Hoe val je je in de smaak bij je schoonouders?

Relaties door Shiri
Soms heb je het enorm getroffen met je schoonouders, maar af en toe… Pfff, het is dat je je lover zo leuk vindt en verder met hem wilt. Je hebt ze helaas niet voor het uitkiezen, maar met de volgende tips val je vast in de smaak. 

Wat doe je dan?


Je recht je rug, schraapt je keel en je draagt je leukste kleding. Het blijft zenuwslopend en af en toe een beetje awkward. Toch doe je je best en wens je van harte dat je schoonouders je een geschikte kandidaat vinden voor zoonlief. Leuker kunnen we het ook niet maken, wel eenvoudiger.


Kirsten (24): 

“De eerste keer bij mijn schoonouders was ronduit problematisch. Ik kwam er voor het eerst eten, maar het was stil. Veel te stil. Het bestek en het getik van de klok was het enige wat je kon horen. Mijn lover was ook muisstil, blijkbaar was hij het gewend. Van de zenuwen stootte ik ook nog eens een glas wijn om op het witte tafelkleed.” 

Dit hoeft je helemaal niet te overkomen, want met deze tips ben jij een fantastische tafeldame en val je vast in de smaak bij je in-laws!

- Neem iets kleins mee, dat is niet alleen attent maar ook heel erg netjes. Zo kun je denken aan een flesje wijn, bosje bloemen, bonbons of een lekkere taart.
 
- Wees geïnteresseerd en stel vragen aan je schoonouders.

- Lach om de flauwe grappen van je schoonvader (ook al zijn ze niet zo grappig).
 
- Geef complimenten over de inrichting, de kledingkeuze van je schoonmoeder of over de lekkere koffie.
 
- Vertel hen hoe gek je bent op hun zoon.

 
- Zoek gemeenschappelijke interesses tussen jou en je schoonouders om over te praten. Praat over ‘veilige’ onderwerpen zoals het weer, vakanties en hobby’s.
 
- Vraag of je ergens mee kunt helpen. Help bijvoorbeeld de tafel af te ruimen en help met de afwas.
 
- Kleed je netjes. Het is beter om je korte rokje even thuis te laten.
 
- Presenteer jezelf op een positieve manier. Niet nep en over the top, maar praat positief over jezelf, je baan, je studiekeuze, je familie, je vrienden en je hobby’s.
 
- Pas je aan, maar wees jezelf.
 
- Wees relaxed. Je kan anderen niet dwingen je leuk te vinden. Maar als zoonlief met jou gelukkig is zouden ze wel gek zijn om je niet te koesteren!
 
Hoe was de eerste ontmoeting met jouw schoonouders?