Van lief tot horror: 5 lezeressen over hun schoonmoeder

Single & daten door Sabine

Je bent dankbaar dat ze vriendlief ooit op de wereld heeft gezet, maar meer heb je ook niet met haar. 5 leZeressen vertellen over hun (s)mother-in-law. “Mijn toenmalige schoonmoeder kwam zomaar naast me in bed liggen!” 
 
Danielle (28): “Voor ik met mijn vriend begon te daten, had hij een relatie met de ideale vrouw. Tenminste, als ik mijn schoonmoeder moet geloven. Toen mijn vriend me voor het eerst aan haar voorstelde, kon er amper een lachje vanaf. Haar zoon en zijn ex waren nog niet zo heel lang uit elkaar, dus ik dacht eerst dat ze vond dat haar zoon zich te snel in een nieuwe relatie stortte. Maar steeds vaker begon mijn schoonmoeder opmerkingen te maken over zijn vorige vriendin. Hoe zo’n leuk meisje dat toch eigenlijk was en hoe attent ze altijd was. Ze rept natuurlijk met geen enkel goed woord over mij.” 

 
Sandra (21): “De moeder van mijn ex bedoelde het ongetwijfeld niet verkeerd, maar ze was nu eenmaal een uniek mens. Ik weet nog goed dat mijn toenmalige vriend op een ochtend eerder opstond want hij wilde een ontbijtje op bed maken. Hij liet de deur alleen op een kier staan en mijn ex-schoonmoeder zag dit als haar kans en glipte naar binnen. Vervolgens kwam ze naast me in bed liggen! Ze wilde even wat kletsen zei ze. Het was die nacht nogal warm geweest, dus ik had niet zoveel aan. Ik trok de deken zo ver mogelijk omhoog en hoopte dat ze als de wiedeweerga het bed zou verlaten. Ze bleef wel 20 minuten naast me liggen tot haar zoon terugkwam met het ontbijt. Ja, aparte vrouw was het.”
 
Ilse(25): “Toen ik net een relatie kreeg met mijn vriendin, wist ik dat ze nog maar net uit de kast was gekomen. Wat ik alleen niet wist, was dat haar moeder daar nogal moeite mee had. Bij de derde keer dat ik bij mijn schoonmoeder over de vloer kwam, hoorde ik haar en mijn vriendin ruziën in de keuken. Haar moeder was ervan overtuigd dat mijn vriendin hetero was en noemde mij een ‘fase’. Mijn schoonmoeder heeft er tegen mij nooit iets over gezegd, maar ik voel de afkeur als ik daar op bezoek ben.” 
 
Hannah (25): Veel vriendinnen hoor ik vaak klagen over hun schoonmoeder, maar ik heb het echt getroffen met de mijne. Toen ik een paar jaar terug mijn vriend ontmoette, had ik niet zo heel veel met mijn schoonmoeder. Ze was een lief mensje, maar ik zag haar gewoon als de moeder van mijn vriend. Pas toen mijn eigen moeder kwam te overlijden, werd onze band sterker. Ze had haar moeder zelf ook op jonge leeftijd verloren en wist precies wat ik doormaakte. Ik ging steeds vaker dingen met haar doen die ik ook met mijn eigen moeder deed. Ik mis mijn moeder nog elke dag, maar ik ben blij dat mijn lieve schoonmoeder een klein deel van die leegte opvult.  
 

 
Lotte(26): “Mijn schoonmoeder is echt een gezelschapsdier. Helemaal niets mis mee, zou je zeggen, maar ze kan wat opdringerig zijn en heeft niet veel vriendinnen. Ze behandelt me daarom alsof ik haar eigen dochter ben én een van haar beste vriendinnen. Ze wil best wel veel samen doen, wat me soms wel een beetje benauwt. Op zich valt er wel met zo’n schoonmoeder te leven, maar ze dringt zich soms ook op. Zo zat ik laatst gezellig op een terrasje met een vriendin en toevallig kwam ze toen voorbij lopen. Natuurlijk begroet je elkaar dan even, maar mijn schoonmoeder toverde meteen een andere stoel tevoorschijn en kwam bij ons zitten… Ze bedoelde het vast niet slecht, maar irritant vond ik het wel.”  
 
Wat vind jij van je schoonmoeder?