Dingen die we wilden worden toen we klein waren

Vrije tijd door Sabine

Als de juf vroeg wat je wilde worden als je groot was, noemde je de meest wilde beroepen. Mannequin, voetbalster, miljonair. Ambitieus was je hoor! Deze dingen wilden we allemaal worden toen we klein waren…

Hoewel we nu een kantoorbaan bekleden of werken in de zorg, hadden we vroeger een heel ander beeld van waar we onze centen mee gingen verdienen. Van dierenarts tot clown en van paashaas tot astronaut. Je kunt het zo gek niet noemen! Deze dingen stonden hoog op ons wat-ik-later-wil-worden-lijstje:

Koningin

Wie wilde dit nu niet worden? Prinses, dat zag je wel zitten. Hoe de hiërarchie werkte wist je niet, maar je vond dat het best wel tijd was voor Trixie om de troon aan jou af te staan. Zij zat er immers al zo lang op! Toen je moeder je probeerde uit te leggen dat het zo niet werkte, wimpelde je haar af. Als jij eenmaal koningin was, kon jij dat toch mooi zelf bepalen!  



Dolfijnentrainster

De hele dag in het water spelen mét dolfijnen. Hoe tof is dat? Je wist al wat het eerste was wat je dat lieve waterdier zou gaan leren. Hoe hij jou een kusje moest geven. Alleen moest je daarvoor van je ouders wel eerst je school, middelbare school en nog een vervolgstudie afronden. Én je moest je zwemdiploma nog effe halen.

Brandweervrouw

Al die jongens bij jou in de klas wilden bij de brandweer. Hoewel jij geen jongetje was, vond je het wel een supertof beroep. Dus jij wilde samen met alle andere jochies bij jou in de klas ook bij de brandweer. In de pauze oefenden jullie vast hoe de zandbak in de hens stond.

Popster

Jij kon elk nummer van Britney Spears meezingen en gooide de heupen los bij alle tracks van de Spice Girls die maar voorbij kwamen op TMF. Dat wat zij op tv deden, dat wilde jij ook! Trouw ging je elke donderdagmiddag naar je wekelijkse zanguurtje bij het lokale kinderkoor. Talent, dat had je toen in overvloed… Hoewel. Ach, wat maakte het ook uit. Jij durfde tenminste die akelige solo’s te zingen!
 
Moeder
Het meest realistische beroep uit deze rij: moeder. Hoewel het niet écht een beroep is, maar wel zo voelt, konden we ook allemaal niet wachten tot het zover was om voor onze eigen koters te zorgen. We oefenden vast op onze Baby Born, maar als we met vriendinnetjes wilden spelen, moest ze af en toe wel thuisblijven. Oma paste wel op.


Clown

Samen met vriendinnetjes had je het er tijdens de pauze over dat het wel heel erg tof zou zijn om als cliniclown in het ziekenhuis te werken. Jij zag het wel zitten om met gek doen je boterham te verdienen. Alleen die te grote schoenen, nah, dat was wel héél overdreven. Maar voor die rode neus en een toet vol make-up deed je het!

Wat wilde jij vroeger worden toen je klein was?