Seks & relaties / Seks
Seks

Slechte seks: uitmaken of niet?

Reageer 0
Je bent hoteldebotel van je nieuwe vriend en je weet het zeker: dit is jouw droomman. Hij is lief, slim én knap. Maar wat nou als blijkt dat hij er tussen de lakens niks van bakt? Maak je het dan uit of blijf je bij hem? 
 
Je hebt de prins op het witte paard ontmoet. Hij bezorgt je vlinder in je buik, je moeder vindt hem charmant en ook je vader heeft hem goedgekeurd. Je houdt onvoorwaardelijk van hem. Tenminste, dat dacht je. Wanneer blijkt dat hij in bed gewoon hartstikke slecht is, ben je er niet zo zeker meer van. Blijf je bij hem of maak je het uit? 
 

 
Uitmaken 
Irene(25): “Ik vind dit wel een lastig onderwerp, maar eerlijk is eerlijk. Als zou blijken dat mijn nieuwe vriend hartstikke slecht is in bed, dan zou ik het uitmaken. Natuurlijk maak je het na een keer slechte seks niet meteen uit. Ik zou het eerst een tijdje aankijken. Ik zou het bijvoorbeeld best begrijpelijk vinden dat hij tijdens de eerste keer seks niet zo goed presteert. De eerste keer is nu eenmaal hartstikke spannend en dan ben je gewoon zenuwachtig. Ook als je de tweede en derde keer slechte seks hebt, zou ik het niet meteen uitmaken. Maar als de seks met hem echt slecht blijft, dan denk ik wel. Natuurlijk is het moeilijk, want je bent gek op je vriend, anders begin je geen relatie met hem. Maar voor mij is seks nu eenmaal erg belangrijk binnen een relatie. Met mijn exen had ik vaak seks en daar kon ik ook echt van genieten. Als ik nu een nieuwe relatie zou krijgen en mijn vriend blijkt echt slecht te zijn in bed, dan zou ik gefrustreerd raken en de seks steeds vaker weigeren. Een seksloze relatie zou ik niet willen, dus dan zit er niets anders op." 

 
Bij hem blijven
Desiree(26): “Natuurlijk is het even flink balen als blijkt dat hij slecht is in bed, maar als dat alles is, zou ik het niet met hem uitmaken. Een relatie houdt veel meer in dan alleen seks. Natuurlijk wil je het liefst een vriend die goed tussen de lakens presteert maar ik heb liever een vriend die slecht is in bed, dan een vriend die bijvoorbeeld hartstikke egoïstisch is. Als hij verder hartstikke lief, slim en knap is, zou ik gewoon bij hem blijven. Ik snap dat seks belangrijk is binnen een relatie, maar niet doorslaggevend. Daarnaast vind ik het ook wel erg dramatisch om het uit te maken met je vriend om deze reden. Elk mens is anders en misschien doet hij dingen in bed op een bepaalde manier omdat zijn ex-vriendinnen dat fijner vonden. Het kan zijn dat hij daarom volgens jou slecht in bed is. Vertel hem dus gewoon wat jij prettig vindt. Misschien dat hij dan met de nodige sturing vanzelf beter wordt. Ook al heeft hij al heel wat bedpartners gehad, je kunt hem vast nog wel een paar dingen leren die de seks voor jou fijn maken. En zelfs als het daarna niet beter wordt, maar hij wel Mr. Perfect is, zou ik gewoon bij hem blijven."
 
Wat vind jij? Zou jij het uitmaken als je vriend slecht in bed is? 
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 3 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

  • Anoniem

    Hier bericht van iemand die daadwerkelijk in deze positie zit, al 5 jaar. Mijn vriend is echt een schat en ik ben erg gelukkig met hem, maar de seks is wel een probleem. Ik ben wel gebleven, omdat ik ook vond dat seks niet het belangrijkste is. Sturen kan tot op zekere hoogte wel, maar dat is voor mij soms wel een libidokiller. Het is gewoon best frustrerend als het niet goed is en je weet dat het beter kan (ervaring met andere mannen). Voor hem natuurlijk ook frustrerend als hij merkt dat ik er niet echt warm of koud van word. Je lichaam verraadt dat toch een beetje. Resultaat is dat we de laatste jaren erg weinig seks hebben, ongeveer 1x in de 3-4 maanden. Solo-seks doe ik dan wat vaker. We zoenen en knuffelen wel heel veel. Zoals het er nu voor staat zijn we er allebei happy mee, maar ik vraag me soms af of dat wel goed blijft gaan. Dat risico is er natuurlijk bij elke relatie, maar het geeft wel aan dat seks wel degelijk belangrijk is in een relatie.

  • Anoniem

    Een relatie gaat inderdaad veel verder dan seks, maar seks is wel een heel belangrijk onderdeel. Iets wat je (naar mijn mening) alleen met je partner deelt, dus als dat met je partner niet goed zit is het wel heel erg jammer. Maar tegelijkertijd is het juist iets waar je wel wat aan kunt doen. Ga erover in gesprek, geef aan wat je lekker vind en doe dat andersom ook. Je maakt mij niet wijs dat álles perfect (sowieso wat ik er nou helemaal perfect in deze wereld?) kan zijn, behalve de seks. Of er zit toch iets niet helemaal lekker tussen jullie, of je moet er gewoon wat aan doen, denk ik.

  • Anoniem

    Ik sluit me hierin volledig aan bij Desiree. Een relatie gaat veel verder dan seks. En met zelf de touwtjes in handen nemen en hem "gewoon" een beetje sturen komt je een heel eind.

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen