23 dilemma?s in een all you can eat restaurant

Eten door Mariëlle
Je eet je tot aan je kruin toe vol. Er is nul reden om een gaatje ruimte in je buik over te houden en je kunt van alles proberen. All you can eat is echt een topuitvinding! Hoewel je wel moet dealen met een aantal dilemma’s.

Hoe hoger het 'vreetschuur' gehalte, hoe verder de gêne te zoeken is. All you can eat restaurants zijn echt een briljante uitvinding. Er is zoveel keuze dat je niet weet waar je moet beginnen. En misschien is dat nou net het hele probleem met zit soort restaurants. Je wordt er zo vreselijk hebberig van. En het kan je niks schelen want iedereen om je heen lijkt daar last van te hebben. Iedereen lijkt met vechten met de volgende dilemma’s.


1. WOOOW, wat moet ik allemaal nemen?

2. Waar moet ik uit kiezen?

3. No way dat ik ga kiezen!

4. Of wacht… sjesus, het is allemaal wel erg slecht voor je lijf, hè?

5. Dat is van latere zorg.

6. Oké, let’s start. Hoe werkt zo’n kaart ook alweer? Moest je nou met streepjes werken of vol uitgeschreven cijfers?

7. Nee, je gaat dat juffie echt niet aan d’r mouw trekken. Je hebt net gezegd dat je wel weet hoe het werkt. Je dacht ook echt dat je het wist, maar het is toch al langer geleden.

8. Hoezo staat niet gewoon op de kaart hoe het werkt? “Uw gastheer of gastvrouw legt u graag de spelregels uit.


9. Damn it!

10. Gewoon met cijfers dan maar?

11. Oké, ik wil sowieso alles waarvan ik zeker weet dat het lekker is. Is sowieso alle sushi en zeewiersalade. En de loempia’s en al het andere wat gefrituurd is. En die beef ziet er ook lekker uit.

12. Maar ik wil dus ook nieuwe dingen proberen.

13. First things first: eerst waarvan ik zeker weet dat het lekker is. Als je het niet lekker vindt moet je het namelijk alsnog opeten. Dat zijn de regels. Dan had je het maar niet moeten bestellen.

14. Dus: een 1 achter de california roll, achter de mini loempia’s, achter de maki, achter de spicy tuna… en nu heb ik nog één optie… Wordt het dan de zeewiersalade of de beef? Pfoe. Ik heb zin in allebei! Ienemienemutte… het wordt de zeewiersalade!

15. Men ik heb écht honger. Ik zou best meer kunnen bestellen. Ik hoop dat het snel komt. En dat er veel komt!


16. Oh yeah, die sushi is voor ons! Ja, kom maar bij mama. Ai, die is voor mijn tafelgenoot. Dan zal die van mij zo ook wel komen…

17. Dan zal die van mij zo ook wel komen…

18. Dan zal die van mij zo ook wel komen…

19. Eet nou je sushi op! Je kunt niet eerst op de rest van het eten wachten, want dat brengen ze pas als jij het op hebt.

20. EET NOU OP! Te laat, ik neem het wel.

21. Ja zo krijg je die 2,5 uur wel vol ja.

22. Een uur later. Tijd voor de tweede ronde. Dat wordt de rest van wat ik sowieso lekker vind. Heb namelijk nog steeds VET honger. En wat ik wil proberen neem ik wel in de volgende ronde.

23. Op! Pfoe. VOL! Alle nieuwe, spannende, exotische dingen bestel ik de volgende keer wel.

Wat denk jij altijd tijdens het eten in een all you can eat restaurant?