6 opmerkingen die je niet wilt horen als je lover jonger is

Relaties door Sabine

Jij bent hartstikke in love met je lief. Dat hij jonger is, vind jij niet erg. Alleen snapt niet iedereen dat. Bepaalde mensen willen toch graag effe een opmerking maken over je jongere vriend. Opmerkingen die jij niet wilt horen…
 
Liefde kent geen leeftijd. Daar zijn jij en je lover het levende bewijs van. Hij is een paar jaartjes jonger dan jij en dat kan je he-le-maal niets schelen. Wat je wel uitmaakt, zijn al die mensen die daar natuurlijk hun ongezouten mening op los laten. Deze dingen wil je niet horen… 
 
“Is hij niet heel erg kinderachtig?” 
Als je een jongere vriend hebt, is-ie vast kinderachtig. Zucht. Op de een of andere manier gaan veel mensen ervan uit dat je lover wel kinderachtig zal zijn als hij jonger is dan jij. Wat Bea Bemoeial natuurlijk niet snapt, is dat dit niet zo hoeft te zijn. Terwijl jouw vriend ervoor zorgt dat het eten klaarstaat en het huis aan kant is wanneer je thuiskomt, ligt haar drie jaar oudere vriend op de bank te stinken met een joystick in zijn handen. 

 
“Cougar” 
Wanneer je in gezelschap vertelt hoe oud je vriend is, is er altijd wel een grapjas te bekennen die je cougar noemt. Alsjeblieft zeg. Is dat nou echt nodig? Je weet dat het als grapje bedoeld is, maar zo’n opmerking is eigenlijk allesbehalve grappig. Als-ie nou de eerste was die met de ‘snuggere’ opmerking kwam, oké, even lachen als een boer met kiespijn. Maar als je ‘m al tig keer hebt gehoord, is de lol er echt wel vanaf. 
 
“Bakt hij er wel wat van in bed?” 
Weer zo een! Iedereen gaat er maar van uit dat hij tussen de lakens minder presteert omdat-ie jonger is én dus minder ervaring zal hebben. We hate to break it to you, maar dat hij jonger is, betekent natuurlijk niet dat hij niet van wanten weet… if you know what I mean.  
 
“Ben je niet bang dat hij er met een jonger exemplaar vandoor gaat?” 
Ben je zelf niet bang dat-ie van jou ervandoor gaat? Men, men, men. Als je een jongere vent hebt, betekent het niet dat hij na een tijdje is uitgekeken op je. Héél misschien, heel misschien maar hoor, valt je vriend gewoon op je om wie jij bent. Leeftijd is ook maar een getal. 

 
“En kinderen dan…?” 
Just so you know: kinderen kun je alsnog gewoon krijgen als hij een paar jaartjes jonger is… Sommige mensen nemen meteen aan dat je je kinderwens aan de kant zet omdat je een jongere vent date. Zelfs al is-ie tien jaar jonger, het is zeker mogelijk. Een van jullie is dan misschien wat ouder of jonger tegen de tijd dat er een kleine komt, maar het kan gewoon. Basta. 
 
“Is hij opgegroeid zonder moeder?” 
Juist, omdat hij met jou gaat, zal hij wel mommy issues hebben. Alsof dat de enige verklaring is voor het hebben van een jongere vriend. Gelukkig val je niet op iemands leeftijd, maar op de persoon zelf. O, en zijn moeder, dat is een hartstikke leuk mens! 

Heb jij weleens een van bovenstaande opmerkingen gehoord?