Waar je in het werkende leven te weinig tijd voor hebt

Werk & studie door Yvette

‘Druk, druk, druk’ is standaard het antwoord wanneer je aan iemand vraagt hoe het gaat. Met een volle agenda blijven er altijd veel dingen op een stapel liggen die je wil doen, maar waar je gewoon niet aan toekomt. Dingen zoals…

 
De zolderkamer uitmesten
Het opruimen van de zolder is misschien niet je lievelingsklusje op je to-do-list, maar hey, misschien kom je er nog wel iets tegen wat je kan gebruiken. Zo ontdek je jouw eigen spullen weer opnieuw. Gooi de dingen waar je niks meer aan hebt gelijk weg. Leeg huis, leeg hoofd! 
 
Uren ronddwalen door de stad
Nieuwe plekjes ontdekken is fantastisch. Waarom altijd naar de grote winkelstraat gaan als er vaak in de buurt ook kleintjes zijn? Die zitten juist vol met mooie pareltjes. Het is ook altijd leuk om terug te gaan naar plekken van vroeger. Denk bijvoorbeeld aan plekken waar je jouw lover voor het eerst hebt ontmoet, of een fijne jeugd hebt gehad. 

 
Uitgebreid koken
Snel nog een pizza in de oven stoppen, gauw die klant-en-klaar maaltijd opwarmen of toch maar weer de restjes van gisteren op tafel zetten. Na een werkdag heb je meestal geen fut meer om nog een culinair hoogstandje op tafel te toveren. Dat recept dat je al lange tijd wil uitproberen, blijf je maar uitstellen.

Eens flink uitslapen

Wat een genot om even geen wekker zetten die je om zeven uur, of nog vroeger, wekt. Je merkt vast dat te weinig slaap je geen goed doet, maar maak het uitslapen niet al te gek. Te lang slapen is niet goed voor het bioritme en schopt het geheugen in de war.


Eindeloze gesprekken met je vriendinnen

Heb je ook altijd ontzettend veel te vertellen aan je vriendinnen als je ze een tijdje niet gezien hebt? Hoe heerlijk is het om weer lekker bij te kletsen. Eigenlijk moet je gewoon af en toe wat extra tijd voor hun maken. Je zit daarna weer vol met energie! 
 
Van die kleine klusjes
Die kapotte ketting maken, eindelijk het nieuwste nummer van je favo artiest downloaden of toch maar even naar dat kapotte onderdeel van je fiets laten kijken door de fietsenmaker. Iets dat je, net als al die andere dingen, maar op de lange baan blijft schuiven omdat het er simpelweg niet van komt.

Waar heb jij nooit tijd voor?