Het inkomen van je vriend: belangrijk of niet?

Relaties door Kimberly
Even eerlijk: vind jij de knipdikte van je potentiële prins op het witte paard belangrijk? Of maakt het je niet zo veel uit dat-ie, overdreven gezegd, geen cent te makken heeft? Wij vroegen onze leZeressen naar hun mening!

 

Goed. Geld maakt niet gelukkig. Maar sommige dames kleden hun lover liever financieel, dan in het echie uit en zien liever een broekenbobbel door zijn rijkgevulde portemonnee, dan eh... die andere bobbel down there. Gita Geldwolven? Maar liefst 65% is het! Wij stelden onze leZeressen dé vraag: Vind je het inkomen van je vriend belangrijk, of niet?



De vriend van Carolijn (29) verdient matig tot slecht. “Carrière en geld vinden mijn vriend en ik allebei niet zo belangrijk. Wij hechten meer waarde aan andere dingen zoals sport, muziek en reizen. Daar haal ik mijn geluk uit, en niet uit geld. Want ja: geld maakt inderdaad niet gelukkig. Ik ben van mening dat een goede, gezonde relatie je gelukkiger maakt dan een nulletje meer of minder op de bank. Daarnaast denk ik niet dat iemand die minder verdient meteen dommer is en je dus ‘geen goede gesprekken met hem kunt voeren’. Is hij lager opgeleid dan jij? Dan kan dat ook een reden hebben. Studeren is geen moetje, maar een keuze. Wie weet ligt zijn passie bij iets wat geen universitaire opleiding vereist en verdient hij bij die desbetreffende baan gewoon minder.” Ze zucht en zegt dan lachend: “Een man met een enorme passie, supersexy toch? Een relatie is in mijn ogen pas echt een goede relatie als je jouw partner neemt en accepteert zoals hij is en wat hij doet. Dán zijn jullie pas rijk!" 



“Natuurlijk zal ik niet meteen naar zijn salarisstrookje kijken,” zegt Lisanne (29), “maar uit ervaring weet ik dat ik het inkomen van mijn vriend belangrijker vind, dan dat ik dacht. Ik ben geen geldwolf, zo zou ik bijvoorbeeld nooit een relatie verbreken als ik weet dat hij slecht verdient. Daarentegen zou ik de relatie wél verbreken als ik merk dat geld een 'ding' gaat worden in de relatie. Vooral als hij weinig of minder verdient. In mijn vorige relatie, waarin ik meer verdiende dan hij, begon dit na verloop van tijd te knagen. Niet alleen vanuit mijn kant, ook vanuit de zijne. Er ontstonden irritaties en de geringste opmerkingen over werk of geld eindigden bijna altijd in ruzie. Dus ja: ik vind het inkomen van mijn volgende partner zeker belangrijk! Vrouwen die beweren dat ‘het inkomen van hun partner niks uitmaakt’ geloof ik niet snel, wel geloof ik dat ze gelukkig samen kunnen zijn. Dat is maar net wat je in een partner zoekt!" 

Wat vind jij? Vind jij het inkomen van je (potentiële) vriend belangrijk, of niet?