6 kledingstukken voor een Parisian look

Mode & trends door Xandra
Het is een echte hype de laatste tijd: de Parisian style. Niet zo gek, want die Franse dames lijken er altijd perfect uit te zien. Hoe doen ze dat toch? Eigenlijk is het heel simpel. Basics, niet te veel poespas en je ziet er superclassy uit. Deze zes items mogen dan niet in je kledingkast ontbreken.
 
Laat ik deze blog aftrappen met een nieuwtje: dit is mijn laatste blog voor Ze.nl. In verband met een nieuwe baan – yay! – en de toenemende werkzaamheden voor Xannsplace.com kan ik het niet goed meer combineren. Jammer, want ik heb het ruim drie(!) jaar lang met heel veel plezier gedaan. Maar ik ga natuurlijk niet weg zonder jullie nog één keer te adviseren. Daarom heb ik ter afscheid een lijstje gemaakt met de zes kledingstukken die ervoor zorgen dat jij als een echte Parijse schone over straat gaat.
 
Skinnyjeans
Niet voor niets bovenaan, want het is mijn absolute favoriet: de skinnyjeans. Het liefst een beetje verwassen. Lichtblauw, maar niet te. De skinnyjeans vereist wel een flinke pas-sessie – sorry dames! – want hij moet perfect aansluiten op jouw lichaam. Niet te wijd dus, maar ook zeker niet te strak. Zorg dat-ie lekker zit, want comfort is key bij de Parijse fashionista's. Kleine tip: ga voor een exemplaar met ongeveer 3 procent elastaan, zodat-ie lekker meerekt als je gaat zitten.
 
Basic T-shirts
T-shirts in wit, zwart en grijs: je kunt er nooit genoeg van hebben. Draag ze op een jeans, in een kokkerrok of op een leren broek. Met een blazer, grofgebreid vest of zonder iets eroverheen. De basic T-shirts zijn ook ideaal wanneer je graag een mooi sieraad draagt, zoals een lange ketting. Belangrijk is wel dat je kiest voor kwaliteit, want goedkopere varianten gaan vaak 'pillen' of worden vaal en dat zie je direct bij zo'n basic exemplaar. Maar geloof mij: deze beauties zul je zo vaak dragen dat het de investering zeker waard is.
 
 
Grofgebreid vest
Heerlijk voor de winter, maar ook de wat koudere zomeravonden, is het grofgebreide vest. Ik draag 'm in de zomer vaak in plaats van een jas, omdat het een stukje comfortabeler is en je 'm, wanneer het warmer wordt, makkelijk in je tas kunt stoppen. Ook hier geldt: kies voor basic. Grijs, zwart en wit zijn altijd goed, maar ook khakigroen en beige zijn makkelijk te combineren.
 
Zwarte enkellaarsjes
Van zwarte enkellaarsjes heb ik nooit genoeg, zeg ik altijd maar. Het is dan ook niet voor niets dat ik vijf paar in mijn kast heb staan. Met naaldhak, met blokhak, met rits, van lakleer: noem maar op. Ze zijn zwart, dus ze passen overal bij en geven jouw outfit precies die laatste touch die het nodig heeft. Kies bijvoorbeeld voor een stoerder exemplaar zonder hak als jouw outfit wat casuals nodig heeft of ga voor een flinke hak en leuke details als je een eyecatcher zoekt.
 
Witte blouse
De witte blouse is ideaal, want – codewoord! – overal mee te combineren. Mijn favoriete outfit op dit moment is een leren taillerok met een witte blouse en een fijne blazer eroverheen. Casual, chic, geschikt voor elke gelegenheid eigenlijk. De witte blouse doet het overigens ook erg goed op een jeans of shorts in de zomer. Draag er een fijne flaphoed bij en je bent helemaal klaar om te gaan. Let ook hier trouwens even op de kwaliteit en houd in de gaten dat de blouse niet vaal of grijzig wordt, want dat is natuurlijk zonde.
 
Perfecte blazer
Hoeveel blazers heb jij in je kast hangen? Als het antwoord minder dan drie is, is dit hét moment om te gaan shoppen. Blazers zijn namelijk essentieel in de kledingkast van een Parisienne. In basic kleuren, maar voor de zomer mogen er ook zeker een paar knallers bij. Denk bijvoorbeeld aan felrood, helderblauw of zelfs knalgeel. Let bij het kopen van een blazer vooral op de pasvorm rondom de schouders. Hij mag daar absoluut niet te wijd zijn, want dan verzuip je erin. Zit hij daar perfect, maar wil hij niet dicht? Geen probleem! Een blazer draag je namelijk niet dicht, maar laat je soepeltjes om je lichaam heen vallen. 
 
Heb jij deze items al in jouw kast hangen?

Lees ook Xandra's vorige modeartikelen! 


Xandra (24) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.