Seks & relaties / Relaties
Relaties

Vrienden met je ex: kan het wel of niet?

Reageer 0
Als je relatie op de klippen loopt, ben je niet alleen je lover kwijt, maar ook je beste maatje. Er zijn daarom stellen die proberen vrienden te blijven, maar is dat wel zo’n goed idee of zorgt het alleen maar voor ellende?  
 
Vrienden met je ex, het klinkt zo mooi. Zeker als je je bedenkt dat er een periode is geweest waarin jullie erg veel van elkaar hielden en lief en leed met elkaar deelden. Wanneer je na jullie break-up ook je beste vriend kwijt bent, valt er wel heel veel weg. Jij kent hem door en door en hij weet je diepste geheimen. Waarom dan niet vrienden proberen te blijven? Of is dat echt uit den boze? 

 
Vrienden blijven met je ex kan best 
Gemma (24): “Mijn ex en ik waren voor een erg lange tijd een stel. We woonden zelfs samen. Hoewel we het er allebei over eens waren dat het beter was om uit elkaar te gaan na zes jaar, kwam het alsnog wel aan als een klap. We gingen gelukkig wel erg goed uit elkaar en we zagen er allebei geen kwaad in om (te proberen om) vrienden te blijven. Al moet ik zeggen dat ik dat in het begin wel een beetje gevaarlijk vond. We hadden geen tijd voor onszelf genomen om het allebei te verwerken, maar gingen meteen over van vriend-vriendin naar vrienden. Ik heb niets kwaads over mijn ex te zeggen, maar ik hoefde hem ook niet terug als mijn vriend. Aan het begin paste ik dus wel op dat ik hem niet perongeluk de verkeerde ideeën zou geven. Maar gelukkig had hij ook de intenties niet om onze relatie nieuw leven in te blazen. We bleven elkaar dus regelmatig whatsappen en we hielden elkaar op de hoogte van wat er zich in onze levens afspeelde. Dat ging goed tot ik zo’n vier maanden na onze break mijn huidige vriend ontmoette. Ik hield het een tijdje verborgen voor mijn ex, want ik was bang dat de vriendschap tussen mij en mijn ex over zou zijn. Maar toen ik het hem uiteindelijk vertelde, bleek dat helemaal niet zo te zijn. Ze hebben elkaar zelfs al ontmoet. Ik moet wel zeggen dat dat wel een beetje awkward was, maar mijn ex is niet jaloers en ik praat zelfs met mijn ex over mijn nieuwe vriend! 

 
Vrienden met je ex is echt alles behalve een goed idee
Sophie(26): “Nadat mijn ex en ik uit elkaar gingen, wilde ik niets van hem weten. Ik was er best wel kapot van dat we uit elkaar gingen en ik had tijd voor mezelf nodig om het te verwerken. Zijn opa was echter heel erg ziek toen we uit elkaar gingen en zo’n twee maanden nadat we uit elkaar waren gegaan, kwam hij te overlijden. Ik had veel meegekregen van zijn hele ziekteproces en mijn ex belde me overstuur op toen hij net het nieuws te horen had gekregen. Hij wilde graag met me praten. Ik wist niet zo goed wat ik met de situatie aan moest en ben toen wel naar hem toegegaan. We hebben de hele middag gepraat en hij vertelde me dat het hem heel erg goed deed. Later die week hebben we ergens nog een drankje gedronken en het gehad over vrienden blijven. Hij wilde het graag proberen en ik stond er ook wel voor open. En het ging een tijdje goed… tot hij een nieuwe vriendin kreeg. Hij behandelde haar op een manier waarop hij mij nooit heeft behandeld en alle eigenschappen waar ik me altijd bij hem aan ergerden leken opeens niet meer te bestaan. Ik merkte dat het me kwaad maakte en in mijn ogen kon zij niets goed doen. Daarnaast leek ze ook nog eens heel erg op mij. Qua uiterlijk en qua interesses ook. Dat maakte me helemaal woedend. Ik was niet goed genoeg en zij wel? De vriendschap met mijn ex is vervolgens doodgebloed. Ik had het niet zozeer anders willen doen als ik het over kon doen, want ik heb hier wel van geleerd. Een vriendschap met een ex werkt gewoon niet. 
 
Wat denk jij? Zou jij vrienden kunnen zijn met je ex?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 2 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

  • Dasha

    Ligt er natuurlijk aan hoe je uit elkaar gaat..Met een gaat dat en met een ander weer niet..

  • Chantal

    Ik heb voor mijn huidige vriend maar 2 relaties gehad, waarvan 1 langer dan een jaar. Ik ben met die jongens geen vrienden gebleven. We gingen niet zo goed uit elkaar, en al zou dat wel zo zijn weet ik niet of ik er wel op zit te wachten. Blijft er toch niet altijd een beetje een strijd en jaloezie? En hoe is dat als 1 van jullie een nieuwe relatie krijgt? Het lijkt mij in elk geval erg vreemd. Als je samen kinderen hebt is het vast een ander verhaal.

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen