Nieuwe hype: het Facebookdieet

Sport & gezondheid door Sabine
Lijnen is niets voor jou. Tot je een niet zo flatterende foto van jezelf voorbij ziet komen op Facebook. Die foto kan écht niet en vervolgens sprint je meteen naar de sportschool. Een nieuw dieet lijkt geboren: het Facebookdieet. 
 
Je kent het vast wel. Je zit lekker onderuitgezakt op de bank met een zak chips op schoot, je timeline te checken en plotseling zie je een wel heel erg onflatteuze foto van jezelf voorbijkomen. Je krijgt het onplezierig warm bij de gedachte dat iedereen nu die afstotende onderkin kan zien. Met het schaamrood nog op je kaken, besluit je dat de tijd nu echt aangebroken is om wat kilootjes kwijt te raken...
 

 
Facebookdieet 
Steeds meer vrouwen besluiten dat het tijd is om de overtollige kilo’s te lozen als ze een onvoordelige foto van zichzelf voorbij zien komen op Facebook. NY Daily News meldt dat dit dieet het Facebookdieet wordt genoemd. En het werkt!  
 
“Ik nam niet eens de tijd om mijn foto te untaggen,” vertelt de 34-jarige ervaringsdeskundige Jodi Shaw, “ik rende meteen naar de loopband!” Jodi’s zus had een foto van haar op Facebook gezet waar Jodi in was getagd. Volgens Jodi leken haar armen op die foto enorm. Voor haar was dit de druppel om af te vallen. 
 
Het werkt 
Sinds de foto van de dertiger online kwam, gaat Jodi vier keer in de week naar de sportschool. En met resultaat! Ze is al zo’n vijf kilo kwijtgeraakt. Ook voor de 22-jarige Stephanie Fiore lijkt het dieet te werken. Haar moeder had Stephanie, die 80 kilo weegt, weleens verteld dat ze naar de sportschool moest gaan, maar ze wilde maar niet luisteren. “Pas toen ik een foto van mezelf zag waarop ik drie kinnen had, wist ik dat er iets moest veranderen.”  
 

 
Stephanie ruilde, na het zien van haar foto op Facebook, junkfood in voor gezond eten. In het begin had ze het erg zwaar. “Ik had constant honger”, vertelt ze. Maar ook voor Stephanie werkt het. Ze is met het Facebookdieet al 20 kilo (!) kwijtgeraakt. 
 
Ook mannen
Het Facebookdieet slaat niet alleen aan bij vrouwen, maar ook bij mannen. Matthew Briggs, die al jaren met overgewicht kampt, besloot na het zien van een afschuwelijke foto van zichzelf op Facebook, dat ook voor hem de tijd was aangebroken om serieus te gaan lijnen. Met het Facebookdieet is hij al 20 kilo afgevallen... 
 
Ben jij weleens getagd in een foto waardoor je niet wist hoe snel je naar de sportschool moest rennen?