15 acties waar baby?s wél mee wegkomen, maar volwassenen niet

Kinderen door Mariëlle

Moet jij eens proberen, poepen in je eigen zwembad en dan heel tevreden in je eigen stront blijven zitten. Over iemand heen kotsen zonder ruzie te krijgen gaat al helemaal niet gebeuren. Baby’s kunnen dat soort acties wél maken.

"Och kijk nou, hij poept gewoon in zijn eigen zwembadje. Moet je dat tevreden snoetje eens zien." Baby’s moeten alles nog leren. Daar zijn we ons maar wat bewust van. Schaamteloos flikken ze de meest bizarre dingen die ons met normen en waarden al zijn afgeleerd. We lachen erom, maar eigenlijk zijn het stuk voor stuk acties die eigenlijk écht niet kunnen en waarvoor ze zich kapot zouden schamen als ze ouder waren geweest. Baby’s komen er mee weg, maar als volwassene kun je je er beter niet aan wagen om je moeder in het gezicht te slaan.


1. Poepen in je eigen zwembad en dan heel tevreden lachen. Als je een baby in een badje zet, kun je er donder op zeggen dat er wat bruine puree uit komt. Maar dat vinden baby’s helemaal niet erg. Eigenlijk vinden ze het best een opluchting.

2. Over iemand heen kotsen. Na het eten moet er ook weer wat uit. Een beetje gas dat vrijkomt. Meestal komt dat gas niet alleen, maar met een restje voorgekauwde babyvoeding.

3. Mensen negeren die je niet mag. Ah, koelekoele zegt je lelijke tante die je - gelukkig - niet zo vaak ziet. "Ik doe gewoon net alsof ik je niet zie, dan stopt het vanzelf." Denkt de baby in kwestie.

4. Huilen als je je zin niet krijgt. Eten wil je. En als je dat niet krijgt dan zet je een keel op. Net zo lang totdat je wel je eten krijgt. Totdat je je zin hebt.

5. Ongegeneerd naar anderen kijken. Er is zoveel te zien, ieder mens is weer anders. Wow, die NEUS!

6. Je moeder slaan. Armen, hoe werken die dingen?

7. Je vader in zijn oog prikken. Die graaigrage handjes gaan alle kanten op. En je vingers moet je nog een beetje ontdekken.


8. Midden in de nacht geluidsoverlast verzorgen.

9. Er openlijk voor uitkomen dat borsten het allerbelangrijkste zijn in je leven.

10. De hele dag slapen. Ben je net wakker, dan ga je eten om vervolgens in te dommelen door je after dinner dipje. Dan ben je weer wakker en doe je hetzelfde. Zo gaat het de hele dag door.

11. Mensen keihard in hun gezicht uitlachen. Dat is schattig. Als baby’s lachen is het altijd schattig.

12. Ruften in het openbaar. En geen kleintje. Nee, kinderen kunnen kanonnen van scheten laten. En die lucht! Een ongemakkelijke lach van je moeder. Verder is er niemand die er ook maar íets van zal zeggen.

13. Aan je eigen teen lebberen. De meeste volwassenen kúnnen het niet eens.

14. Overdwars in bed liggen. Als volwassene krijg je meteen een stomp van je bedpartner. Doet een baby het, dan wordt er gerust plaats gemaakt. Stel je voor dat hij wakker wordt.

15. De nieuwe, veel te dure zonnebril van je oma mollen. Wat kan haar dat nou schelen? Kan dat poepiesnoepie toch helemaal niks aan doen? Totdat een volwassene degene is die er een poot vanaf breekt. Dan moet je dokken.

Weet jij nog een leuke actie?