Het geheim van een succesvolle relatie? Houd je vriendin tevreden!

Relaties door Sabine
 
Een lang en gelukkig huwelijk, dat wil iedereen wel, maar hoe? Onderzoekers lijken het antwoord daarop gevonden te hebben: hoe tevredener de vrouw is binnen het huwelijk, hoe gelukkiger de man. Dus mannen, keep us satisfied
 
Onderzoek van Dr. Deborah Carr van de Rutger Universiteit in de Verenigde Staten heeft uitgewezen dat het geheim van een goed huwelijk in de handen van de man ligt. Hoe tevredener hij zijn vrouw weet te houden, hoe gelukkiger hij daar zelf van wordt meldt Daily Mail. Heel logisch eigenlijk. Als mannen ons tevreden stemmen, hoeven wij natuurlijk niet meer te bitchen over zijn vieze stinksokken en zijn gebrek aan initiatief en raakt hij niet geïrriteerd. Wij blij, hij blij.
 
 
Gezonder 
Een goed huwelijk draait dus om de gevoelens van de vrouw. Hoe gelukkiger ze is, hoe beter voor allebei. Het onderzoek toont niet alleen aan dat een man er zelf ook gelukkiger van wordt, maar dat ook zijn welzijn en zijn gezondheid hierdoor verbeteren.
 
Deborah denkt dat een gelukkigere vrouw meer over heeft voor manlief en hij daardoor blijer wordt. “Ik denk dat het komt doordat een vrouw geneigd is veel meer voor haar man te doen als zij tevreden is over haar huwelijk en dat heeft weer een positief effect op zijn leven.” Ook is het belangrijk dat er over gevoelens wordt gepraat. Een man is minder geneigd om zijn gevoelens over zijn huwelijk uit te spreken. Hierdoor weet een vrouw niet of hij gelukkig is binnen het huwelijk, wat voor haar erg frustrerend kan zijn.  
 
Zorgzaam
Tijdens het onderzoek werd niet alleen gekeken naar de gevoelens van de vrouw. Volgens Deborah werden ook de gevoelens van de mannen meegenomen in het onderzoek en wat voor effect de gevoelens van mannen en vrouwen op elkaar hebben.
 

 
Uit het onderzoek bleek ook dat een vrouw voor haar man gaat zorgen als hij ziek wordt. Dit kan weer ten koste gaan van haar humeur, wat zich weer doorvertaalt in een ongelukkiger huwelijk. Mannen daarentegen nemen meestal niet de rol van verzorger op zich als hun echtgenote ziek wordt. Hij laat die taak liever over aan iemand anders, bijvoorbeeld aan hun dochter... 
 
Wat doe jij om je vriend/man blij te maken?