Gluren bij: Mariëlle

Wonen door Mariëlle
Gluren bij anderen werkt hartstikke inspirerend. We kunnen onze nieuwsgierigheid niet weerstaan en willen bij iedereen spieken. Met de rubriek ‘Gluren bij’ voeden we de eeuwige behoefte om bij anderen naar binnen te kijken.

Is het gras bij de buren groener? Hoe leven anderen? Je bent gek als je over straat loopt en het kan weerstaan om bij anderen naar binnen te gluren. Daar maken we ons toch allemaal schuldig aan? Om die behoefte te voeden starten we bij Ze.nl een nieuwe rubriek: Gluren bij. We trappen af met onze eigen redactie en beginnen bij het huis van redactriZe Mariëlle.

"Voor je het door hebt woon je samen en ben je moeder van twee katten (die voor mij altijd kitten blijven). Ja, zo ging het bij mij. Ik woont al 2,5 jaar samen met mijn vriend, midden in Utrecht, aan de rand van het centrum. Heerlijk. Je zit zo op de snelweg, bent in een poep en een scheet op centraal (wat heel handig is als je in Amsterdam werkt) en je fietst zo even het centrum in. In het weekend ontbijten (lunchen) we vaak in de stad en na het werk drinken we graag een bakkie (of biertje) bij Ledig Erf. Utrecht is m’n stadsie. Ik mag aftrappen met het showen van mijn thuis. En dat is best een beetje spannend."

"Ons huis heeft best wat goede verhalen in zich. Te beginnen bij de bank. Die is echt geweldig! We kunnen er allebei languit op liggen zonder dat we elkaar in de weg zitten. Zo chill! De gitaar aan de muur is van de opa van mijn vriend geweest. Hij nam hem mee tijdens zijn reis naar Indië en hij had op de heenweg al een bandje gevormd. De tafel is van zijn oma van de andere kant van de familie geweest. En die kiloknaller van een boomstam (je ziet het er niet aan af, maar dat ding is haast niet te tillen) hebben we in huis gehaald voor de katten. Daar kunnen ze lekker aan krabben. Vooralsnog vinden ze de bank en de tafel nog steeds aantrekkelijker... We hebben er alle vertrouwen in dat er ooit een dag komt dat ze het snappen."

"Die stoel is echt AWESOME! Daar waren we al zo lang naar op zoek en een tijdje geleden hebben we hem voor een prikkie van Marktplaats getrokken. Hij is zo oud dat hij zowat antiek is. Een cocktail chair van net voor of net na de oorlog, dan weten we niet precies. Je kunt er prima in zitten, maar als je tegen de leuning wilt hangen moet hij echt tegen de muur staan anders maakt hij een angstaanjagend, krakend geluid en zijn we bang dat hij afbreekt. Oh, en dat ding dat in de schouw staat is geen aquarium - al kan ik het niemand kwalijk nemen die dat denkt, maar het is een haard. Met vlammen enzo."

"Een deel van onze diepte-investering uit een Franse wijnstreek. En ik ben heel trots op ons plantenhoekje, dat Godzijdank goed gaat met de katten."

"Die spiegels heb ik zelf gemaakt. We zagen ze in een designwinkel in Berlijn, waar ze knetterduur waren (denk aan getallen met dubbele nullen). Dat kunnen we zelf ook wel, dachten we. En zo tikten we bij de kringloop drie spiegels op de kop voor €15,00 en kocht ik de riemen bij de Primark voor €2,00 per stuk."

"Of de kopjes nou van mijn oma of mijn overgroot oma komen, daar verschillen de meningen over. De spreuken op de achtergrond hebben we van Pinterest gejat en uitgeprint. Ze zitten gewoon vast met plakband en daardoor zijn ze makkelijk vervangbaar."

"Hier gaan we nog even door met de spreuken. En de twee tekeningen zijn van mij gemaakt op persevents. De linker is gemaakt door Mimi Nizan en de rechter is getekend door Sella Molenaar. Zo cool! De hoedjes zijn van mijn vriend en mij. Hoewel mijn vriend een echte hoedenman is, is er maar één van hem."

"Ons erkertje. Ongeveer élk telefoongesprek wordt hier gevoerd. We wonen aan één van de drukste straten van Utrecht, dus er is altijd wat te zien #ramptoerist."

"CreaBea op een random zondagmiddag. Het doel was om de afbeeldingen steeds te verwisselen. Eigenlijk hebben we ze nog maar één keer verwisseld. Er zijn nogal wat LINDA.'s aan flarden gescheurd om tot dit resultaat te komen."

"Een kussentje met mijn naam dat ik ooit van het merk Philosophy kreeg. Heel leuk. En dat kastje vond ik echt verschrikkelijk. Het was gelig hout. Ik was hem liever kwijt dan rijk. Maar toen ik dat tegen mijn vriend zei reageerde hij met teleurstelling in zijn stem dat dit zijn eerste zelf uitgezochte meubel was dat hij op zijn twaalfde van zijn ouders kreeg. Deze eerste stap naar volwassenheid wilde ik hem niet afpakken. Aanpassen kon wel, dus ik heb hem op een zonnige dag in de lak gezet."

"Die kroonluchter is heerlijk plastic fantastic (ooit van Sinterklaas gekregen), maar door de authentieke elementen in het huis komt hij niet zo cheap over, maar past hij perfect."

"Deze tafel hadden we al eeuwen op het oog. Maar de prijs was voor ons echt te hoog. Tot we hem op een veilingsite tegenkwamen. Ik heb de hele nacht zitten bieden en we zijn nog onder onze vastgestelde grens gebleven. Helaas denken de katten (zoek de kat: ééntje bij de boomstam en ééntje onder de tafel) dat dit één grote krabpaal speciaal voor hen is. Voor de variatie hebben we drie soorten stoelen."

"Aan deze kant van het dakterras komt de zon op (nu niet zo goed te zien op deze druilige dag) en dan kun je 's ochtends een kopje koffie in de zon drinken. Dat is nog eens lekker wakker worden."

"In de zomer wónen we op het dakterras. En in de winter zitten we er ook vaak als het even kan. Het scheelt dat het deels is overdekt en als we de buitenhaard aansteken halen we daar de warmte vandaan. Ons dakterras is perfect voor BBQ's en daar wordt het ook regelmatig voor gebruikt. Hoewel ik het nog steeds te weinig vind."

"Onze keuken is klein maar fijn en vooral heeeeel erg kleurrijk. Dat was al toen we erin kwamen. Het was even wennen, maar nu zien we er eigenlijk de charme wel van in. De lamp (die niet mooi te kieken was) is gemaakt van een potje en er hangen fruitkratjes aan de muren om meer kastruimte te creeëren. Daardoor hangen er nu mediterraanse sferen."

"We noemen dit 'de gitarenkamer', maar eigenlijk is het een halletje tussen de woonkamer en de slaapkamer. Toch is het voor mijn vriend de hemel. De akoestiek is er perfect en het zit helemaal ingesloten in het huis, dus de buren hebben er ook geen last van. Niet echt in ieder geval... Normaal hangt het nog voller, maar hij had net de avond ervoor opgetreden. En die lichte ukelele is trouwens van mij. Na twee jaar kan ik al het begin van Banana Pancakes van Jack Johnson. Ik durf niet te oefenen als hij thuis is, want hij is mega goed. En ik ben een nerd met gitaren. Vandaar."

"Where the magic happens...Die kratjes naast het bed zijn zo handig. Ze zijn te gebruiken als kledingkast én als nachtkastje. Aan de andere kant staat er nog één. De rest van onze kleren hangen in onze bijna-inloopkast die in de 'gitarenkamer' is ingebouwd."

"We waren al eeuwen op zoek naar een mooie tak. Het leek me zo leuk met koperen hangertjes. Inmiddels werd mijn vriend al een beetje gek van het zoeken en vonden we de tak op een random grasveldje."

Zou jij ook in dit huis kunnen wonen? 

Wij zijn ook heel erg benieuwd naar jouw huis. Wil jij ook jouw huis aan laten zien? Stuur dan een mailtje naar vera@ze.nl!