Beauty / Haar
Haar

Waarom een föhn beter is dan een stijltang

Het is wel verdomde makkelijk om je bad hairday de wereld uit te helpen met een stijltang. Als je dan toch een warmteproduct gebruikt, neem dan de föhn. Dan behoudt het haar volume en veerkracht. Dat is beter voor iedereen.

's Avonds na het sporten knal je de douche onder waarna je de volgende ochtend ontwaakt met een nét niet perfecte afro. Ook als je huid hagelwit is. Stijltang erdoor - lekker snel - en het probleem is opgelost. Beter gebruik je een föhn. Echt.


 
Houd veerkracht in je haar
Zodra de stijltang je haar platdruk, worden je "inner" haartjes ook geplet. In elke haar zit namelijk een soort spiraalvormig veertje. Je kunt het zien als een hele lange spiraal die helemaal over de lengte van je haar zit. Met een stijltang wordt dat veertje platgedrukt. Hierdoor bereikt de veerkracht van je haar het nulpunt. Het wordt futloos. Zeg maar "dag" tegen volumineus haar. Dan kun je er nog zoveel mousse en volume poeder in pompen, het haar blijft sluik. Het krijgt hooguit weer ietsiepietsie structuur. Touperen werkt als een baas als je nog een beetje veerkracht in je haar hebt, maar zodra dat eruit is wordt getoupeerd haar alleen maar vlas. Dat wil je niet! Grijp daarom in het vervolg naar de föhn. Google hoe je met dit ding moet omgaan, want het is meer dan alleen een haardroger.

Stijl het keer op keer
Met een föhn droog je het haar, maar omdat de warme lucht langs het haar gaat en de warmte niet in twee metalen platen zit die het haar platdrukt blijft de spiraal zoals hij zijn moet. Je kunt je haar gladder maken door een borstel te gebruiken tijdens het föhnen. Doordat het ‘spiraaltje’ in tact blijft is het haar keer op keer opnieuw te stijlen. En daardoor is het haar ook beter te stijlen. Gebruik altijd wel een product dat het haar beschermt tegen warmteproducten.


Houd de puntjes onder de duim
Mocht het nou zo zijn dat je de onderkant van het haar alleen onder de duim kunt houden met een stijltang - waar overigens elke vrouw begrip voor zou hebben - stijl dan alleen de onderkant van de lokken met de stijltang. Laat het gedeelte vanaf je oorlel tot de hoofdhuid stijltang-vrij. Daar zit de basis voor een volumineuze coupe.

Föhn jij jouw haar of gebruik je liever een stijltang?