niet wilde.
 


… je verzint al voor de vierde keer deze week een smoesje waarom je ‘even geen zin hebt’ en gelijk gaat slapen.
 
… je leugentjes om hoeveel koekjes je naar binnen hebt gewerkt veranderen langzaam in leugens over waar je was en met wie.
 
… o wee als hij je niet in de regen komt ophalen als je band lek is. Daarentegen heb jíj wel genoeg andere dingen te doen als hij een lift nodig heeft naar zijn werk.
 
… je vertelt in front of his friends dat je lover ’s nachts nog duimt, omdat hij anders niet kan slapen. Ze moesten je aardig vinden toch? 
 
… negen van de tien keer als hij je belt, druk je ‘m weg, omdat je liever je afleveringetje Gossip Girl afkijkt.
 
… zijn lievelingstante? Je vindt het een rotmens met d’r klapperende kunstgebit. Je doet dan ook totáál geen moeite ook maar enige interesse in haar te tonen.
 
… je probeert je vriend jaloers te maken door met de groenteboer aan te pappen voor een extra paprika. Gek genoeg wil hij daarna zijn gevulde paprika met rijst niet eten.
 
Wat doe jij weleens (niet) wat je tot een slechte vriendin maakt?