Ai...: één op de vier vrouwen wijst een huwelijksaanzoek af

Lifestyle door Rosanne

Het is de nachtmerrie van elke man: eindelijk de moed hebben om je droomvrouw ten huwelijk te vragen en dan afgewezen worden. Nou mannen, bewaar maar alvast het bonnetje van de verlovingsring, want die kans zit er best in.

Daar gaat hij dan, met zweetpareltjes op zijn voorhoofd zakt hij langzaam op één knie. Doodzenuwachtig is hij voor jouw antwoord. Die afgrijselijke angst blijkt terecht, want uit onderzoek van DailyMail blijkt dat een kwart van de vrouwen een verbintenis niet ziet zitten. Auch! Best riskant dus, zo’n huwelijksaanzoek.


'De ware'
De meest voorkomende reden voor ladies om de man in de kou te laten staan is omdat ze denken dat hij niet ‘de ware’ is. Ook wordt de casanova afgewezen omdat het niet ‘goed’ voelt. Maar misschien nog wel verrassender is dat veel vrouwen simpelweg nee zeggen omdat het aanzoek niet mooi genoeg was. Sommigen vonden het zo slecht, dat ze eigenlijk dachten dat het een grapje was. Oeps, nog pijnlijker. Nou mannen, jullie kunnen dus beter goed je best doen wil je de vrouw van je leven inpakken. Gewoon nog even wat meer druk op de ketel voor jullie.

Flutaanzoek 

Alhoewel, 23% van de vrouwen die een aanzoek heeft afgewezen heeft er spijt van gekregen. In het onderzoek zijn 2.000 Britten ondervraagd, hiervan heeft 37% twee keer in haar leven een huwelijksvoorstel gehad. 12% gaf toe dat er zelfs wel drie keer om haar hand werd gevraagd tijdens haar leven. Van de mannen gaf 60% toe in het onderzoek dat ze doodzenuwachtig waren voor het stellen van dé vraag. Het pijnlijke is wel dat 29% van de vrouwen de man op één knie heeft afgewezen omdat het aanzoek zelf flut was. 52% wilde namelijk graag een traditioneel aanzoek en 20% wilde dat er bij háár moment werd gezongen en gedanst. Daar dacht de vrouw in het onderstaande filmpje echter heel anders over...


Kom maar op dames: hebben jullie weleens een huwelijksaanzoek afgewezen...?