Waarom het hebben van een rebound best oké is

Relaties door Amy

Het is uit met je vriend. Nu lig je al dagen op de bank Netflix te kijken en Ben en Jerry’s naar binnen te proppen. Dit is natuurlijk één manier van verwerken, maar je kunt ook afleiding zoeken bij een andere vent. Want waarom niet?

Je weet wat ze zeggen: the best way to get over someone is to get under someone else. Dit zijn de voordelen van een rebound!

1. Ze zijn (vaak) van korte duur en dit maakt de kans op ruzies en irritaties een stuk kleiner.

 
2. Het is natuurlijk altijd lekker om je rebound guy aan je ex te showen, gewoon om eventjes te laten zien dat het jou prima vergaat en dat je hem niet meer nodig hebt.
 
3. Je gaat je rebound vergelijken met je ex en ziet in dat niet alle mannen hetzelfde zijn (dit heb je vast gedacht toen het uitging).
 
4. Je voelt je weer vrij. Het kan zijn dat je oude relatie je heeft verstikt en nu je aan niemand vastzit kun je weer doen en laten wat je wilt (en wie je wilt…

5. Het ontmoeten van nieuwe mensen doet je goed. Niet alleen je rebound gozer, maar ook bijvoorbeeld zijn vrienden. Je komt een beetje uit een sleur en je wordt niet constant herinnerd aan je break-up.

6. Je bent duidelijk: je weet heel goed wat je zoekt in een man en je weet precies wat je wel en niet fijn vindt. 

7. Al je zuurverdiende geld hoef je niet meer uit te geven aan dure dinertjes en weekendjes weg, want jullie komen de slaapkamer waarschijnlijk weinig uit...

8. Nu kun je al je frustratie kwijt bij je nieuwe chick. Ja, we doelen op seks.
 
9. Je vrienden hoeven ook niet meer uren te luisteren naar het eindeloze drama tussen jouw en je ex. In plaats hiervan vertel je ze al de spannende verhalen over je nieuwe lover.

10. Je voelt je weer aantrekkelijk en je krijgt aandacht van een ander. Dit maakt het weer spannend en je voelt je goed.
 
Hoe denk jij over een rebound relatie?