De 12 grootste foto-ergernissen ? en hoe ze te voorkomen

Lichaam door Rosanne

Iedereen staat leuk op de groepsfoto, behalve jij… Herkenbaar? Dan komen deze irritatiemomentjes je vast bekend voor. Gelukkig hebben we ook een oplossing. Hoef jij je niet meer te verschuilen achter iemand met een bos haar!

Oef, daar komt het moment, je gaat de foto’s bekijken. Ja, daar sta jij met je dikke vette onderkin, fletse make-up, brede schouders, dwerggroei en dikke kop. Als je in de spiegel kijkt constateer je dat je verre van lelijk bent, maar wanneer het foto-time is, verander je in Shrek. Tijd om het tij te keren en de sterren te laten verbleken! Hier komen de grootste ergernissen én wat je eraan kunt doen.


De blubberonderkin

Je was je nooit bewust van het vetje onder je kin, totdat je de foto’s zag. Voor je plastische chirurgie overweegt kun je beter eerst het volgende proberen: om niet met een onderkin op de foto te staan, haal je diep adem vlak voordat de sluiter dichtgaat. Adem uit terwijl je lacht en/of poseert en de huid onder je kin wordt strakgetrokken. Een andere tip is om snel je tong tegen je gehemelte te plakken als de foto wordt genomen.

Dichte ogen

Hoe krijg je het toch voor elkaar om op elke foto met je ogen dicht te staan? Jij hebt het bijna tot een kunst verheven. Als je iemand bent die veel en snel knippert kun je naar opzij kijken. Zodra de fotograaf klaar is om de foto te nemen kijk je naar de camera. Oefening baart kunst! 

Grauwe huid

Je hebt foundation opgedaan en je wilt het nog even fixeren. Pas op! Foto’s kunnen kleuren behoorlijk verbleken, vooral wanneer er wordt geflitst. Je kunt wat meer make-up dan normaal opdoen, maar let op dat je geen zwaar compactpoeder gebruikt. Te veel poeder maakt je huid krijtachtig en dof. Ben je net een look-a-like van Frankenstein.

Rood hoofd

Als je een rood koppie hebt doet foundation wonderen. Kies wel een foundation met een gele ondertoon, dit geldt vooral voor foto’s met flits. Pas op met roze en rood in je poeder, want dit kan je gezicht harder maken en roder laten lijken. Houd ook de tips tegen een grauwe huid in het achterhoofd, anders krijg je het tegenovergestelde effect.


Dikker lijken – zittend

Om een op een sierlijke manier zittend gefotografeerd te worden is een echte uitdaging. Je hebt de neiging om te gaan hangen en waar moet je nu je armen laten? Je kunt het beste op het puntje van de stoel gaan zitten. Zo vallen je dijen naar beneden en worden ze niet platgedrukt zodat ze enorm lijken. Leg je armen op je knieën. Je kunt ook je benen over elkaar doen en je handen op een knie leggen.

Frontale botsing

Veel mensen zien er beter uit wanneer hun gezicht een beetje van opzij op de foto wordt gezet. Dit ziet er vaak mooier uit dan een foto waar je recht opstaat. Kijk naar foto’s van jezelf die je wel mooi vindt en probeer die pose in het vervolg aan te nemen. Afkijken bij de sterren is ook altijd een goed idee.

Breed op groepsfoto

Leuk hoor, zo’n groepsfoto, maar niet wanneer jij degene bent die in het midden staat met haar armen om iedereen heen. Zo sta je recht in de camera en je lijkt véél breder dan je in werkelijkheid bent. Kies daarom altijd voor de zijkant van de foto. Sla je arm om iemand heen en houd de andere gewoon lekker laag.

Dikke kop

Pas de tips tegen een onderkin toe, want dat scheelt al de helft. Vraag je fotograaf of hij de foto van bovenaf wil nemen. Wanneer je omhoog kijkt worden je ogen groter en je wangen smaller. Omdat je al iets omhoog kijkt wordt je kin ook weer strakker getrokken. Houd je hoofd een klein beetje schuin en voilà! Jij staat niet meer als een dikke peer op de foto.


Dik lijken - staand

Oké je hebt geen maatje 32, maar op deze foto zie je eruit als een tientonner. Waarom lijk je toch altijd zo dik op foto’s en andere mensen niet? Nou, daar is een trucje voor dat ook veel celebs gebruiken. Poseer met één voet voor de andere en houd je armen bij je lichaam vandaan. Zet ze bijvoorbeeld op je heupen. Zo lijkt je lichaam dunner omdat je minder massaal bent en je armen lijken langer. Ga goed rechtop staan en trek je schouders naar beneden. Als de foto wordt gemaakt trek je eventjes je billen in zodat je heupen naar voren verschuiven. Lijkt je romp ook nog eens langer.

Fletse kleuren

Dol op nude-kleuren voor op je lippen? Gooi maar weg, want op de foto komt dit er niet mooi uit te zien. Bega never nooit de vergissing om neutrale of matte lipstick op te doen voor een shoot. Zulke kleuren maken je bleek en zorgen ervoor dat je er moe en zelfs ziekelijk uitziet op een foto.

Donkere blik

Was jij in je tienerjaren ook zo dol op kohl, eyeliner en oogschaduw? Laat die nu ook maar in de kast liggen; althans de donkere varianten daarvan. Als je te veel gebruikt komen er op de foto donkere kringen om je ogen waardoor ze dieper lijken te liggen en je er moe uitziet. Foto’s accentueren contrasten, dus gebruik ook geen donkere tinten voor je wenkbrauwen, anders krijg je een strenge blik.

Dwerggroei

Als je een ukkiepukkie bent moet je nooit een foto laten maken op ooghoogte. Daardoor lijken je benen veel korter. Vraag de fotograaf maar of hij voor jou op één knie wil. Camera omhoog richten en tadaa: nu sta je wel mooi op de foto. Pas wel op dat hij niet zo dichtbij staat dat hij in je neusgaten fotografeert.

In dit artikel staan nog tien tips om mooi op de foto te staan.

Wat zijn jouw grootste foto-ergernissen?