Lifestyle / Sport & gezondheid
Sport & gezondheid

Babes in Business: Bianca Ciric is eigenaresse van health site The Green Creator

Reageer 0

Sommige dames hebben van die beroepen waarvan je denkt: cool! In deze rubriek laten we businessbabes aan het woord over hun carrière. Vandaag: Bianca Ciric. Zij is eigenaresse van de The Green Creator.

Bianca Ciric is de eigenaresse van de website The Green Creator. Ze is (natuur)- voedingsdeskundige en heeft daarnaast de nodige kennis opgedaan door ervaring in gezonde voeding. Als groot voorstander van groente, fruit, noten en eigenlijk alles zoals moeder natuur ons dat voorschotelt gebruikt ze The Green Creator als platform om kennis te delen met behulp van recepten, adviezen, natuurlijke beautytips en alles wat samenhangt met een gezonde lifestyle. Daarnaast is ze health coach, schrijft ze over gezondheid en is ze vaak een publieke spreker voor bijvoorbeeld grotere bedrijven.


Hoe is The Green Creator ontstaan?
"Dat is eigenlijk een heel lang verhaal. Ik ben zelf altijd ongezond geweest. De klachten die ik had waren eindeloos en de dokter kon niets voor me betekenen. Ik had vanaf mijn 10e een prikkelbare darm, ik had chronische blaasontstekingen waar geen enkele antibiotica tegenop kon, ik had last van hoofdpijn aanvallen, pijn, depressiviteit, vermoeidheid, huidproblemen en bloedarmoede. Ik ben op een gegeven moment zo ziek geweest dat ik een jaar lang vanuit huis mijn middelbare school heb gevolgd. Ik heb alle medicijnen en adviezen van de artsen opgevolgd en niets hielp. Dit bleef maar doorgaan totdat ik een dierbaar familielid verloor aan kanker en van dichtbij meemaakte hoe minimaal de kennis van artsen eigenlijk is als het om voeding gaat. Dit zorgde voor een enorme interesse naar anti-kanker therapieën, voeding en het menselijk lichaam. Ook was dit een wake-upcall dat ik verantwoordelijk ben voor mijn eigen gezondheid. Ik was destijds jurist, maar besloot mijn leven radicaal om te gooien en opnieuw te gaan studeren.
 
Bezoekers van mijn lezingen zeggen dat ik heel gepassioneerd spreek over dit onderwerp, maar veel is ook frustratie over hoe weinig we worden geïnformeerd.  Artsen behandelen de symptomen, maar pakken zelden de oorzaak aan of wijzen ons nauwelijks op het belang van goede voeding. Ik wil dit met The Green Creator veranderen. Kennis is alles."
 
Hoe eet je zelf?
"Ik eet geen vlees, gluten, zuivel, bewerkte producten of  suiker (alleen de natuurlijke suikers), maar ik heb nog nooit zo lekker gegeten en genoten van mijn eten als ik nu doe. Gezond eten is echt lekker en makkelijk! Ik verzin alles zelf. Ik maak nog steeds een dansje in de keuken als ik een heerlijk zoet dessert kan maken zonder suiker."

 
Is het niet lastig om steeds gezond te moeten eten?
"Nee! Mijn omgeving lachte me eerst uit en nu vragen ze me om tips. Met andere woorden, creëer een omgeving waar gezond eten leuk is en wees een voorbeeld voor anderen. Dan is gezond eten heel normaal. Daarnaast heeft gezonde voeding ervoor gezorgd dat ik mijn leven 'terug heb'. Ik kan hardlopen, terwijl ik als tiener niet eens twee keer heen en weer kon rennen in de gymzaal. Ik slik geen medicijnen meer, kan lekker eten en hoef nooit meer op dieet. Het is geen taak om zo te eten, het is mijn passie."
 
Je bent dus geen kok, hoe creëer je dan steeds nieuwe recepten?
"Het koken van lekkere gerechten zit in mijn genen, dat geef ik toe. Maar ik wist echt niets over gezond koken. Ik wist niet dat je broccoli en uien rauw kon eten. Ik heb zo vaak een groente gegoogled, omdat ik echt geen idee had wat ik nu weer had gekocht.  Ik kon een eitje bakken en dat was het. Ik spendeer nu heel veel tijd in de keuken en probeer van alles uit. Het is een soort meditatie voor me. Ik kook en experimenteer dan ook het liefst alleen. Heerlijk!"
 
Wat is het leukste wat je ooit hebt gedaan met The Green Creator?
"Mijn item bij RTL Boulevard was echt bizar! Ik had dit nooit maar dan ook nooit gedacht te kunnen bereiken met mijn website. Daarnaast vind ik het mooiste om te zien dat mensen een nieuw leven hebben. Meer energie, een betere darmwerking, een snellere stofwisseling, een mooiere huid en haar en een nieuwe manier van koken. Dat is fantastisch!"

 
Waar haal jij je inspiratie steeds weer vandaan?
"Ik haal inspiratie uit zoveel verschillende dingen. De markt, een mooie tuin, kookboeken, websites, social media en mijn eigen keuken. Soms heb je ineens een leuke combi aan ingrediënten in huis waarmee ik een geweldig gerecht kan maken. Ik hou van simpele gerechten. Geen gedoe en geen lange boodschappenlijstjes. Ook reizen en uit eten gaan zorgt voor de nodige inspiratie. Ook standaard recepten zijn een inspiratie, maar dan wel met een twist. Zoals pannenkoeken zonder eieren en melk."

Zonder welke ingrediënten kun je niet leven?
"Het liefst eet ik volgens het seizoen, maar er zijn wel een aantal producten waar ik echt niet zonder kan. Citroenen, bananen en kokosolie op nummer 1. Die heb ik altijd in huis. Ook bladgroente en een boter zoals amandelboter en tahini heb ik ook altijd in mijn keukenkastje. Ook ben ik gek op dadels. En natuurlijk de lang houdbare ingrediënten zoals gedroogde kruiden en glazen potten met kikkererwten of linzen. Dit zijn life savers op drukke dagen. Verder heb ik altijd een groene poeder in de buurt zoals een mix van tarwegraspoeder en spirulina voor in mijn smoothies. Ook standaard in mijn keuken zijn bevroren bessen, avocados, boekweit en cacao."


Wat eet je typsich op een willekeurige dag?  
"Ik begin de dag altijd met een groene smoothie. Altijd. Het geeft me ontzettend veel energie en zorgt ervoor dat mijn lichaam zich kan ontdoen van afvalstoffen zoals het in de nacht heeft gedaan. Ik geloof niet dat het goed is om dit proces abrupt te verstoren met een zwaar ontbijt. Als lunch heb ik meestal groente met quinoa of boekweit met bijvoorbeeld stukjes avocado, cherry tomaten, humus en vaak ook wat zaden zoals zonnebloempitten. Soms eet ik een hele grote kom rauwe groente als lunch. Wel met een lekker dressing anders is het een straf en geen feest. In de avond eet ik vaak groente met tomatenpuree of een zoete aardappel met een veganmayonaise en een roerbak van groente met boekweit noodles of enorm veel geroosterde groenten met een avocado pasta. Alles zelfgemaakt natuurlijk, maar wel snel en makkelijk. Ik hou niet van gedoe en denken in de keuken. Tussendoor drink ik veel water en thee en snack ik op energie ballen of dadels met amandel boter."

Wat voor tips zou je de lezers willen geven die gezonder willen leven?
"Begin rustig aan. Stapje voor stapje is beter dan drastisch alles omgooien. Begin met een kleine verandering, zoals citroenwater in de ochtend. En vervolgens een groene smoothie als ontbijt. Zorg ervoor dat je jezelf nooit tekort doet. Gezond eten is namelijk niet afzien, het is een kwestie van andere keuzes maken."

Lees ook de vorige edities van Babes in Business!   
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er is 1 reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst

  • fleur_dekoninck

    Ik vind alle health sites zijn een goede bron van inspiratie om gezonder te leven. Ik heb op een van deze site mijn weight loss supplement gevonden ;)

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen