Deze twee ingrediënten heb je nodig voor een goede relatie

Relaties door Anniek
Is het de seks? Is het dat je samen leuke dingen doet? Is het een gezamenlijke liefde voor boos kijkende katten? Nope, nope en nog eens nope. Wat heb je dan wél nodig voor een goede, langdurige relatie? Nou, deze twee dingen!
 
Uit onderzoek is gebleken dat vriendelijkheid en vrijgevigheid ervoor zorgen dat jij en je lover lang bij elkaar zullen blijven - en ook nog op een goede manier! Moeilijk? Helemaal niet! Het enige dat je hoeft te doen is je zondagse croissantje delen met je schatje en hem meteen vertellen dat hij er zelf uitziet om op te vreten. Easy peasy. 
 
 
Ingrediënten 
Psycholoog John Gottman heeft de afgelopen veertig jaar onderzoek gedaan naar wat nou dé ingrediënten zijn van een goede relatie. Hij had onder andere een 'liefdeslaboratorium' opgezet waar hij stelletjes uitnodigde om met elkaar in gesprek te gaan over hun relatie. Hij bestudeerde de manier waarop ze met elkaar omgingen en hoe hun lichamen reageerden op de interactie. 
 
Aan de hand van de bijeenkomsten bepaalde hij dat het allemaal neerkomt op hoe je je opstelt tegenover je partner. Als jij niet tegen je lief praat en hem nooit betrekt bij de dingen die je doet en ziet, zal je relatie waarschijnlijk niet lang standhouden. Dit betekent overigens niet dat je hem voor elk klein dingetje moet aanspreken, maar wel dat je de interessante dingen met hem deelt.
 
 
Win-winsituatie
Tegelijkertijd kan vrijgevigheid er volgens John voor zorgen dat je partner zich geliefd en gewild voelt door jou. Het resultaat is dat hij of zij jou hetzelfde gevoel wil geven en zich ook vrijgeviger gaat opstellen tegenover jou. Een win-winsituatie dus! 
 
Kent jouw relatie genoeg vriendelijkheid en vrijgevigheid?