Dingen die het leven tot een feestje maken

Lifestyle door Mariëlle
Je hoeft niet eens avond na avond over de bar van de plaatselijke kroeg te kronkelen om het leven een feestje te vinden. Het leven is een feest en ja, daar moet je zelf de slingers voor ophangen, maar vooral deze dingen voor doen.

Het mooiste aan het leven is dat je het zo mooi kunt maken als je zelf wilt. En daar hoef je helemaal niet rijk voor te zijn. En met alleen de slingers ophangen ben je er ook nog niet. Dat het leven een feestje is kan al in de kleinste dingen zitten. 
 

1. Dansen als jij daar zin in hebt
Als jij zin hebt om te dansen dan moet je dat gewoon lekker doen. Ook als dat betekent dat je je dan dansend verplaatst door de kantoorgangen. Als dansen in je systeem komt wordt het leven vanzelf een feestje.
 
2. Een kusje
Een kusje zegt meer dan duizend woorden. Hoe kansloos knullig het ook klinkt, lippen op lippen laten vlinders door je buik dartelen en schakelen de feestmodus van je lichaam aan. Een random kus op je wang van een vriendin doet ook wonderen.
 
3. Goede muziek
Een goed feest zit hem in de slingers? Waar is die muziek? Beuk de beat erin en de heupjes brengen je naar punt 1.
 
4. Lekker eten
O God yeah! Hoe blij kun je worden van lekker eten? Hoe groter het feestje op je bord is, hoe meer feest je mee kunt nemen in je leven. De liefde van een vrouw gaat ook door de maag. Think: chocolate.
 
Bron
 
5. Knuffelige dieren
Dieren die uit zichzelf naar je toekomen om jou te knuffelen wekken sowieso innerlijk vreugdedansjes op. Hartjes in je ogen.
 
6. Een vriendin die spontaan voor je kookt
Al is het bloemkool dat je eigenlijk totaal niet te nassen vindt. Normaal zou je geen hap kunnen wegslikken, maar omdat een vriendin het met liefde voor je heeft gemaakt glijdt het naar binnen. Zo lief.
 
7. Je lunch maken tot iets waar je met elke papil van kunt genieten
Eten moet je toch. Ook tussen de middag. Een dagelijks terugkerend bammetje wordt ook zo saai. Hoe veel duurder is een simpele salade met olijfjes? Niet veel toch? En hoeveel meer moeite kost het om de dag van te voren een eitje te bakken en die op je brood te laten ploffen? Maar let op: hier ga je veel meer van genieten.
 
8. De eerste zomerzon
Ken je het gevoel van de eerste zonnestralen die jouw gezicht opwarmen na een overdosis aan kou, terwijl de wolken na een druilerige winter steeds vaker verstoppertje spelen? De eerste keer dat je zonder jas naar buiten kunt (terwijl het eigenlijk echt nog niet helemaal kan) en de eerste keer dat je weer op het terras kunt zitten. Met een fruitige sangria in je hand gloeit jouw gezicht van die eerste zonnestralen. Je weet op dat moment weer precies wat je in de winter hebt gemist. 
 
Bron
 
9. Zo vaak mogelijk op vakantie gaan
Wat je dit weekend gaat doen? Nog geen plannen? Doe eens gek! Je bent toch jong? Je wilt toch wat? Check alle aanbiedingen en vlucht even uit je dagelijkse leven, hoe leuk die ook is. Zie wat van de wereld. Alleen al binnen Europa is er zoveel te zien. En dat is heel gemakkelijk te realiseren in een weekendje.
 
10. Opa’s oma’s                        
Opa's en oma's zijn altijd feest! Maar moet jij eens opletten hoe gelukkig jouw opa en oma worden als je ze een keertje mee uiteten neemt. Dat hoeft heus niet direct in een sterrentoko. De snackbar vinden ze ook goed hoor. Alsof de locatie hen wat kan schelen. Het gezelschap vinden ze veel belangrijker. Ze zijn allang blij dat jullie weer samen zijn. Dan hebben ze thuis in het bejaardencentrum ook meteen een goed verhaal. En dat maakt jou ook gelukkig. 
 
11. Letterlijk naar feestjes gaan
Hoe groter de kater de dag erna, hoe meer de kater het waard was. Meestal dan. Gebruik feesten als uitlaatklep. Hoe harder je werkt, hoe meer behoefte je hebt aan een uitlaatklep. Ooit gehoord van #workhardplayhard? Dat dus!
 
12. Vaak genoeg bij vrienden op de lip zitten
Vrienden lijken vaak zo vanzelfsprekend. Hoe meer ze als familie voelen, hoe vanzelfsprekender het lijkt. Maar koester ze. Je hebt geen idee hoe belangrijk je vrienden zijn. Samen met je vrienden vorm je het publiek van het feest dat je leven is.

13. Chocolade!

Geen verklaring. Gewoon: chocolade!

Wat maakt jouw leven tot een feestje?