Babes in Business: Hanneke is geestenverwijderaar

Werk & studie door Sabine

Sommige dames hebben van die beroepen waarvan je denkt: wat gaaf! In deze rubriek laten we deze businessbabes aan het woord over hun carrière. Deze keer Hanneke. Zij is geestenverwijderaar.
 
Veel mensen zijn toch wel een beetje sceptisch als het gaat om geesten, maar steeds vaker hoor je dat men hiermee te maken heeft gehad. Hanneke (64) kan het weten; zij is geestenverwijderaar. En dat terwijl ze in eerste instantie een rechtenstudie heeft afgerond. “Ik was helemaal niet geïnteresseerd in het spirituele toen ik jong was. Ik heb een rechtenstudie afgerond toen ik bijna 40 was en toen vond men mij te oud om aan te nemen. Daarna ben ik dus alleen nog maar dingen gaan doen die ik heel leuk vond. Ik heb toen een yoga- en meditatieopleiding gevolgd. Daarna heb ik nog geneeskundige opleidingen gedaan en een chakra-opleiding. En van het ene rol je in het andere.” 
 
 
Werken met engelen 
Hanneke kwam op het idee om geesten uit huizen te verwijderen door een aurareading die zijn in Amerika heeft gevolgd. “Daar leer je met geesten en engelen te werken”, vertelt Hanneke. “Op een gegeven moment was er een vriendin die mij tipte dat geesten verwijderen wel iets voor mij was.” Inmiddels heeft Hanneke al 19 jaar haar eigen praktijk Shanti Healing, waarvan geesten verwijderen een onderdeel is.

Om te weten of iemand te maken heeft met een kwade geest, heeft Hanneke eerst een adres nodig.“Ik kijk eerst naar het terrein waar iemand woont. Of het bijvoorbeeld een schuur heeft of een tuintje. Daarna ga ik pendelen. Ik werk met een gids, een engel. Ik vraag eerst om contact en dan krijg ik een ja of een nee door. Je moet wel heel concrete vragen stellen. Hoe concreter je vragen, hoe beter hij antwoord kan geven. Het is alsof je het aan een goede vriend vraagt.” De engelen kunnen Hanneke erg veel vertellen. “Zo kan ik meten hoeveel negatieve energie er in de omgeving is en hoeveel energie er in het huis hangt. Een oud huis heeft bijvoorbeeld veel geschiedenis en dat hangt dan ook in het huis. Het zit in de meubelen en de muren. Wanneer iemand een kind is verloren, wordt hij of zij vaak gedeprimeerd want die stemming hangt gewoon in huis.” 


 
Kwade geesten 
Een kwade geest kan iemands leven heel erg beïnvloeden. “Veel mensen die zijn overleden blijven in de omgeving hangen en die kunnen overlast veroorzaken. Ik krijg heel veel aanvragen van mensen met kleine kinderen omdat hun kind iemand in de kamer heeft zien staan. Volwassenen zien vaak geen geesten, maar kinderen kunnen ze wel zien. Sommigen van hen worden in hun slaap wakker gemaakt door de geesten, sommigen worden zelfs geslagen! Veel kinderen durven daardoor niet meer te slapen en dan nemen mensen contact op met mij.”
 
“Ik geef mensen via de telefoon ook wel advies over wat ze zelf kunnen doen om een geest te verjagen. Salieblaadjes branden bijvoorbeeld en het hele huis uitroken, kan helpen. Maar vaak werkt dat toch niet goed genoeg en dan bellen ze me uiteindelijk toch weer met de vraag of ik de geesten kan verwijderen.” 
 
Geesten verwijderen 
Vervolgens gaat Hanneke aan de slag. “Ik doe dat op afstand. In het begin ging ik wel naar mensen thuis, maar ik krijg door heel Nederland heen aanvragen en dat kost zoveel reistijd.” Voor Hanneke is het op deze manier goed te doen. De engelen met wie ze contact zoekt, halen voor haar de geesten weg. “Ik hou wel contact met de mensen en ik leg aan hen uit wat ik weghaal. Vaak voelen zij binnen een halfuurtje al verschil. Meestal lukt het mij om de geesten in één keer te verwijderen, soms twee en heel soms drie keer, maar dat gebeurt heel erg weinig. Alleen wanneer er ergens heel veel geesten zitten. De geesten zijn vaak overleden mensen die niet weg durven te gaan en blijven hangen op een plek. Zo blijven veel oude mensen hangen omdat ze een gezin of een kleinkind willen beschermen. Dit soort geesten zijn vaak de geesten waar de meeste mensen last van hebben. Het komt ook best vaak voor, maar veel mensen durven er niet over te praten.”  

 
Vaak zijn mensen dan ook radeloos wanneer ze contact opnemen met Hanneke. “Vaak hebben ze zelf al van alles geprobeerd. Maar als je eenmaal bang bent voor iets, voel je je steeds onveiliger in je eigen huis. Per maand krijg ik meestal zo’n vier mailtjes van mensen die mijn hulp willen, maar omdat ik geesten ook op afstand verwijder, vinden veel mensen dat raar en haken ze weleens af.” Hannekes cliënten zijn vaak angstig, maar Hanneke zelf is nooit bang tijdens haar werk. “Ik word beschermd door de engelen. Wanneer ik een huis schoonmaak, werk ik altijd met vier dezelfde engelen.” De geesten die Hanneke verwijdert, worden niet letterlijk verwijderd. “Ze worden door de engelen naar een andere dimensie gebracht, waar hun familie ook is. Je zou het de hemel kunnen noemen.” 
 
Meest bijzondere moment 
Tijdens haar werk maakt Hanneke veel bijzondere momenten mee en een ervaring met een oude man is haar in het bijzonder bijgebleven. “Een oude man belde mij en vertelde dat zijn vrouw was overleden en dat hij haar geest en die van anderen kon zien. Zijn vrouw was al jaren overleden, maar elke ochtend weer zat ze achter haar bureautje om brieven te schrijven en om de post te openen. Dat vond hij heel normaal. Hij was een man alleen en zijn kinderen woonden kilometers van hem vandaan. Hij zat vaak alleen en vond het gezellig dat zijn vrouw er was. Maar op een gegeven moment kwamen er steeds meer geesten in zijn huis. Ze zaten in zijn halletje en op zolder. Ze hadden zelfs een keer zijn voordeur gebarricadeerd. De geesten luisterden niet naar hem en hij had erg veel last van ze.” Na een telefoongesprek ontdekte Hanneke waar de vele geesten in zijn huis vandaan kwamen. “Hij woonde erg dicht bij een begraafplaats, zo’n halve kilometer. Daarom bleven ze maar terugkomen.” Gelukkig is het Hanneke gelukt om de plaaggeesten te verwijderen. “De geesten zijn nooit meer teruggekomen", vertelt Hanneke. "Maar zijn vrouw bleef nog wel bij hem.” 

Lees ook de vorige edities van Babes in Business!