13 struggles waar linkshandigen steeds mee te maken krijgen

Lichaam door Sabine

Slechts 10% van de bevolking is linkshandig en dat maakt linkshandigen toch een beetje zeldzaam. Waar velen niet bij stilstaan is hoe lastig het soms is om links te zijn. Je krijgt namelijk regelmatig te maken met deze struggles…
 
Gelukkig leven we niet meer in de tijd waarin lefties worden gedwongen om met hun rechterhand te schrijven, maar wordt het nu gewoon geaccepteerd. Alleen betekent dat niet dat alles nu van een leien dakje gaat, want er zijn nog genoeg dingen waar rechtshandigen nooit bij stilstaan, namelijk dat:
 
… je hand altijd onder de inkt zit doordat je je hand steeds over je geschreven woorden heen sleept wanneer je iets opschrijft.  
 
… je altijd de muis van de computer aan de andere kant moet plaatsen wanneer je de computer van iemand anders gebruikt. En dan kom je er natuurlijk ook nog eens achter dat het snoer daar niet lang genoeg voor is. Zucht. 
 
 
… je extra rijlessen nodig had om te leren schakelen met rechts. De horror. 
 
… je altijd aan de linkerkant van de tafel moet zitten als je naast een rightie zit omdat jullie ellebogen anders de hele tijd tegen elkaar aan botsen. 
 
… een schaar fatsoenlijk vasthouden een hele opgave is. Dat geldt overigens ook voor de blikopener of ander standaard-rechtshandigen-gereedschap. 
 
… het best wel dom klinkt wanneer een rechtshandige opeens constateert dat je links bent. No shit, Sherlock.  
 
… je een aparte handschoen nodig hebt voor honkbal. 
 
… wanneer je achter het stuur zit, je je latté macchiato alleen maar rechts van je in een bekerhouder kan plaatsen. Handig…  
 
… het plastic vorkje met kartelrandje van de snackbar altijd aan de verkeerde kant zit.
 
 
… linkshandigen gemiddeld 9 jaar korter leven. Heb jij weer…

… je bij de uitcheckpoortjes van de NS altijd met je linkerhand wilt uitchecken, maar dan door het poortje links van je moet en niet gewoon door die ene waar je recht voor staat.  

 
… dat het tuitje van de soeplepel altijd aan de verkeerde kant zit. 
 
… het heel irritant is dat mensen opeens gaan proberen hoe het is om met je linkerhand te schrijven wanneer ze zien dat jij links bent. 
 
Met welke struggles heb jij te maken?