I spy: 5 lezeressen over hun nasty stalkerpraktijken

Vrije tijd door Sabine

We zijn allemaal weleens nieuwsgierig naar een oud ex-vriendje, naar het mokkel waar-ie op dat moment mee gaat of naar een bekende van vroeger. Alleen sommige dames veranderen van een Nieuwsgierig Aagje in een serieuze stalker… 

Stalken, wij? Nee hoor, we noemen het liever 'nauw in de gaten houden'. Alleen pakt dat nauw in de gaten houden lang niet altijd goed uit. Vijf leZeressen vertellen...


 
Carmen (22): “Ik had ooit eens een hele heftige fascinatie voor een vriendin van mij. Ik vond haar gewoon zo interessant dat ik alles van haar wilde weten. Ook hoe ze over mij dacht. Mijn fascinatie ging zelfs zo ver dat ik een account onder een andere naam aanmaakte op een forum waar zij erg actief was. Al vrij vlot vond ik haar op het forum en net zo snel hadden we gesprekken via een privé-chat. Alleen was ik erg ongeduldig om antwoorden te krijgen op al mijn brandende vragen. Ik had het daarom al snel over dingen waarvan ik wist dat het haar interesseerde. Alleen werd het wel heel verdacht hoeveel ik met haar gemeen had. Ze verbrak hierdoor het contact met me. Ik had geen antwoorden en voelde me ongelooflijk stom. Wat nu als ze erachter kwam dat ik het was? Ik heb daarna krampachtig mijn mond dicht gehouden wanneer ik bij haar was en langzaam groeiden we uit elkaar. Of het kwam door mijn stomme actie weet ik niet, maar ik mis onze vriendschap nog wel regelmatig.”  
 
Saar (20): “Social media maakt het tegenwoordig zo makkelijk om anderen in de gaten te houden. Toen mijn ex een nieuwe vriendin kreeg, was ik zó nieuwsgierig naar zijn nieuwe verovering. Ik zocht alles over haar op. Alleen kun je dit beter niet vanaf je telefoon doen, is een wijze les die ik daaraan over heb gehouden. Op je telefoon klik je namelijk zó makkelijk op een verkeerd knopje. Zo heb ik haar een keer per ongeluk een vriendschapsverzoek gestuurd op Facebook en heb ik al verscheidene foto’s van haar geliket op Instagram. Als ik eraan denk voel ik het schaamrood alweer op mijn kaken staan.” 
 

 
Brenda (26): “Een tijdje terug was ik een drankje aan het doen met een aantal vriendinnen van de middelbare school die ik al heel lang niet meer had gesproken. Na een gezellige avond met z’n allen wilde een van de meiden haar vriend bellen want hij zou haar ophalen. Ik was zelf met de auto en stelde voor haar thuis te brengen. Dat scheelde weer voor haar vriend. Dus zo gezegd, zo gedaan. Ik was alleen al heel lang niet meer in die buurt van de stad geweest omdat mijn ex daar woonde. Toen ik zo dichtbij hem was, kon ik het niet laten om even langs zijn huis te rijden. Eenmaal voor zijn huis geparkeerd zag ik dat hij nog thuis was ook! Het huis waarin mijn ex woonde had altijd grote ramen. Toen we nog samen waren vond ik het heel vervelend, want iedereen kon zo makkelijk naar binnen kijken. Nu kon ik er een keer mijn voordeel mee doen. Maar wat even een minuutje naar binnen gluren had moeten zijn, werden er zo meer. Ik heb in totaal wel een uur voor zijn huis gestaan! Nope, not my proudest moment.” 
 
Sanne (28): “Net zoals ongetwijfeld meerdere ex-vriendinnetjes dat hebben gedaan, logde ik een tijdje terug in op het Facebook-account van mijn toenmalige vriend. Er was alleen niets interessants te zien en ik schakelde mijn computer erna uit. De volgende dag toen ik mijn eigen Facebook-pagina wilde checken, kreeg ik bij het openen van Facebook meteen een berichtje van een van de vrienden van mijn ex: of ik vanavond ook nog op zijn feest zou komen. Half beledigd antwoordde ik terug: waarom zou ik op jouw feest willen komen? Toen ik het bericht had verstuurd zag ik plotseling dat niet mijn naam bij het bericht stond, maar die van mijn ex! Ik was gewoon helemaal vergeten uit te loggen en had zojuist een bericht verstuurd namens mijn ex! Snel typte ik erachter aan: grapje toch. Daarna heb ik uit paniek de stekker uit mijn computer getrokken. Hoe het is afgelopen weet ik niet, maar ik doe zoiets in ieder geval echt nooit meer!” 

En, heb jij weleens iemand 'nauw in de gaten gehouden'?