All I want for x-mas? is een trip naar New York!

Reizen door Redactie Ze.nl
New York is een stad om verliefd op te worden. En tijdens de feestdagen is het er nog veel magischer! Dat de locals dol zijn op Kerstmis, zie  je overal! De winkelstraten zitten vol sprookjesachtige etalages. Je wordt overspoeld door kerstlichtjes en er zijn extra veel leuke dingen te doen. Maar wat is er nu echt de moeite waard?
 
Natuurlijk wil je geen enkele trekpleister overslaan! Bezienswaardigheden als het Empire State Building en musea zoals het het Museum of Modern Art (MoMA) staan terecht op je to-do-list. Denk je dat je portemonnee die ellenlange lijst met attracties niet aankan? Dat kan hij dus wel!

New York CityPass

Neem bijvoorbeeld een voordeelpas. Je kunt bijvoorbeeld de New York CityPass kopen. Deze pas is negen dagen geldig en geeft je toegang tot dé zes topattracties! Liever wat meer keuze? Neem dan de New York Pass. De prijs hangt af van het aantal dagen dat hij geldig is. Gedurende één, twee, drie, vijf of zeven dagen, bezoek je zoveel attracties als je wilt! Je hebt de keuze uit wel 80 verschillende attracties en dankzij deze voordeelpas kun je de lange rij vaak overslaan. Je bespaart dus niet alleen kosten, maar ook tijd. Een andere mogelijkheid is de New York Explorer Pass. Deze pas vervangt losse kaartjes en de prijs hangt dus af van het aantal attracties dat je wilt bezoeken. Je komt sowieso goedkoper uit. 

 
Shopliefhebbers opgelet!
Door een voordeelpas te gebruiken, houd je tijd en geld over om (nog meer) te shoppen. Goede wijken zijn SoHo en het Meatpacking District, maar ga vooral ook naar Fifth Avenue. Daar kijk je echt je ogen uit tijdens de feestdagen. De kerstdecoraties en de etalages zijn spectaculair. Voor wie op zoek is naar koopjes: ga naar Century21. Dat is een van de weinige outlets in New York. In deze winkel vind je onder andere designerkleding, woonaccessoires en parfum met enorme kortingen. Je vindt deze outlet tegenover het One World Trade Center.

Maar er is meer: voor de beste koopjes moet je toch echt even de stad uit! Op een uurtje afstand vind je Woodbury Common, een van de grootste outlets ter wereld. De houten witte winkelhuisjes van Woodbury Common liggen op een prachtige locatie tussen de heuvels. Je krijgt er grote kortingen op designerkleding, dus zorg dat je in je koffer genoeg ruimte hebt! 
 

 
Kerstspektakel
New York verandert rond deze tijd echt in een winterwonderland. Het is onvoorstelbaar hoeveel energie de Amerikanen steken in het versieren van de stad. Je komt er dan ook niet onderuit: overal waar je komt voel je de kerstsfeer. New York zou New York niet zijn zonder kerstspektakel op Broadway. De Radio City Christmas Spectacular in New York is magisch. Wie je ook meeneemt, iedereen zal van deze show genieten. De Christmas Spectacular, met de Rockettes in de hoofdrol, is ieder jaar weer anders en blijft leuk. 
 

Liever geen kerstverhaal, maar een echte klassieker? Ga dan naar Les Misérables op Broadway. Voor haar rol in de gelijknamige film ontving Anne Hathaway een Oscar. Het verhaal speelt zich af tijdens de Franse Revolutie. Leef mee met Jean Valjean, die dertien jaar lang in de gevangenis heeft gezeten. Hij stal brood en nu hij weer vrij is moet hij zijn leven zien op te pakken. Hij komt uiteraard voor een heleboel dilemma’s te staan. Zo belooft hij voor de dochter van Fantine te zorgen. Maar wat moet hij doen als ze verliefd wordt op één van de opstandelingen? 
 
 
Let’s get the party started!
Vergeet tijdens het shoppen niet om een nieuwe outfit voor Oudejaarsavond te scoren! In New York sluit je het jaar natuurlijk in stijl af. En nee, niet tussen al die mensen op Times Square, maar op een van de hipste feesten van New York. Voor een unieke ervaring kun je naar een chic feest in het Meatpacking District gaan. Is dat iets te fancy? Er zijn ook genoeg leuke oud & nieuwfeesten in New York waar vooral gelachen en gedronken wordt. Maar waar je ook bent, deze jaarwisseling vergeet je nooit meer!
 
New York skyline by night
Wat wordt nu echt het hoogtepunt van je trip? Letterlijk en figuurlijk: een helikoptervlucht. Overdag, maar vooral ’s avonds, kun je genieten van een adembenemend uitzicht over de stad. De bezienswaardigheden die je met je voordeelpas hebt kunnen bezoeken, zie je nu vanuit een heel ander perspectief. Je vliegt bijvoorbeeld over Ground Zero en langs het Vrijheidsbeeld. ’s Avonds een helikoptervlucht maken in New York is een echte aanrader. De piloot vertelt je interessante verhalen en het leukste is dat je deze vlucht kunt combineren met een cruise. Luister op de boot naar de weetjes van de gids en geniet van het uitzicht over the city that never sleeps. 
 
 
Op de website van Eric zijn nog veel meer handige tips te vinden. Voor inspiratie kun je NewYork.nl op Facebook liken. Daar zie je dagelijks live foto’s verschijnen!